Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hány éves kortól ajánlott...

Hány éves kortól ajánlott vagy normális elköltözni otthonról?

Figyelt kérdés

2022. okt. 5. 16:06
 1/7 anonim ***** válasza:
97%
Nincs ilyen korhatar. Amikor te megteheted, akkor hajra. Ha a szuleid tamogatnak, akkor gyujts (gyűjts 😂) penzt, mert manapsag nem olyan egyszeru neki indulni a vilagnak.
2022. okt. 5. 16:11
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
gyűjts 😂 hahahaha ékezet xDDDDDDDDDDDDD
2022. okt. 5. 16:20
 3/7 anonim ***** válasza:
82%

18-20 évesen a gyerekek (igen, gyerekek vagyunk szerintem) egy jelentős része félig-meddig elköltözik koliba/albérletbe, de általában a szülők erős támogatásával. Viszont az önállósodás részben megkezdődik.

Egyébként ha végez az egyetemmel, akkor a munkájából már egy albit fent tud tartani többnyire.

Nagyon sokmindentől függ. Pl milyen a viszony a családdal, milyen anyagi háttere van, mi a szakmája, megy-e egyetemre, van-e párja, szeret-e másokkal együtt lakni stb.

Én 19 évesen költöztem koliba, szerencsés vagyok, a családom tudta ezt támogatni, én meg nem szerettem volna egyedül élni, vonzott a koli.

Itt megismertem a páromat, egy év múlva összeköltözünk. Nem fogok tudni otthon lakni a tanulmányaim miatt, és ahova megyünk, nem nagyon van koli. Ekkor 22 éves leszek.

Nekem a koli korai lett volna 14 évesen.

Szeretek otthon lenni, nem is teljesen vagyok elköltözve, nem vagyok független. De 2-3 év múlva már szeretnék teljesen függetlenedni.

Szerintem 24-25 éves korra már azért általában megtörténik.

30 fölött már szerintem nem normális, ha valaki sosem lakott függetlenül hosszabb (minimum egy évig) ideig külön. Abban nincs semmi, hogy pillanatnyilag otthon él (éppen rossz időszaka van vagy ápolja a szüleit, házra gyűjt stb), de legyen meg az egyedül élés képessége.

2022. okt. 5. 16:40
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

egy normális világban kb 20-25.

de itt magyarországon szaros fizuval lehetetlen...

2022. okt. 5. 17:03
 5/7 anonim ***** válasza:

#4: Pontosan. És úgy látom egyre rosszabb lesz a helyzet. Az árak nagyon durván emelkednek. A fizetések nem.

Nekem már a covid környékén tervben volt a költözés de sajnos nem jött össze. Most megint nem fog összejönni. Ki tudja a munkahelyekkel is mi lesz. Egyik ismerősömnek a múlt héten vitték fel az albérlete árát 50 ezerrel.. Lassan nem tudja fizetni.

Kilátástalan sajnos.

Nincs olyan hogy ajánlott.. ha nincs rá pénzed.

2022. okt. 5. 17:43
 6/7 anonim ***** válasza:
jaja... senki nem akar fos házat/lakást venni elsőnek, de még önerőt is több évig kell összegyűjtenie...
2022. okt. 5. 18:40
 7/7 Dkov06 válasza:
29 éves srác vagyok nagyival lakok nem olyan egyszerű ez mert nálunk sok a vita anyum is nyaggat hogy miért nem költözök el igaz van saját lakásom nincsen hitelem rokkant nyugdíjas vagyok és dolgozom 4 órában így keresek 400 ezer ft körül és most tervezek venni megegy lakást hitelre de úgy érzem hogy nem akarok egyedül élni mindig vita ez az elköltözés 30 éves leszek jövőre.
2023. dec. 10. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!