Van olyan, akinek az Alföld a kedvence és nem a hegyvidék?
Figyelt kérdés
Soha senkitől nem hallom (na jó, kivéve Petőfit), hogy jobban kedveli a sík, egybefüggő, szinte beláthatatlan lapos vidéket, mint a hegyeket, dombokat. Mindenki a hegyekbe vágyik?2022. máj. 10. 15:51
1/11 anonim válasza:
Nemrég költöztem a Budai hegyekből az Alföldre és nagyon jó döntésnek tartom.
2/11 anonim válasza:
Lenyűgöznek a hegyek, de jó hazajönni az alföldre.
3/11 anonim válasza:
Én az Alföldön nőttem fel (most pedig Hollandiában élek) és a hétköznapi életem során egyértelműen jobban szeretem a síkságot. Ha meg kell másznom egy kis dombot, akkor egyből hisztizni kezdek. Ennek ellenére nagyon szeretem nézni a hegyeket és túrázni (amikor lelkileg előre fel vagyok készülve rá).
5/11 anonim válasza:
hát a nagy hegyek nekem is barátságtalanok, de a kisebb hegyek szerintem nagyon jók
nem is feltétlen a hegyen lakni, csak mint táj, úgy háttérnek.
6/11 anonim válasza:
Én dombos vidéken, a Bükk hegység lábánál nőttem fel. A síkságot is szeretem, de amikor például az Alföldön vagyok, furcsa érzés, hogy nincs semmi tájékozódási pont, egy hegy a közelben, amit már a távolból is látni lehetne. Lehet azért furcsa, mert itt nőttem fel, és itt a város több pontjáról is lehet látni a környező hegyeket, és be is tudom azonosítani őket, valamint azt is megszoktam, hogy itt ha felmegyek az egyik város melletti akár beépített domboldalra, akkor onnan látni a völgyben lévő városrészeket, illetve ha a völgyben vagyok, akkor pedig onnan látni a domboldalakon fekvő városrészeket.
7/11 anonim válasza:
Rám a család/barátok mindig azt mondják, hogy Petőfi-2 vagyok :D Mindenem az Alföld, egyszerűen megnyugtat a végtelen rónaság. A hegyes-völgyes, ottani sűrű erdős vidékeket nagyon nem szeretem, nyomasztóak számomra, nem tudnék megmaradni hosszútávon még egy tolnai-dombsági faluban sem. Jelenleg Pest déli részén élek kertes házban, de ha "kirepülök", mindenképpen egy alföldi faluban fogok letelepedni valahol Szabolcs-Szatmár-Beregben – nemrég derült ki, hogy egyik dédnagyapám egy Szamos-menti faluban született Szatmárban, Mátészalka mellett, lehet, hogy a "génjeimből" is ered ez a kötődés :)
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért tettem fel a kérdést, mert én tősgyökeres alföldi vagyok és ugyanúgy érzek, mint az utolsó válaszoló. Minden évben kirándulok hegyes-dombos vidékre, de a végén már nagyon visszavágyok a "sivár" alföldre, ahol végtelen a láthatár és maximum a Tisza-töltés emelkedik fel a földből, amelyen gyerekkoromban szánkóztam. :) Valószínűleg nekem is a génjeimben van a sík vidék iránti szeretet.
2022. máj. 11. 07:29
9/11 anonim válasza:
Anyám. Nem szereti a hegyeket, a síkságot meg kifejezetten imádja.
10/11 anonim válasza:
Veszprémi vagyok, számomra az Alföld nagyon unalmas, "lapos" :D
Lehet ez a Bakony hatása mert Veszprém 7 dombra épült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!