Hogyan legyek önállóbb, vagy mit csináljak, hogyan csináljam, hogyan legyek jobb? (Kicsit hosszabb lesz)
1 hónapja lassan, hogy elkezdtem dolgozni egy új cégnél.
Ez egy gyár, ahol a monotonitás tűrése és a gyorsaság a legfontosabb (mint minden gyárban).
Nekem ez az 1 hónap egy mentori hónap volt, mikor volt mellettem egy fix ember mindennap aki betanított.
Pénteken telt le, ma pedig már más soron voltam, más emberekkel.
Azon a részlegen ahol vagyok, van 7-8 sor, 1 soron van 3 ember.
Na most a gondok…:
Néha baromi értetlennek érzem magam és sajnos ez kívülről is látszik, mikor valakitől megkérdezek valamit (mert hát nemtudom) és sokszor hülyének néznek, hogy miért nem tudom, hisz itt vagyok már 1 hónapja…
A mentorom azt tanította, hogy MINDIG kérdezzek, ha hülyeség, ha nem, kérdezzek.
Elhatároztam, hogy csak akkor kérdezek valamit, hogyha végképp nem értem. Ma is így történt és megkaptam legyek önállóbb.
Mikor meg csináltam a saját feladatom akkor meg az volt, hogy ezt nem így kell.
Most akkor az se jó ha kérdezek, az se ha nem.
Mit tegyek hogy ne azt lássák rajtam, hogy értetlen vagyok? Meg nem tudok semmit? Hogyan tegyem magam oda jobban?
Jöhet hideg-meleg.
22/F
A gyárban dolgozók, főleg az idősebb réteg nem a szellemi teljesítményéről híres, szóval az vesse rád az első követ, aki mindig topon volt a munkájában és mindent szuperül csinált, megfelelően kifejezve magát, mikor másnak a feladatot osztotta... Nem, nem vagyunk gondolatolvasók, akkor sem, ha kifejezetten intelligens emberekről van szó. Együtt dolgozunk, alap, hogy összebeszélünk, mert több munka és több veszteség elszúrni valamit egy téves következtetés miatt, mint időt szánni a dolgok megbeszélésére.
Én más munkakörben dolgozom ugyan, így lehet nem releváns a tanácsom, de én kérdeznék. Vagy, ha nem is kifejezetten a feladat elvégzése előtt kérdeznék, utólag jelezném, hogy kész van, adjon már feedbacket, mert szeretném jól csinálni. Esetleg arra kérném, mint ahogy a főnököm is kértem, hogy szóljon, ha nem jó úton járok, mert abból tudok csak tanulni, ha akkor mondják meg, hogy szar a munkám, amikor még lehet korrigálni.
Az egy hónap meg szerintem nem jelent semmit. Kollégák vagytok, nem kukák, az a dolgotok, hogy kommunikáljatok egymással. Sok bunkó nem ért velem egyet és bizonyára szeretné, ha senki sem szólna hozzá, de emberek között élni nem így szokás. Szerintem fontos a jó viszony a kollégák között, nem kell puszipajtinak lenni, de szóljatok néha egymáshoz pár szót. Ez lehet informális beszélgetés és technikai kérdés is. Könnyebb attól kérdezni, akivel amúgy is beszélsz napközben néha, ebédszüneten vagy csak úgy.
Én a kérdezés híve vagyok. Vannak külföldi kollégáim, hasonló végzettségű, képességű emberek mint a hazaiak. Az alapvető különbség, hogy ők minden hülyeséget meg mernek kérdezni. De tényleg, nem szégyellik, teljesen természetes nekik, hogy kommunikálnak. Idehaza valahogy már az oktatás szintjén is belénk nevelik, hogy nem illik "túl sokat" kérdezni. Pedig szerintem az az egyenesebb és korrektebb út.
Igazad van, de ha átmennék máshova, lehet ugyanott is ez lenne a helyzet. :/
Rossz kategóriákba írtam.
Nem ide akartam, hanem a “Munkahely, kollégák”-hoz.
Igazából a harmadik opció jelenti a megoldást... Jöjj rá magadtól.
Hasonló területen én is így csináltam, és bevált. Egyszerűen figyeld meg, hogy mit hogyan csinálnak, és csináld úgy te is. Ezzel elsajátítod az adott munkafolyamat ismeretét is, és kérdezgetned sem kell ötpercenként. Legfeljebb néhány hónapon belül mindent tudni fogsz, ők meg kussban lesznek.
Nem megy ez nekem.
Nem szoktam semmit sem feladni hamar, de ez nekem nem megy.
Ha kérdezek az a baj, ha nem kérdezek az a baj…
Már kérdezni sem merek konkrétan, mert én vagyok a szar azért is.
Ha ezt csinálom az a baj, ha azt az a baj.
Mindenért le vagyok baszva, meg mindig mondják “tempó tempó tempó”
Olyan feladatokat csinálok amiket még eddig az 1 hónap alatt nem csináltam és basztatva vagyok érte, hogy miért úgy csinálom meg miért lassan.
Párom mondta beszéljek műszakvezetőmmel, hogy min változtassak, mit csináljak azzal a kollegával, de már rögtön a harmadik héten nem akarok panaszkodni senkinek. Legszívesebben felmondanék és ott hagynám a picsába, csak az az igazság, hogy nem tudnék sehova se menni máshova dolgozni….
Mit tegyek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!