Szerintetek hogyan lehet majd a megélhetés?
Sziasztok. Előre szeretném leszögezni, hogy ez nem siránkozás, nem nyavajgás, pusztán aggodalom.
Szóval, én egy 20 éves srácok vagyok, jelenleg egyetemi hallgató. Most kezdtem szeptemberben az egyetemet, és hát rajöttem, hogy nem az én világom. Angol nyelven tanulok kereskedelem-marketinget. Két tárgyam nem sikerült, és kettő vizsgám még van hátra. Alapból nincs rossz eszem, csak sajnos rettenetesen lusta vagyok a tanuláshoz. Pontosabban ahhoz, ami nem érdekel. Az angol tudásom nagyon jó, nagyon szeretem, nyelvvizsgám is van, egyszerűen a tárgyak nem kötnek le. Nyilvánvaló, hogy elsiettem az egyetemi kérdést, de hát a mai közoktatásban semmi olyan információt nem kapsz, hogy pontosan mit is fogsz tanulni, és hogy a tárgyaid milyenek lesznek..
Emellett nekem nagyon fontos a sport, 13 évig vizilabdaztam.. lassan már négy éve, hogy edzőterembe járok edzeni, ami kb az életem lett. Ez tesz boldoggá, ha ezt csinalhatom ha ezzel foglalkozhatok.
Suli mellett dolgozom alkalmanként, de rendesen be vagyok jelentve, futár vagyok, italokat szállítok. Gondolhatjátok milyen órabérben.. úgy, hogy egyáltalán nem egyszerű munka, sőt..
Azt még leírom, hogy a családi hátterem hála az égnek nagyon jó. Összetartó boldog család és sosem volt hiányom semmiben, amire csak szükségem van az megvan.
És itt jön a probléma.. mióta rájöttem, hogy ez a szak, vagy az egyetem maga nem nekem való, hatalmas stressz az a kérdés, hogy hogyan fogok megélni? Mi lesz velem vagy mit tegyek? Konkrétan 20 évesen azt érzem, hogy egy csődtömeg vagyok és nemtudom, hogy mihez kezdjek.. kérdéses hogy ezt az egyetemet el tudnám e végezni egyaltalán.. megérné-e ott hagyni és hogy mit tudnék csinálni, hol tudnék elhelyezkedni? Legrosszabb, hogy az ember úgy érzi, hogy hajléktalan lesz, úgy, hogy nincs rossz esze. Kommunikativ, csapatjátékos, nyelvvizsgája van, szorgalmas abban amit szeret, odaadó. Sorolhatnám.. mi lesz velem ebben a hanyatló, ismereteken alapuló társadalmi gondokkal küszködő modern világban?
Végezd el az egyetemet, közben meg találd ki, hogy akkor mi az ami jobban érdekelne. Ezzel a szakkal azrt elég sokféle területen és helyen el lehet helyezkedni.
Ha aggódsz, hogy nem fog menni a suli, szedd össze magad és tanulj, ilyen egyszerű. Minden szakon vannak olyan tárgyak, amik feleslegesek, sőt a munkahelyeden is lesznek majd olyan munkák, amik lehet nem fognak tetszeni.
Ez egy teljesen jó szak, de igenis az egyetemen, ahogy az életben mindenhol máshol is, teperni kell a sikerért.
Próbálj keresni valami gyakornoki munkát, építsd a kapcsolati hálót, esetleg tanulj meg még egy nyelvet, vagy ha ennyire bizonytalan vagy próbálkozz valamilyen önismereti tréninggel. Nagyon jó állásokat lehet elcsípni ilyen végzettséggel, szóval kitartást.
Tipikus gólyapánik. A legtöbb első éves átmegy ezen, nekem fél évig tartott, aztán megláttam a szakom jó oldalait. Amin te vagy, az egy nagyon hasznos szak, nem kell megszakadni, de ér is valamit, rengetegfelé mehetsz utána. Ne keseredj el, ha nem sikerül egy tárgy, a képességeidhez mérten törekedj a legjobbra.
Nem leszel hajléktalan, fejezd be a rinyát. Örülj annak, hogy egyetemre jársz, más két kézzel kapna egy ilyen lehetőség után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!