Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Máshol is szórakoznak a...

Máshol is szórakoznak a kétszínű nyugdíjasok a többi lakóval? (meséljetek)

Figyelt kérdés

Egy kicsit elkeseredtem, mert eddig azt hittem a szomszédaim normális, tisztes idős emberek, erre ma kiderült, hogy unatkozó, szellemileg leépült emberek. Szeretném, ha valaki megnyugtatna (megoldást nem hiszem, hogy erre lehet találni), h ogy máshol is vannak ilyen emberek és nem a mi lépcsőházunk a kivételesen gáz.

A következő történet: Főbejárata és hátsó bejárata is van a társasháznak. A hátsó bejáratot kizárólag a kerékpárral, a hátul parkoló autóval közlekedők (2 tulajdonos), és a kisgyerekes (babakocsi, kismotor, roller) családok (3 tulajdonos) használja. Itt van a pincelejáró is, de nincs eltorlaszolva. Van egy szomszéd, aki rendszeresen leégeti a kajáját vagy csak jó magyarosakat főz és a lépcsőházba nyíló bejárati ajtón szellőztet (ilyenkor a lépcsőház fsz-től a padlásig napokig bűzölög). Persze amikor már neki is sok, akkor kinyítja a hátsó bejárat kisablakait és a főbejáratot is a lépcsőházban, amit szerintem sokszor elfelejt becsukni. (Engem nem zavar, de ha senki nincs a lathataron a lepcsohazi ajtokat csak becsukdosom...).

Van egy szomszéd néni, aki kényszeresen felmos egy egész emeletet, és szellőztet is a.saját szintjén éjjel nappal lépcsőházi ablakon, bejárati ajtón át. Illetve van egy társasházi takarító, aki olyan bő vízzel mos, hogy utána kinyit minden lépcsőházi bejáratot, ablakot és elmegy, de 2 óra alatt se szárad fel.

Eddig az unalmas hétköznpok. Erre az elmúlt időszakban többször elmondta nekem az egyik idős szomszéd, hogy a hatsó bejárat kisablaka nyitva van és az milyen jó dolog (én előtte sokszor becsukogattam, mert nekünk babakocsink van előtte és ha nyitva van beesik az eső, be tud bárki nyúlni, de leginkább a gyereket otttudom ki és betenni és nem szeretném, ha véletlen beverné a fejét). Mivel elég nyomatékosan mondogatta, hogy jo ha nyitva van az az ablak, ezért már nem nyúlok hozza, csak behajtom gyerek betesz, majd kihajtom és elmegyünk. stb.

Ráadásul nyertem a társasháznak egy pályázatot, amiből vettünk egy pár ezer forint értékű szerszámot is, amit szintén a babakocsi mellé pakoltam, mert napi szinten használom. (még egyszer: sok-sok egyéb is van ott, ami nem az enyém, de ugyanott van, minden elfér stb.)

Erre egyszercsak a szerszámot kitette valaki az utcára. Szerencsére nem lopta el senki. Elmeséltem az idős szomszédnak, aki gyakorta látott is dolgozni.vele, hogy valaki kirakta a társasház szerszámát és hát nem értem miért csak azt, és kinek lehetett útban. Erre végül hosszas mellébeszélés utan kinyögte, hogy ő viccelődött vele, hogy ijesszenek meg engem, hogy valaki hátul benyúlt a kis ablakon és kilopta (a szerszam nagy, az ablak rácsain meg lo..fas.z nem férne ki, maximum egy teniszlabda, kilincs nincs se belül, se kívul, csak kulccsal nyitható) MERT ÉN Nyitom ki mindig az ablakot és nem csukom be és engem nem érdekel a ház közös tulajdona...és hát mivel ő viccelődött ezzel, hát igen a másik szomszéd meg megcsinálta (egy néni!!!).

Azt hittem elájulok. Elmondtam, de hát ő kérte ne csukjam be azt az ablakot, és azóta hozzá se merek nyúlni, mindig úgy hagyom, ahogy éppen van, de becsukni az ő kérésére nem csukom be. És mondtam, de hát a szerszám is a házé és közös tulajdon.

haznak ingyen dolgozom, a pályázatban nincs benne munkabér, nincs belőle hasznom. Egyszerűen felfogni nem tudom miért volt ennek így bármi értelme is.

Nekem rosszul esett nagyon, szerszámot egy másik helyen tárolom azóta, ahova szomszédok nem férnek hozzá. De a ny...orult lépcsőházi ajtón lévő ablakkal nem tudok mit kezdeni, ha becsukom az lesz a baj, ha kinyitom az lesz. Ha nem nyúlok hozza, akkor meg úgyis én nyitottam ki, én csuktam be🤣🤣🤣.

Nektek is vannak ilyen vicces szomszédaitok. Rádasul egyikük se jár ki hátsó bejáraton.

2022. jún. 7. 23:15
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

8as keress ra. BM rendeletek egyike. Zsakfolyoson pl lehet, kozlekedokent hasznalt nal is 1 meter az eloiras, de a jogszabalyban menekülesi utvonalat irnak, es a tarsahazban, ha mas jogszbaly nem.rendelkezik (pl előiras az epuletre vonatkozoan), akkor tarsashaz működtetője jeloli ki a tűzvédelmi szabalyzataban.

Szóval ezt körbejartam, elolvastam unalmamban a teljes mukodesi szabalyzatunkat a tűzvédelmi szabályzattal együtt a mi kis ocska tarsashazunknak, es a hatso bejarat nem resze a menekulesi utvonalnak (nyilvan nem, mert sokkal messzebb van minden lakasajtotol, mint a fobejarat).

viszont talaltam egy erdekesseget: ennek a haznak van óvóhelye. És a tűzvédelmi szabalyzat rendelkezik az ovohelyek ajtajanak szabadon hagyasarol,tilos lezárni is stb. az ovohely elerhetosegerol. ( lejutas biztositott lenne, mert az 1 meter adott) még a babakocsiktol, kerekparoktol is stb.), de bizony az egyik ovohelyet az egyik szomszed mar lelakatoltatta, ugy beszel rola a "pincem", es mellesleg az ovohelyek bejaratai elott halomban vannak azok a kerekparok, amiket alig vagy nem hasznalnak a lakok, amiket lehordanak kacatokat, de nem teszik be a sajat kulon taroloikba. Most igy kihirdetett haborus veszhelyzet idejen ebbe bele lehetne kötni, meg akkor kezdjem el kipakolni az utcara a lenti dolgokat, vagy vagjam le a lakatot es dobjam ki "viccbol"? Majd mondjam, ó hat igy szerettem volna felhivni a figyelmet arra, hogy tessek gondolni arra, mi lesz ha minket is bombazni kezdenek? Persze biztos akkor is egy viragcserep vagy egy kismotor nagyobb problemat jelentene:-).

2022. jún. 13. 01:57
 12/15 A kérdező kommentje:
9-es nálatok a kamera kihelyezést megszavazta a lakógyűlés 2/3-a? Nálunk biztos megvétóznák, csak rejtett kamerát helyezhetnénk ki, mert sajnos pont az a pár ember jár el a lakógyűlésre, akikről köztudott, hogy semmisejó nekik és mindegy miről kell szavazni nemmel szavaznak😁 (még arról is, amitől nekik többet érne az ingatlanuk)
2022. jún. 13. 02:02
 13/15 anonim ***** válasza:
Kamerát megszavazták, mivel előző héten szarta össze valami pincét
2022. jún. 13. 05:31
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen nyugdíjasok egyszerűen unatkozó frusztrált, hibbant emberek, akiknek csak a kötekedés maradt.

Amikor bpn laktam társasházban ( fosuli alatt), a szomszéd nyugdíjas tanárnő be akarta bizonyítani, h buta egyetemista vagyok. Teljesen lényegtelen datumokra kérdezett rá, és mivel nem tudtam valaszolni, nagyon boldog volt. Az,h ő nem beszélt nyelvet, persze rendben volt.

Amikor hazautaztam, nepszamlalonak hazudta magát, és a lakótársam beengedte. Csak körül akart nézni.

Most vidéken élek, és a partra járó idős festő vörös fejjel követelte, h kezdjem el írni az elettortenetet.

A keresztnevemet se tudja, de balfsz vagyok, mert nem akarom megírni :D

Ezek bolond, buta emberek, akik burokban élnek. Nincs sok kapcsolatuk a való világgal.

2022. aug. 11. 14:53
 15/15 anonim ***** válasza:

A klasszikus rosszindulaton kívül még két dologra tudok gondolni, az egyik az unalom, egész nap ráérnek kombinálni, és ha nincs ami lekösse őket hát majd csinálnak maguknak problémát. A másik pedig az idő, aminek hatására az agy sajnos károsodik és leépül, kinek kevésbé, kinek jobban. Ez utóbbi amúgy nem jó dolog, és erről nem is nagyon tehetnek. Viszont az unalom és a rosszindulat az más, annak nem szabadna alapnak lennie normális embernél.

Egyébként nálunk is hasonló fura helyzetek álltak elő csak másképp, pl az egyik öreg néni hangokat hall a fejében, és ezért gyakorlatilag gyűlöletkampányt épített fel az egyik ártatlan szomszédom ellen. A másik öreg nő pedig folyamatosan panaszkodik, és mindenkit elszíd mindennek, sokszor totál alaptalanúl, és persze szigorúan a másik háta mögött. Bízom a többi lakó értelmi szintjében hogy mindkét néni szavait a helyén tudják kezelni.

Illetve akinek eladtam az előző lakásom, annak volt még egy borzasztó pofátlan idősebb női rokona, aki nagyon alja mód tudta kavarni a sz*rt, és kombinálni. A piaci légy hozzá képest pillangó.

Szóval igen, érdemes fenntartással kezelni bizonyos nyugdíjasokat, és élesen meghúzni a határokat feléjük.

2022. aug. 11. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!