Vannak még olyan FALVAK, ahol van disco (szórakozóhely)?
A kérdés onnan jött, hogy szórakozásból szoktam nézegetni utcaképeket, és az egyik kis ukrán határ menti faluban találtam egy nagyobb épületet, ami a feliratok tanúsága szerint egykor disco volt. Gondolom, a fiatalok leléptek, a falu elöregedett, ezért zárták be (úgy hallottam, kocsmából is egyre több szűnik meg országszerte). Én a Bács-Kiskun megyei Hartáról tudom, hogy van saját, jól működő, fullos szórakozóhelye. Ti ismertek még olyan falut, ahol van? Ha olyat tudtok, ahol csak volt, de bezárt, az is érdekel. Köszi!
3000 fős Békés megyei falu, kb 10-15 évvel ezelőtt kocsma volt kb 7-8, mostanra van 2 hivatalos, meg a dohánybolt, és egy vegyesbolt, ahol megveszik az italt, és kiülnek :D
A legutóbbi 2 "szórakozóhely" (nagyobb tér, és néha élő zene) ami hivatalosan kocsma volt az is, legjobb tudomásom szerint 5-6 éve bezárt.
Én 27 éves vagyok, szóval akkoriban voltam tini amikor még minden "virágzott" de sose jártam ezekre a helyekre, mert tele volt büdös-koszos alkoholistákkal, meg kötekedő betelepült cigá.nyokkal.
Egyébként jellemzően a két fenti réteg járt ezekre a helyekre, a normálisak inkább házibuliztak stb.
Minek a disco, ha már fiatal sincs. ~50 ezres városban is csak egy-két ember (főleg fiúk) lézengenek a discokban, nem hogy a falvakban. Nagyvárosba (> 100.. ezres) kell utazni, ha nem egymagadban akarsz bulizni. Döglődik itt minden, mondjuk a 80-as, 90-es évekhez képest.
"Hivatalból" megrendezett, falusi, kultúrházas video diszkóban, tele volt a több száz (200..300..) személy befogadására alkalmas nagyterem a 80-as években, egy ~5000 fős településen. Annyian voltunk mint az oroszok. Mondjuk nem is nagyon volt más szórakozási lehetőség, meg a környező településekről is rengetegen átjártak.
Sz*r ma fiatalnak lenni. Ennyi.
Budapesten vagyok, de itt meg jóformán csak külföldiekkel van tele minden ilyen hely, és méregdrága.
Fogalmam nincs, hogy a myi fiatalok (amiben én is benne vagyok a 24 évemmel) hogy a fenében barátkoznak vagy ismerkednek iskolák után.
Ha hartai vagy akkor biztos ismered Dusnokot. Nem tudom jelenleg mukodik e a disco de a buszmegallonal volt egy regebben. Olyan 8-10 evvel ezelott jartam oda bulizni. Nem volt minden hetvegen, talan 2 hetente es nyaron mindig szunetelt mert akkor a fiatalok inkabb fesztivalokra mennek. Mikor nem volt disco akkor kocsmakent uzemelt. A kornyezo falukbol is atjartak. Az utolso busz este szo szerint tele volt es mindenki a discoba ment, egyszer egy oreg papa megkerdezte tolunk hogy hova megy ez a sok ember ilyen keson :D
Van meg a kornyeken olyan falu ahol idonkent tartottak discot a muvhazban pl vagy volt egy etterem szeruseg , kocsma es ott voltak bulik. Ezek nem kifejezetten disco helysegek voltak, hanem valaki hobbi szinten dj volt es csinalt egy bulit, akie a hely volt annak megerte mert volt italfogyasztas, a dj meg szedte a belepoket ami annak idejen 500-1500 forint korul mozgott.
Nyaron volt neha szabadteri disco is. Termeszetesen ingyenes es volt egy szimpad, egy kis bufe vagy bufekocsi ahol arultak az italt.
Irj ram privatban ha gondolod es tudok meselni hogy mi volt a kornyekunkon. Szinte minden masodik faluban volt valami disco, megha nem is rendes disco helyseggel, hanem kocsma, vendeglo, muvhaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!