Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Sopron miért ilyen unalmas?

Sopron miért ilyen unalmas?

Figyelt kérdés
Vagy lehet csak velem van a baj. Pár éve költöztem ide, de úgy érzem más magyar nagyvárosokhoz képest (Szombathely, Győr) jóval unalmasabb, mintha az emberek is frusztráltabbak lennének. Sok megbízhatatlan emberrel is találkoztam, a városban pedig még szombat este sincs túl nagy élet 1-2 kocsmát leszámítva. Más mit gondol?

2022. szept. 4. 19:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
41%
Az alföldö is ez a helyzet, meg a legtöbb városban és faluban, ugyanis Magyarország mezőgazdasági ország, ahol a szerszám a kasza meg a kapa. Mindig így volt, ezért egy szintnél feljebb soha sem fognak kerülni.
2022. szept. 5. 15:08
 12/22 anonim ***** válasza:
82%

Soproni vagyok, de már rég nem ott élek. Sopron nem nagyváros, hanem kisváros, csak manapság mikor minden második falu városi rangot kapott, eltorzult a képe az embereknek a kisváros fogalmáról. Ennek megfelelően sosem volt nagy az élet, és attól sem lett nagyobb, hogy sokan a városba költöztek, hogy Ausztriába ingázzanak.

Ebben persze szerepet játszik az is, hogy a belváros halott, a Várkerületen belül alig vannak vendéglátóhelyek, a belváros közelében sincsenek szórakozóhelyek, illetve üzletek is alig akadnak a belvárosban. Minden a külvárosokban van és szétszórva.

2022. szept. 8. 08:02
 13/22 Kései Sirató ***** válasza:
36%

Sopron nem is megyeszékhely, de összehasonlítod 2 megyeszékhellyel.

Inkább Kőszeggel hasonlítsd össze, mert az a kategória, csak valamivel nagyobb Sopron.

2022. szept. 8. 08:38
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

A megyeszékhely egy dolog

Vannak "nagy" és "kis" megyeszékhelyek

Szekszárd pl. 35000 körül van,mégis székhely

Sopron 60-70k szombathely 80 kőszeg meg 10. Sopron közelebb áll Szhelyhez méretre mint Kőszeghez sokkal. Győrrel nem egy liga azt aláírom. Meg ez az éjszakai élet bonyolultabb dolog minthogy mekkora a város. Pécsen lepődtem meg,van pár club/kocsma,akkora az élet hétvégente maximum mint Sopronban,pedig nagyobb város mint Győr. Utóbbi meg az egyik leg "nagyvárosiasabb" vidéki nagyváros szerintem,max Szeged előzi be. Bp hez meg egyiket sem lehet hasonlítani mert 20x akkora mint bármi itthon. Kőszeggel azért nagyon nem egy kategória Sopron,bár szórakozóhelyekkel 5-7 éve sokkal jobban állt a város. Akkor volt 5-6 club/disco legalább,most meg van 2. Elbaxott "üzletpolitika" miatt sok club bezárt,pedig a népesség nő mint a szemét. Kocsma kb. ugyanannyi van.

Amúgy Sopron középváros,hivatalos besorolás szerint is. Se nem kicsi se nem nagy,magyar szinten persze. Egy amcsinak,vagy akár egy pestinek lehet Győr is kisváros,kinek mi.

2022. okt. 5. 01:53
 15/22 anonim ***** válasza:
26%

14:

Éltem Pécsen is és Sopronban is, sokszor nagyobb élet van Pécsen, mint Sopronban. Eleve Sopron belvárosa halott, addig Pécs belvárosában egy csomó mindenféle kocsma van. Szórakozóhely is rengeteg van, koncertből is sokkal több van, mint Sopronban.

Egyébként szerintem Sopron egyértelműen kisváros, de még Pécs és Győr is, közepes város Szeged, Debrecen, Miskolc, nagyváros Budapest.

2022. okt. 5. 06:10
 16/22 anonim ***** válasza:
54%
Ja, meg még megjegyzem, hogy az is nagy különbség Sopron és Pécs között éjszakai életben, hogy Sopronban majdnem minden egyetemista hazamegy hétvégén, addig Pécsen sok a külföldi hallgató, ők eleve nem, de szintén sok a Vas és Zala megyei aprófalvakból és kisvárosokból érkező, akiknek nagy szívás a hazautazás, így közülük is viszonylag sokan maradnak.
2022. okt. 5. 07:58
 17/22 anonim ***** válasza:
Pécs 150 ezres város utolsó,volt 170 is,csak csökken a népesség,sopron 50 ezresnek indult,most 63 az lenne a fura ha pécsen nem lenne nagyobb élet. A város méreteihez képest szerintem sem nagy szám az éjszakai élet viszont,győr sokkal pezsgőbb éjjelente,pedig elvileg valamivel kisebb. Viszont nem ez határozza meg egy város értékét,csak egy dolog,mert amúgy f@sza hely pécs.
2022. okt. 5. 12:07
 18/22 anonim ***** válasza:
24%

17:

Relatív vetem össze. Pl. Pécs belvárosi éjszakai élete nem osztható a soproni nulla belvárosi éjszakai élettel. Menj végig Pécsen a Király utcán este 10-kor, majd menj végig Sopronban a sétálóutcákon, eléggé éles a kontraszt. Sopronban van egy-két szórakozóhely, meg itt-ott egy-kettő sokáig nyitvatartó kocsma (pl. Croatia, Gázfröccs, Búgócsiga, aztán kb. ennyi), Pécsen mindkettőből nem 3-szor, hanem 10-szer annyi van, és jó részük a központban, közelében vagy a POTE közelében.

És nem védem Pécset, mert turistaként illetve szórakozni az egyik legjobb magyar város, de munkahelyek szempontjából halott. Nem véletlen a rohamos elvándorlás. Amúgy Sopronban csak az osztrák határ miatt nem ugynaez a helyzet.

2022. okt. 5. 12:38
 19/22 anonim ***** válasza:
80%
Szombathely unalmasabb
2022. okt. 9. 20:29
 20/22 anonim ***** válasza:
23%

Kocsma... Ez már elmond mindent.

Egészségedre.

Fura, én jól éreztem magam anno sopronban.

Mindenhol a világban ki kell alakítani egy kört, környezetet.

Sose unatkoztam sehol. Találd fel magad.

2022. nov. 14. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!