Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mezőkovácsháza, Mezőhegyes...

Mezőkovácsháza, Mezőhegyes (és környéke) milyen helyek? Milyen ott lakni?

Figyelt kérdés

Békés megye déli része, Mezőkovácsháza, Mezőhegyes és környékük.

Munka, szórakozás, infrastruktúra, lakosság, életvitel, stb. Milyen az életszínvonal, életkörülmények? Lakik/ismerős ott valaki innen? Mik a tapasztalatok?

2022. júl. 9. 19:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem sok lehetőség van a környéken. Gondolok pl. munkalehetőségre, nehéz jó állásban elhelyezkedni. Persze nem tudom, milyen végzettséged van. De gondolom nem bolti eladói vagy mezőgazdasági álláslehetőség miatt tetted fel a kérdést, mert ilyeneket bárhol találni.

Sajnos a szegénység is nagyon jellemző, sok a szegény, lecsúszott, közmunkán tengődő ember. Ha mondjuk van egy jó szakmád, pl. jó kőműves vagy villanyszerelő vagy, akkor sincs errefelé túl sok lehetőség, mert egyszerűen a többségnek nincs pénze rendesen megfizetni az ilyen munkákat, inkább megoldják valakivel okosban.

Szórakozási lehetőség szintén nem sok van, kocsmák, esetleg diszkó. Persze mindenhol igyekeznek szervezni pl. színielőadást, hangversenyt stb., de nem az igazi.

Szóval összességében nem gondolom, hogy nagyon rózsásak lennének a kilátások errefelé, én nem tudom jó szívvel ajánlani az ideköltözést. Sajnos ennek a térségnek is az elnéptelenedés, elöregedés a várható jövőképe.

2022. júl. 9. 23:50
 2/4 anonim ***** válasza:

A Hangi-ba finom a pizza!

És a Jäger is. :)

2023. márc. 29. 18:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Tudom nem mostani kérdés, de én Mezőkovácsháza mellett lakok. Mezőkovácsháza nem rossz hely van Penny, Lidl, Pepco, pizzéria, cukrászda. Nem rossz város, de ha ismerősöd nincs akkor munkalehetőség sincs. Igazából a legtöbben vagy vállalkoznak, vagy mezőgazdasággal vagy állattartással foglalkoznak. Vagy át járnak valamelyik nagyobb városba dolgozni. A kis falvakban viszont egyre több a román,roma akikkel amúgy nincs gond de, üzletelni nem érdemes velük mert utána kopogtatnak az ablakodon, hogy kéne pénz vagy rád akarnak sózni valamit. Sajnos mi is el követtük azt, hogy adtunk egy kis pénzt utána ránk szálltak. De amúgy nem bántanak, nincs verekedés, bűnözés. Jó igaz nekünk előszeretettel ki vágják a hátsó kertben a kerítést és át engedik a lovakat a szántó földünkre. De nem igazán lopnak el semmit bár volt hogy tyúk, vagy pár fürj el tünt. Sok a lelakott, romos ház. A vonat közlekedés se a legjobb, a sín elég rossz. Mezőhegyes viszont szép, van lovasbirtok is, de hogy milyen ott lakni arról nem tudok nyilatkozni.
márc. 1. 01:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Ott voltam a "Burgi"ban amikor 2 c tipusú ellopta az egyik lánynak a táskáját. :(
márc. 1. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!