Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mi az oka, hogy teljesen...

Mi az oka, hogy teljesen eltűntek a 80-as, 90-es években jól futó szórakozóhelyek és a kocsmák?

Figyelt kérdés
Illetve Ti szerettétek azt a korszakot? Miben volt más, mint ma? (Minden szempontból kérdezem).

2021. dec. 8. 22:05
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Internet tette tönkre mindet ami régen nagyon jó volt.
2021. dec. 8. 22:09
 2/10 anonim ***** válasza:
29%
És a 2000-es években. De talán egész 2016-ig.
2021. dec. 8. 22:09
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Nem csak az internet tette őket tönkre, hanem az, hogy betiltották a játékgépeket, meg a dohányárusítást!

Én szerettem igen, valahogy őszintébb volt az a kor mint most.

2021. dec. 8. 22:16
 4/10 anonim ***** válasza:
76%
Kérlek ne pontozzatok le, ha nem releváns a hozzászólásom. Nem lehet, hogy egyfajta pénzhiány is van a dologban? Hogy kivétel nélkül minden (a szokásoshoz/várthoz képest) sokkal emelkedettebben/meredekebben megdrágult? Így a belépők, vagy az alkoholos italok árai, árazása is?
2021. dec. 8. 22:16
 5/10 anonim ***** válasza:
88%
Illetve maga a gazdaság is szinte romokban hever, duplája az infláció, kevesebbet ér a pénzünk, hiába folyik még a csapból is, hogy "minden működik"...
2021. dec. 8. 22:18
 6/10 anonim ***** válasza:
50%
Talán az, hogy a mostani vezetés nem szórakoztatóipar orientált. Ezalatt azt értem, hogy az éjszakai életbe nem ütik bele az orruk. A fütyesz előtt érdekes pesten majdnem minden este láttam limuzinokat csajokkal a tetején pezsgővel a kezükben, most meg semmi ilyen. Sokat romlott a világban a zene is, és a járvány is itt van. Tehát ha lennének is éjszakák, nincs jó zene, így nagyon mégse lennének.
2021. dec. 8. 22:32
 7/10 anonim ***** válasza:
78%

Változnak az idők és a szokások.

Leprolisodott a vendéglátás. A pandémia miatt meg több patinás hely is bedőlt, mint pl. a Múzeum Kávéház és étterem.

Afiatalokat rászoktatták a proli típusú, duk-duk zenés ördögkatlanokra, ahol tolják a porokat, tablettákat is, meg a kőrülhugyos romkocsmákra.

A jó sörözők, éttermek

helyén már a gyros-takarmányt árusítók, mekik és hasonló disznó vályúk működnek.

Eltűntek a budai kiskocsmák. A Sipos megvan-e még? Az Ezüst Ponty még tartja magát. Több nincs.

Vagy egy jó borozó, ahol nem döngetik a zenét, lehet beszélgetni?

Sehol semmi.

2021. dec. 8. 23:59
 8/10 anonim ***** válasza:
95%
Rágyújtani bent régóta nem lehet, egy normálisabb helyen méregdrága egy pohárba ital is, régen is az volt sokszor a probléma, hogy 3x annyi férfi volt, mint nő, minden retardált ott idegesített. A kidobó sokszor nem ezeket dobta ki, hanem a normálisat be sem engedte, "nem tetszik a feje" - alapon. Aztán jött az, hogy a bérek nem követték az árakat, egyre többen csúsztak le, amikor apuci nem 30,hanem 3ezret ad egy hónapra, diákmunka nincs, kezdőként meg te túlórázok 3 kölykös munkatárs helyett, akkor nem jutsz be ilyen helyre. A romkocsmában, kapualjban meg 15 éve berúgtál 300 Ft-os kannásborból. Módszeresen tették tönkre a szórakoztató ipart, a felső 10ezren kívül kb. másnak "nem jár", csak a vegetálás. Persze, hogy akkor veszik egy ezresért ezeket a kotyvasztott drogokat a fiatalok és elhagyott padokon, meg otthon bandáznak. Kár, hogy nem régen éltem, akkor még a zenék sem ilyen "zöld az ég kék a fű" - félék voltak, ilyen fura együttesekkel, hogy döglött lóvé, meg istentudja hogy hívják magukat.
2021. dec. 9. 01:11
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon jelenleg kultúragyilok van. A régi Dürer kertnek sincs már semmi nyoma. Mondjuk a Dürer át tudott költözni máshova és folytatni a virágzást. Isten éltesse még sokáig!
2021. dec. 9. 01:27
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

95ös születésű vagyok, és falusi, szóval nem tudok sokat érdemben hozzászólni, de pl a mi falunkban a 15-20 éve még 6-8 kocsma volt (3ezer fős lélekszám).

Ebből hivatalosan már csak 2 működik, egyrészt kihalt/megöregedett az akkori fogyasztó brigád, kevesebb a fiatal, és ők sem járnak "klasszikus" kocsmába.

2021. dec. 9. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!