Milyenek a Tolna megyei emberek mentalitása? Milyen viselkedés jellemző rájuk?
Attól függ melyik város.
Nem mindegy, hogy Paks, Tolna vagy valamelyik kicsi falucska.
Mire gondolsz konkrétan?
Hogyan kell értelmezni ezt az éneklést és miért?
Egyéb esetleg?
De akkor leírom én:
Én Tolnán éltem 5 évet, most Szekszárdon lakok.
Tolnán sok az újgazdag, nagyon látványos, amikor két c1gányputris jellegű ház közül kivirít egy 2 szintes új dizájnos ház. Legtöbb ilyen család sváb felmenőkkel rendelkezik (Hochsteiger, Weisz, Winkler, Wágner, Wégner, stb.), nagyon beképzeltek, fent hordják az orrukat, tudnak köcsögök lenni nagyon.
A szegényebb és az átlagos rétegre egy valami jellemző: a ruházatukra többet költenek, nagyobb figyelmet fordítanak, mint a környezetükre. Megveszik a márkás, divatos ruhát, de 10 000 forintot sajnálnak festékre, hogy legalább a házuk belseje lenne rendezett. Nagyon ritka, amikor öltözködés alapján ki tudod szűrni, hogy ki gazdag és ki szegény.
Mi 10 éve költöztünk Paksra (messziről).
Vannak rendes emberek, de itt azért inkább a pénz mozgat mindent.
Felszínes és számító baráti- és párkapcsolatok alakulnak ki. Van két réteg, akik többnek hiszik magukat mindenkinél:
1.a tősgyökeres paksiak egy része, akik szerint az ő szavuk vagy szavazatukat többet ér, mint a "gyütt-menteké"
2.az erőműben dolgozók egy része, akinek minden is jár, csak azért, mert ők az erőműben dolgoznak.
Természetesen vannak rendes emberek is.
Férjem a munkája miatt sokat jár a környező falvakba. Ott összetartóbbak, kedvesebbek és segítőkészebbek az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!