Mit tegyek, ha a szomszéd gyermekei idegesítenek?
Roma vagyok, a családom is-mégis mi vagyunk a legcsöndesebb család az utcában-16.kerület, Budapest, viszont a közvetlen szomszéd gyerekei(4 éves és 2 éves) ordítanak mint a sakál reggel 8.00-20.30-ig... Kétszer kértem a szülőket, akikkel együtt nőttem föl, hogy halkabban vigadjanak a gyerekek, mert 4.00-kor kelek munkába menet, és nem érdekelte őket. Fehér, ekte magyar család. De úgy érzem, mintha egy cigányputri mellett laknék.
Egyedül a nagymamával állok szóba, ő vele lehet beszélni, de ő is túlterhelt az unokái nevelésével(!), és dolgozik ő is 2-3 műszakban. Anyuka, Apuka nem neveli őket! De mindent megadnak nekik-mert tehetősek. Ez NEM NEVELÉS!
Mit tegyek, jelentsem fel őket? Az Apa trágárkodik a gyerekeivel-le se merem írni milyen szavakkal illeti a saját gyerekeit a kertben, ha idegeskedik -otthonról dolgozik... Mindent hallanom kell?!
A gyerekek folyamatosan ordítanak- főleg a 4 éves, hogy azonnal gyere ide, gyere már! Nekem így beszélnek! És nem foglalkozok már vele, se a testvérével-ezt belül sajnálom-mert mégis csak egy gyerek ha eleven is, de ha már a jó szomszédi viszonyt részben ő is elrontotta, miért álljak vele szóba?-
Mit tehetek hogy csönd legyen, vagy halkabban vigadjanak? A rossz szomszéd török átok-nagyon jól tudom, viszont kezd átokká válni a szomszéd familia.
Reggel 6 és este 10 között úgy ordibálnak, ahogy akarnak. Az ezen kívüli időszakban, ha hangoskodnak nyugodtan ki lehet hívni a rendőrséget, de nem nagyon fognak csinálni semmit.
Az viszont már érdekesebb, ha a szülő rendszeresen trágár módon beszél a gyerekekkel. Emiatt a gyermekvédelmet lehetne értesíteni, mert ez már lehet verbális bántalmazás is.
Biztos a gyerek anyja is így beszél a gyerekhez, vagy a nagyanyja, hogy azonnal gyere ide. Csak tőlük hallhatta. Nagyon rosszul nevelik a gyereket. Ha van módodban, nyomtassad ki, amit ide mellékelek:
és add oda nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!