27 évesen “idős” vagyok ahhoz, hogy egy új országba kiköltözzek egyedül és újraépítsem magamat?
Tudom, hogy amúgy nem vagyok idős, másik is mennek ki így, de a legtöbben a párjukkal, addigra már van felépített életük.
Én azonban egyedül vagyok. A fizetések miatt nagyon vonz a célország, a nyelvüket is beszélem, egyedül az tart vissza, hogy egyedül lennék, mint a kisujjam. Ez így, a harminchoz közel necces? Nő vagyok, ha ez számít.
Nekem is csak a barátnőm, meg persze a családom hiányozna.
Azt nem tudom, hogy ilyen vén fejjel, idegenként tudnék-e már párt szerezni odakint, vagy egyedüllétre ítélném magamat. :)
Nem pasizni mennék ki nyilván, de valahol jól esne, ha nem egyedül lennék, mint a kisujjam.
Én vagyok az első kommentelő aki 24 évesen költözött ki.
Én Vorarlbergben élek és nekem brutál nehéz volt.
Ha tanácsot adhatok SOHA ne menjen ki senki kevés pénzzel külföldre.
Legyen minimum 3-4.000 Euro nálad,hogy egy lakást tudj bérelni.
Kevesebbel ne menj ki mert nagyon megszívhatod sajnos.
Mindig rizikós az ilyen mert ha nem jön be a munka akkor anyukádékhoz nem tudsz kint elköltözni mert nem tudod fizetni a lakást.
Szóval pénz legyen nálad.
A nyelv is nagyon fontos, főleg ha nem a tipikus bevándorló munkákat akarod csinálni. Én irodában vagyok de vért izzadtam konkrétan 2 évig folyamatosan és még most is mert félek,hogy a nyelv miatt hibázok a munkámban.
Vagy a meetingen nem értem pontosan mi van és hibázok.
Szóval az a nyelvtudás nem elég amit jónak gondol az ember otthon.
Maximum ha takarítani akarsz meg a kenyeret megvenni a boltban
Ha ennél többet akkor már most jól kell beszélned vagy kell,hogy legyen annyi pénzed,hogy kint megcsinálsz még pár kurzust.
Szóval a pénz a legfontosabb szerintem egy kiköltözésnél,hogy ne gyere haza 1 hónap után.
16- de akkor te sem úgy beszéltél, amikor kimentél, mint az ottaniak, nem? Akkor milyen munkát végeztél?
Amúgy vendéglátásra gondoltam, ott van tapasztalatom.
Fél évig csicska munkát csináltam amit a bevándorlók.
Vendeglátás.
De aztán kifizettem 3000 Eurót, leraktam a C1-es nyelvvizsgát a nulláról és elvégeztem egy könyvelő képzést.
Így dolgozom most.
2 év alatt…úgy,hogy 100.000Ft-al jöttem ki és azt is fordítottam,hogy wie geht es dir.
Ezért írtam,hogy másnak ne legyen ekkora szenvedés a kiköltözés csak azért mert azt hiszi,hogy egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!