A család, vagy a jó megélhetés?
Sziasztok!
Jó ideig éltünk Németországban a férjemmel, haza jöttünk, mert én nem éreztem jól magam az ottaniak között, hiányzott a családom, a barátaim. A magyar jellegzetességek, az ünnepek, a falunapok, maga a magyar szó stb.
Már itthon vagyunk 3 éve, tervezzük a ház vételt, család alapítást. Biztos, de nem jól fizető munkahelyeink vannak (ketten 500 ezret keresünk nettóban). De megint szöget ütött a fejünkbe, hogy biztos itt? Biztos ilyen emberek közt? Ilyen oktatásban, ilyen egészségügyben? Ilyen kormánnyal?
Egyszerűen ide húz a szívem, de az eszem meg el.
Nem akarom, hogy a gyerekeim évi 2x lássák Mo.-t, a nagyszüleiket, vagy hogy utáljanak ide jönni, utálják az országot, vagy csak törjék a magyar nyelvet.
Meglehet itt maradni? Hogy tudnék megnyugvást találni?
Nem járunk sehova. Nem "érezzük" azt a társaságot, azokat az ünnepeket, nem szerzünk német barátokat ez pedig kizárólag a ti hibátok!
Én hat éve élek kinn, mégis van 2-3 barátom, pedig introvertált vagyok.
A barátom extrovertált, őneki meg pláne - de nem is ülünk a sült galambot várva, hanem eljárunk ide-oda.
11
Nem a hibánk. Nem is akarunk. Mert nem élvezzük.
Neked nagyon fas*a, most jól megmondtad a szitut! Jobban érzed magad tőle?
Mint írtam, nem tudunk tenni ellene. Mi köztük NEM érezzük jól magunkat. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!