Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vannak még olyan FALVAK, ahol...

Vannak még olyan FALVAK, ahol van disco (szórakozóhely)?

Figyelt kérdés

A kérdés onnan jött, hogy szórakozásból szoktam nézegetni utcaképeket, és az egyik kis ukrán határ menti faluban találtam egy nagyobb épületet, ami a feliratok tanúsága szerint egykor disco volt. Gondolom, a fiatalok leléptek, a falu elöregedett, ezért zárták be (úgy hallottam, kocsmából is egyre több szűnik meg országszerte). Én a Bács-Kiskun megyei Hartáról tudom, hogy van saját, jól működő, fullos szórakozóhelye. Ti ismertek még olyan falut, ahol van? Ha olyat tudtok, ahol csak volt, de bezárt, az is érdekel. Köszi!

[link]

[link]

2022. máj. 21. 22:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

A kultúrházban szokott lenni diszkó pl falunapon, búcsún, stb. Bár a búcsú már rég nem olyan mint a kilencvenes években volt.

Pub nincsen, a fiatalok a közeli városba zúznak át. 1 kocsma van, de inkább az idősebbek járnak oda iszogatni vagy ha összejön a család, akkor egy jégkrémre/italra összeülnek, de nem túl felemelő, odabent büdös van, az emberek kicsit zajosak, tiszta kocsmafeeling, én inkább pártolom, hogy otthon üljünk le, kisboltban van jégkrém is, fagyi is, ital is, mindent haza tudnék vinni, de a kocsmába a beülés hagyomány...

Egy másik faluban ahova pisilni mentem be egy kocsmába kb az egész falu férfinépe ott volt este, ők közösen iszogattak, beszélgettek, inkább olyan volt mint egy kulturált baráti találkozás.

2022. máj. 21. 23:47
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ilyen falusi Disco korszaknak már vagy 20 éve vége van. Régen viszonylag sok disco, mulatóhely volt külterületen, városok szélén, kisebb településeken, bár a falvakra igazán soha nem ez volt jellemző. Inkább presszók voltak, ahol volt zene, tánc.
2022. máj. 21. 23:50
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, emlékszem felénk volt egy Presszó, ami Discoként is funkcionált péntek esténként. Akkoriban kint volt a település határán, vicces volt látni, hogy 1 buszmegállónyit mennek a fiatalok oda. De a buszig többet kellett sétálni.

Aztán ez a korszak elmúlt és az ilyen jellegű szórakozóhelyek a városokba települtek át. Ott alapból jobban lehetett szórakozni, több lehetőség volt.

2022. máj. 21. 23:54
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Tápiószentmártonban, Mendén még 2005-2006 körül volt.
2022. máj. 22. 07:12
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

1500 fős faluban lakom.

Itt rendes disco volt, direkt annak csinálták. 2006-08 között élte fénykorát, minden szombaton buli volt.

A legnagyobb név Sterbinszky volt.

A környékbeli maffia miatt zárt be.

2022. máj. 22. 11:27
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, ment a zöld mindenkinek! Én személy szerint sajnálom, hogy letűnt ez a korszak, biztos volt egy sajátos, jó hangulata ezeknek a helyeknek, illetve a fiatalok helyben tudtak szórakozni, ami sokat számított. Jöhetnek még válaszok!
2022. máj. 22. 21:10
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Bizony, sokminden jobb volt (vagy annak tunt) akkoriban.. en csak 6 eves voltam, sajnalom hogy nem akkor voltam tini 😅
2022. máj. 22. 22:35
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
7, hozzánk anno jött egy tinirokon a kilencvenes években, épp olyan esemény volt a falun ami diszkóval járt. A tinirokont nem merték elengedni, nem is engedték el a diszkóba, emlékszem, hogy fél éjszaka csak állt az ablaknál és vágyakozva nézte a diszkóva sétáló fiatalokat.
2022. máj. 22. 22:44
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Adnám, ha lenne, de nincs. Kb 5.-6.-as koromban megszűnt az egyetlen szórakozóhelye a falumnak, azóta csak kocsmák vannak szép számmal, de oda középkorú és idős alkesz férfiak járnak, 20 éves lányként be nem tenném a lábamat oda mulatozás céljából.
2022. máj. 23. 11:31
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Felénk is tele volt minden kocsmával, presszóval.

Alapból a kisbolt is kvázi kocsma volt, ahol amúgy volt egy sarok a napi áruknak. Voltak az igazi lepukkant kocsmák ahova a lecsúszott alkoholisták jártak. Volt 1 presszó ami elég kulturált volt, oda a fiatalok jártak, meg az átlag ember beverni egy sört mert hát vidéken ki nézte akkor, hogy ittál-e amúgy sem volt zéró tolerancia még. Plusz volt az említett Disco-Presszó.

Aztán egyre inkább divat lett a továbbtanulás, bekerültek a városba a fiatalok, és megszűntek ezek a helyek.

2022. máj. 23. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!