Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit lehet kezdeni a falusi...

Mit lehet kezdeni a falusi pletykálkodással? Nagyon idegesítő és pont annak nem hisznek akiről szó van.

Figyelt kérdés

Röviden tömören annyi, hogy kib*szott kíváncsi mindenki, mindenki beleüti az orrát abba is amibe nem kéne. Jönnek lerakodni a térköveket a házunk elé, és kiülnek az utcára nénik, bácsik csak úgy nézelődni.

Szomszéd kérdezősködik (ez si basszus, agyamra megy, állandóan kérdezgetni kell mindenről....) hogy mi van, hogy vagyunk, mindenki jól van-e, aztán persze az a vége mindig, hogy adunk-e 1-2 darab térkövet...

Már ennyiből tudni, hogy ezeket semmi sem érdekli, csak hogy valami izgi történet kerekedjen ki az egészből.

Én hülye meg nem azt válaszoltam, hogy persze minden rendben.

/Aztán faterod hol van, nem láttuk már mióta. /

-Jól van ő is, korházba kellett mennie kontrollra, de már itthon van, most alszik!

Jaaa jól van akkor.

Namost!

Pár nappal később azt hallom vissza, hogy sajnálják, hogy apám kórházban VAN, reméljük hamar meggyógyul!

Megnyugtatom őket, hogy NINCSEN kórházban, semmi baja!

Majd szintén pár nappal később azt hallom, hogy jajj de sajnálják, hogy apám meghalt a kórházban. A hátam mögött hallom, hogy a nagyothalló néni sugdolózik (mindenki hallja) hogy ott a gyerek akinek meghalt az apja!

Már eléggé felháborodva beszélek vissza, hogy miről beszélnek, apám jól van, semmi baja!

Aztán meg még én vagyok a hazudós, hogy hogy merem azt mondani, hogy apám meghalt, pedig nem is.

Agyam eldobom, nagyon felcseszi ez az agyamat. Hogy lehet ennyi rakás ember ennyire elcseszett életű, hogy ez legyen a hobbijuk???

Semmi félrevezetőt nem mondtam, direkt beszélek ilyen egyszerűen, emrt tudom, hogy az átlag idős emberrel úgy kell beszélni, mint egy zárt osztályos hülyével. Tisztelet a kivételnek!! De ezek... sz*r életű csürhe.

2022. szept. 1. 11:37
1 2
 11/13 Metionin ***** válasza:
100%
Hogy fognak lesni, amikor meglátják apádat, hogy él és virul :D amúgy meg leszarom tabletta.
2022. szept. 1. 14:56
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak simán nem kell foglalkozni a pletykákkal és kész. Úgy is elkerülhetetlen egy ekkora közösségben. Nálunk is ez van. 1700 fős falu. Az emberek unatkoznak, kiszínezik a mástól hallott történeteket és úgy adják tovább. A barátnőm pár éve eltörte a lábát, bevitték a legközelebbi városba a kórházba, fekvőgipszet kapott. Pár hétig nem látták a faluban járni-kelni, közben elterjedt róla a pletyka, hogy meghalt a kórházban. Amikor hazaengedték, úgy néztek rá a falusi öregek, totál lesokkolódva, mintha kísértetet látnának. Döbbent arccal, elsápadva kérdezte tőle egy néni a piacon: "jééééé, hát te élsz????" :D

Azon a napon, amikor édesapám meghalt (ő viszont tényleg elhunyt), 3 órán belül a falu másik végéből az a hír jött vissza a haláláról, hogy felborult a szántóföldeken a kombájnnal és a kombájn alá szorult, meghalt. Állítólag még szemtanuk is voltak, voltak akik látták. Valójában semmi ilyesmi nem történt, otthon halt meg a házban, infarktust kapott. Csak 3 óra kellett, és már tök nagy marhaság jött vissza a falu másik végéről, és még látták is, hogy felborult a kombájnnal. :DDD

Ezeket a pletykákat el kell engedni. Úgy sem tudsz velük mihez kezdeni. Majd az élet megcáfolja őket (a pletykákat), úgy is bebizonyosodik majd az ellenkezőjük (pl. hogy apukád jól van, nincs semmi baja, pláne nem halt meg). Meg majd úgy is lesz olyan, aki konkrétan rá fog kérdezni, hogy tényleg igaz-e, amit hallott, mert ezt hallotta meg azt hallotta. Majd ezeknek az embereknek szépe nyugodtan, higgadtan elmondod a saját verziódat és akkor nyugodj meg, az fog tovább terjedni. Amíg valaki ki nem színezi újból a történetet. :DDD De nem kell ezen idegeskedni, ne vessz össze emiatt a fél faluval/községgel. Csak lazán engedd el a füled mellett, hagy mondjanak amit akarnak. Ha ettől lesz boldogabb az életük, hát csinálják... Ők fognak hiteltelenné válni egy idő után, ha sokat kamuznak, nem te. A falu előbb-utóbb megtanulja, hogy ki az, akinek hinni lehet és ki az, aki akkor is ferdít, ha kérdez. :) Ne idegesítsd magad ilyesmin, nincs semmi értelme. Az emberek már csak ilyenek, főleg kis közösségekben, ahol nem történik semmi érdekes, semmi izgalmas az életükben. Nagyanyám is ilyen volt, ő is tudott ám olyan vadakat kitalálni, hogy az csuda. Köze nem volt a valósághoz. :D Ebben élte ki magát, hogy nemlétező sztorikat, történeteket talált ki s úgy adta elő a falusi öregasszonyoknak, mintha azok megtörténtek volna. Híresen nagy mesemondó volt. De mindenki tudta, hogy "ha a Bözsitől hallottad a történetet, akkor abból gyököt kell vonni és még el kell osztani néggyel". :D

2022. szept. 1. 16:20
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Mine kellett a szomszédnak 1-2 darab térkő?

Bármit kérdeznek, felelj nem tudommal! Ez nem is bunkó, s nem lehet belekötni.

2022. szept. 2. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!