Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Amíg a 70-es években előkelőbb...

Amíg a 70-es években előkelőbbnek, menőbbnek számított az ha valaki panelban lakott addig ma már a "proliság" jelképe lett a panel?

Figyelt kérdés

2022. júl. 15. 07:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2022. júl. 15. 23:46
 12/16 anonim ***** válasza:
81%

Az tényleg egy proli ember, akinek van pénze manapság Pesten egy 40-50 milliós, vidéki nagyvárosokban 30-35 milliós panelra? Ez lenne a csóróság?

Ne azokat nézzük, akik 10-20-30 éve a maihoz képest kótyavetye áron tudták megvenni ezeket. Ma már csak a picit jómódúbbak engdehetik meg a panelt is. Én huszonéves nagyon jól, bőven átlag felett keresőként is csak panelt tudtam venni első lakásomnak. Bocs, hogy nem volt még +10-20 millióm tégla lakásra, +30-50 millióm házra.

2022. júl. 20. 00:59
 13/16 anonim ***** válasza:
16%
12-es továbbra is a csórók, munkásréteg, prolik laknak a panelban. Az elmúlt években emelkedtek a bérek, az ingatlanárak. A középréteg egy része lecsúszott, ők tudnak most panelt venni, de ettől még rohadtúl nem jómodúak. Az nem egy szaros 40 éves panelnál kezdődik, ne vicceljünk már :D Csak azért tűnik így neked, mert sokaknak már erre sincs pénze, ők a bérlői generáció… Attól még, hogy neked futotta rá, nem ez a jómódú élet… :D
2022. szept. 5. 17:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
A szüleim ugyan nem jómódúak, de nem is lecsúszottak, értelmiségiek, apám vezetőként ment nyugdíjba, nem nélkülöznek, de panelban élnek, ők a kényelmet szeretik benne, hogy nincs plusz munka kerttel, udvarral, a házzal kapcsolatos ügyek közül több dolgot nem nekik kell intézni, hanem intézi a gondnok, közös képviselet, a közös felújítások költségei megoszlanak a lakók között, mindketten amúgy kertes házban nőttek fel, és azt mondják, hogy épp elég a panel lakást takarítani, viszonylag közel elérhetők számukra fontos dolgok, bolt, templom, orvos, a szomszédokkal nincs gondjuk, nagyon jó alvók (ők azok, akik mellett ágyút is el lehetne sütni). Szerintem ők nem mennének át kertesbe akkor sem, ha jómódúak lennének.
2022. szept. 5. 21:01
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy most, ebben az időszakban visszanyal a maci?
2022. szept. 5. 21:02
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
13. Sokan tovább nyújtózkodnak, mint ameddig a takarójuk ér. Nekem 17 millió önerőm volt és abból egy 25 milliós panelt vettem, de azt a 8 millió hitelt is szeretném kifizetni nagyon maximum 3-4 év alatt. Nem a 35 milliós tégla lakásokat, vagy a 60-70 milliós házakat nézegettem. (Az én városomban kb. ilyen árak voltak 1 éve.) Mások ugyanennyi önerővel meg úgy vannak, hogy na akkor vegyünk még fel 20-50 millió hitelt.
2022. szept. 5. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!