Miért szeretne mindenki kertes hàzban lakni?
Megfigyeltem az ismeroseimnel,hogy aki lakàsban lakik panel vagy tegla azok is kertes csaladi hazban szeretnenek elni,csak mivel nincs penzuk igy kenytelenek legtobben a legolcsobb lakhatasg valasztani: panelt.
De hosszutavon miert mindenkinek az àlma egy kertes csalàdi hàz?
Pedig a panelok is dragak
Jó... A vidéki nagyvárosokra nem minden esetben igaz a nyugalom!
Én egy 5600 fős kisvárosban élek, ami mindig nyugodt! Itt maximum a főút mellett van zaj.
A hétezer fő, az hol nagyváros, haver? Se kórház, se gimnázium, se multik, se helyi tömegközlekedés, se önálló mentőállomás, tűzoltóság vagy rendőrség. Alig több a népesség, mint a te városodban.
Laktam 80.000 fős valódi vidéki nagyvárosban, ott nem volt ennyi zaj. xD
#15:
Ez igaz amit írtál, de én is kertes házban élek, így leírom a "másik oldalt" is.
Mivel lassan mindenki fával fűt (főleg most, ha jön a rezsicsökkentés csökkentés) így mindig megy valahol a szalagfűrész vagy a Stihl fűrész.
Ha ezek nem, akkor valaki vagy benzines fűkaszát vagy fűnyírót zúgat, vagy villannyal működőt. Folyamatosan csinálnak valamit a házakon. Vagy flexelnek, fúrnak, vésnek vagy egyik nap jött egy markoló gép a szomszédba, mert új garázsuk lesz.
De ha ez nincs, akkor van folyamatos kutyaugatás, mert majdnem minden házban vagy legalább egy kutya, de van ahol három (amúgy szeretem a kutyákat). Szegény postást sajnálom.
De a gyerekek sírását, sikítozását még így is hallani lehet, főleg ha az udvaron játszanak. Az autók kb. 2-5 percenként döngetnek végig a házunk előtt, pedig ez elvileg lakó és pihenő övezet.
Időnként a szomszédok kerti party-t tartanak, mi meg boldogan énekelünk velük hajnalig (csak mi az ágyunkban).....:D
Aztán mikor jön az orkán erejű szél, meg a tornádó "szerűség" akkor felmászunk a tetőre (már aki képes rá) és nagy nehezen visszarakjuk a cserepeket a helyére és megvárjuk amíg a kertből elszivárog a térdig érő esővíz. Mert itt sajnos nincs közös képviselő meg gondnok aki ezeket megcsinálná helyettünk. A kukák "kicibálásáról" nem is beszélve.
De azért jó hely ez a kertes.... :)
Én sosem akartam kertesházban lakni. Nekem egy közepes méretű, jó környéken lévő lakás erkéllyel vagy akár terasszal teljesen megfelel.
Egy kertet gondozni kell, sok vele a munka, én meg nem értek hozzá és nagyon időm sem lenne rá. Falun meg azért sem laknék, mert nem akarom azt, hogy minden alkalommal összefussak valakivel, akkor le kell állni beszélgetni, mindenki mindenkiről tud mindent, megy a pletyka stb. Apámék falun laknak, múltkor is mesélték, hogy a szomszédasszony kikészíti őket, mindig leskelődik, kikönyörgi magának, hogy adjanak neki a termésből stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!