Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért szeretsz/nem szeretsz...

Miért szeretsz/nem szeretsz Budapesten lakni?

Figyelt kérdés
2022. máj. 24. 23:58
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
66%

Imádom Budapestet, minden szépségével és szörnyűségével együtt. Nem itt nőttem fel, de itt találtam csak otthonra. Bárhová mentem, mindig ide jövök haza.

Amit szeretek benne:

- Tömegközlekedés. Rohadt jó. Éjszaka is bármikor haza tudok jutni, bárhonnan, bárhová. Nincs az, hogy lekésem az utolsó járatot, maximum kicsit körülményesebben, kicsit több sétával, de el lehet jutni A-ból B-be bármikor.

- Szó szerint minden van. Minden is. Meg akarom nézni a legújabb dán krimit? Adják a Puskinban. Karaokezni akarok kedd este? Lehetséges. Túl vagyunk 18 munkaórán, és be akarunk ba...ni valahol a munkatársakkal? Tuti találunk egy nyitva lévő kocsmát hajnal háromkor. Jön hozzám látogatóba a gluténérzékeny, vegán rokon? Simán találok éttermet, ahová elvihetem.

- A kapcsolatok. Aki majd' kétmillió ember közt nem talál barátot, az vagy nagyon félénk, vagy nagyon deviáns.

- Az építészet, a kultúra, a hangulat... Szeretem ezt a várost. Szerintem az egyetlen élhető hely jelenleg az országon belül.

Amit nem szeretek:

- Zsúfoltság. Elvileg 1.7 millió fő a létszám, gyakorlatilag az agglomerációval, meg a papíron vidéken élőkkel együtt bőven két millió felett lehetünk. Mondanám, hogy tegyük ki a megtelt táblát, de nem ez a megoldás, szélesebb infrastruktúra, meg normális lakáspolitika kellene.

- Lakáshelyzet. Bérlő vagyok, nem épült ki még a kultúrája ennek a dolognak itthon. Simán kiadnak biciklitárolóból kialakított patkánylyuk "ékszerdobozokat" 120+rezsiért. Simán beközölte pár tulaj, mikor lakást kerestem legutóbb, hogy ő bejárna heti párszor ellenőrizni akkor is, ha nem vagyok itthon, és nem értette, mi a probléma, hiszen az ő tulajdona. Mondom OK, de én lakom, az én otthonom. A mostani tulajom még a szobámba se jött be, egyszer se.

- Kib...ott politika. Nem is fejteném ki.

- A csöveshelyzet. Hogy minden aluljáróban zaklatnak. Hogy nem lehet egy pizzaszeletet megenni anélkül, hogy kinéznék a szádból a falatot. K..va szomorú.

2022. júl. 11. 03:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!