Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi kell a függetlenedéshez?

Mi kell a függetlenedéshez?

Figyelt kérdés
Mik lennének azok az emberi tulajdonságok amik elősegítik az ember önállósodását? Illetve mennyiből tudnátok kihozni ezt hogy a létminimumot is el lehessen érni 1 albi esetén hogyha teljes munkaidőre nem vagyok képes?
2022. jún. 19. 16:23
 1/6 anonim ***** válasza:
92%

Jó kapcsolatok, törtetés, jó képességek, eladható szaktudás.

A minimum szint kihozható egy kisebb városban nettó 200.000-ból albérletben. 100 körül menne az albérlet rezsivel, 60 a kaja és 40 az egyéb dolgokra. De, ez tényleg a necces szint.

2022. jún. 19. 16:29
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Egy símaszk oszt bemész intenzív banki kölcsönt folyósítani a bankba.

Megoldódik minden probléma az életben.

max ha nem jön össze 10-15 évig ingyen szállásod és kajád lesz,állami pénzből, rezsire sem költeni.

2022. jún. 19. 16:30
 3/6 anonim ***** válasza:
13%

🍏

Mekkora összegből? Igényektől és a lehetőségektől függ.

Milyen emberi tulajdonságok kellenek az önállósághoz?

- Hogy akarj önállósodni.

Készségspektrum és ismeretek is szükségesek.

- Tettrekészség.

- Bátorság.

- Pénzügyi tudatosság.

- Munkaerőpiaci ismeretek.

- Odafigyelés.

- Mérlegelési, értékelési képesség.

- Választási képesség.

- Albérlet piaci ismeretek.

- Jogi ismeretek.

- Gondolkodási képesség (logika, stb.).

- Pszichológiai ismeretek.

- Kommunikáció készség.

- Érvelési képesség.

- Megfelelő mennyiségű pénz stb.

2022. jún. 19. 16:37
 4/6 anonim ***** válasza:
88%
Mire gondolsz pontosan függetlenedés alatt? Nekem kicsit úgy jött le, hogy inkább az anyagiakra gondolsz. Ahhoz, hogy valaki független legyen, szerintem elsősorban nem pénz, hanem bizonyos tulajdonságok szükségesek. Pl hogy képes legyél önállóan döntéseket hozni, légy nyitott a világ dolgaira, tudj hozzászólni azokhoz az eseményekhez, amik körülötted zajlanak, legyen munkád, végzettséged. Szerintem ilyen keret, hogy mennyi kell ahhoz, hogy egy lakást fenntarts, nincs, mert attól függ, milyen igényeid vannak. Én pl összeköltöztem egy barátnőmmel, és havi 65-ből kijövök rezsivel együtt, a többiből pedig ételre, esetleg ruhára, bérletre költök. Egyébként én sem teljes állásban dolgozom, gyakornok vagyok. Nincsenek nagy igényeim. Szerintem előszőr költözz össze másokkal, szobát bérelj, ne rögtön egy egész lakást, úgy egyszerűbb. Ha tanulsz még, akkor az erasmus jó megoldás lehet, mert szinte mindent fizetnek, és az önállósodásban is segít.
2022. jún. 19. 16:54
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Törtetés nem kell. Lazán lehet annyit keresni, hogy saját lakásod legyen.
2022. jún. 19. 17:14
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés, hogy milyen szinten akarsz függetlenedni. Kezdésnek a civilizációban lévő életeddel kell felszámolni.
2022. jún. 19. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!