Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Nėmetbe jötünk ki, befogadott...

Nėmetbe jötünk ki, befogadott minket egy ismerös aki belejentett, sajnos ėlvezi hogy ki vagyunk neki szolgàltatva a munkàt alig akarja elintėzni, ės szerintem ki akar minket dobni, hogyan lehetne magunkat vėdeni?

Figyelt kérdés

#törvény #Nėmetbeköltöztünk #Kiszolgàltatotthelyzet
2022. aug. 17. 12:39
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
21%

#21 Ja,Danke schön. 🙂

Elírtam, bocs.

2022. aug. 17. 15:10
 22/26 A kérdező kommentje:
21-Es senkit nem okoltam fėlre ėrtetted! Hanem hogyha valaki segít, utànna ne fölėnyeskedjen hogy kiraklak bla bla, ö is àtment ugyanezen! Söt ö azt mondta csövesen jött ki, lehetne benne együtt ėrzės! Ez emberi jòindulat! De a karma üt vissza fogja kapni, ėn is ahol tudok neki segítek! Kajàba is belle szàlltam, amugy nem fellelötlensėgböl sajnos magyarorszàgon vegetàltunk, nem volt veszíteni valònk, itt ha dolgozzunk tisztessėgesen meg lehet ėllni kėt keresetböl! Nem vele! Hanem màssal jöttem ide ketten vagyunk nàla! Ha dolgozzunk tōbb pėnzünk lesz mint neki egymaga! Majd akkor kivàncsi leszek is fog e fenyegetōzni meg viccelni is akàr a biztonsàgunkal. Nyelvet tanulni meg a legjobb ha bele mėsz a mėlyvízbe, anyanyelvi környezetben hallod, stb, ö alig makog 7 ėv alatt! Ez a ciki! ėn 1 hete vagyok itt de màr tudok kėrni, szàmolni, szerintem azt a szintet amit ö 7 ėv alatt sajàtitott el ėn 2 hõnap alatt tudni fogom, mert oda figyelek!
2022. aug. 17. 15:37
 23/26 anonim ***** válasza:
82%
Mert nem így kell ki menni németbe itt az a gond. Úgy kell ki menni hogy van félre tett pénzed és legalább annyira ismered a nyelvet hogy alap dolgokat tudj intézni. Ha ez nincs meg rá bszol. Ki mész a pénzeddel veszel vagy vesztek ki magatoknak albérletet és kész, meg kerestek munkát. Az ilyet sose értettem mint amit ti csináltok. Ennél már csak az a jobb amikor munkaerő közvetítő visz ki szállásra meg ő ad munkát. Vicc, ne legyünk már hülyék. Ha mentek akkor kapjátok már össze magatokat előtte. Nagyon fontos.
2022. aug. 17. 16:01
 24/26 A kérdező kommentje:

24-Es a stílus nem mindegy ;)

ö mondta munka minden van! Mėg mindig van egy kis pėnzem nem 5 ezer forint ;) addig kitart míg nem àllunk munkàba, kettö magyarorszàgtòl bàrmi jobb olvasd el mi megy otthon! Sokan csinàljàk màr a nėpvàndorlàst mert nem lehet megėllni, tisztessėges munkàbòl! Katàsok se voltunk mi nem csaltunk otthon az adòt! Sokszor a felelötlen bàtor embereknek àll a vilàg, nem bàntam meg, csak idegesít egy ember de ö legyen a legkevesebb, ameddig lehet vele beszėlni tùl nagy gond nincs. Csak ėrdekelt enyi itt milyen lehetōsėgek vannak ilyen helyzetben, örülök hogy neked biztinsàgosan sikerült, ės nincs ilyen problėmàd, a stílusod sokat elàrul a jellemedröl.

2022. aug. 17. 16:10
 25/26 A kérdező kommentje:

*Jaj bocsànat elírtam biztonsàgosan! Ha kihagytam vesszöt bocsànat :(

A hosszù betüket meg nekem így adja ki a klaviatùra, remėlem abba is bele kötsz.😂

2022. aug. 17. 16:24
 26/26 anonim ***** válasza:
39%

Engem nagyon zavar ez a “németbe” + “magyarba”.

Aki így beszél az sem “Németbe” sem “Magyarba” nem viszi semmire.

Kérdező, kitől akarsz te “Németbe” németül tanulni?

Nyelvtudás nélkül csak olyan munkákat tudsz elvállalni, ahol a munkatársaid is magadfajták nyelvtudás nélküliek.

Magyarországon most jobban lehet élni mint Németországban. A magas energiaárak feleszik a fizetést. Sőt elég sem lesz. A német lakosság 40 %-a egzisztenciális problémákkal fog küzdeni a télen. Aki eddig EUR 800-at fizetett a gázra annak ezentúl EUR 4.800 lesz a számlája.

Mi 🇩🇪-ban 1 fizetésből nem tudtunk volna megélni, ellenben Magyarorszagon.

Nem vagyok vállalkozó, alkalmazott vagyok.

2022. aug. 27. 08:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!