Ki kellene fizessen a szomszédom bringáját?
Egy szűk zsákutcában lakom, az út annyira keskeny, hogy csak egy autó fér el rajta. A szomszédomnak az a szokása, hogy a kerékpárját az út közepén leparkolja és autóval nem lehet elmenni mellette. Az utóbbi évben legalább három alkalommal rászoltam, hogy vigye onnan, mert nem tudok miatta be/kimenni. Tegnap ismét az út közepén hagyta, indultam volna dolgozni és nem tudtam kimenni tőle. Kétszer dudáltam és kb 2percig vártam, de nem jött ki, majd kiszálltam és átdobtam a kerítésén, majd továbbmentem. Ma jött panaszkodni, hogy tönkretettem a biciklikljét mert elgörbült a kormánya és követeli, hogy fizessem ki.
Oké, megtudtam volna fogni szépen és alrébbtenni finoman, de már bosszantott a pofátlansága, hogy többszöri felszólítás ellenére is otthagyja az útban.
#3-mas! Te amúgy végig olvastad a kérdést?! Vagy csak azt a részét olvastad el, hogy a kérdező átdobta a szomszédja bicikliét a kerítésen?! Csak mert itt sokkal többről van szó!
Egyébként szerintem nagyon jól tetted kérdező. Ha valóban először normálisan szóltál neki többször is és ő csak azért is ott hagyta a bicikliét az út közepén, akkor ezt mindenképp addig csinálta volna, amíg valami drasztikusabb lépéssel nem válaszolsz neki, amit ugye meg is tettél.
Amit #7-es írt, arra annyit mondanék neked kérdező, hogy ha a szomszédod bosszút áll valamilyen módon (akár azon módok közül választva egyet, amiket #7-es leírt), akkor viszont te jelentsd fel a szomszédodat rongálásért és ha ő meg azzal védekezik, hogy te rongáltad meg az ő bicikliét és ő csak bosszút állt, fel tudod hozni mentségül, hogy te sokszor szépen kérted, hogy ne az út közepén hagyja a bicikliét, de ő csak azért is ott hagyta.
Én nem fizetném ki.
Sokszor jelezted neki, hogy ne csinálja mégis ott hagyta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!