Mi az oka, hogy teljesen eltűntek a 80-as, 90-es években jól futó szórakozóhelyek és a kocsmák?
Nem csak az internet tette őket tönkre, hanem az, hogy betiltották a játékgépeket, meg a dohányárusítást!
Én szerettem igen, valahogy őszintébb volt az a kor mint most.
Változnak az idők és a szokások.
Leprolisodott a vendéglátás. A pandémia miatt meg több patinás hely is bedőlt, mint pl. a Múzeum Kávéház és étterem.
Afiatalokat rászoktatták a proli típusú, duk-duk zenés ördögkatlanokra, ahol tolják a porokat, tablettákat is, meg a kőrülhugyos romkocsmákra.
A jó sörözők, éttermek
helyén már a gyros-takarmányt árusítók, mekik és hasonló disznó vályúk működnek.
Eltűntek a budai kiskocsmák. A Sipos megvan-e még? Az Ezüst Ponty még tartja magát. Több nincs.
Vagy egy jó borozó, ahol nem döngetik a zenét, lehet beszélgetni?
Sehol semmi.
95ös születésű vagyok, és falusi, szóval nem tudok sokat érdemben hozzászólni, de pl a mi falunkban a 15-20 éve még 6-8 kocsma volt (3ezer fős lélekszám).
Ebből hivatalosan már csak 2 működik, egyrészt kihalt/megöregedett az akkori fogyasztó brigád, kevesebb a fiatal, és ők sem járnak "klasszikus" kocsmába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!