Általánosságban miért drágább Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, mint Békés megye?
Ha rákeresel a 2 megyeszákhelyre, a népességadatok elmondják, hogy majdnem 2x akkora Nyíregyháza, mint Békéscsaba. Ha jól tudom, egyetem nincs Békéscsabán például.
Nyíregyházán pedig vannak egyetemek és onnan akár Debrecenbe is lehetséges a napi ingázás.
Én ezt látom elsőre.
"Ennyit számítana, hogy Nyíregyházán több a munkalehetőség, mint Békéscsabán?"
Igen, ennyit számít. Az egyik legfontosabb tényezője az ingatlanáraknak, hogy milyen munkalehetőségek vannak a környéken. Ezért drága Budapest, Debrecen, Győr és Kecskemét, illetve a nyugati határszél is az osztrak munkalehetőségek miatt. Nyíregyháza ezen a téren a megyei jogú városok között közepesnek mondható, Békéscsaba meg rossznak.
Ha már említed a cigányokat, vannak az országban olyan zsákfalvak, ahol nem hogy cigányok nem élnek, de egy kevés idős emberen kívül már senki. Na, ezen falvakban, ha még nem fedezték fel a nyugati nyugdíjasok, gyakorlatilag semmit nem érnek már az ingatlanok, eladhatatlanok.
Vannak ilyenek hatos ? Ahol eladhatatlan az ingatlan ilyen falvak ?
" itt sokan inkább mezőgazdasággal foglalkoznak vagy vállalkozók."
Négyes én ezt Szolnok megyében is ezt tapasztalom !!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!