Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Úgy hallottam hogy a fővárosba...

Úgy hallottam hogy a fővárosban olcsóbb az élet mint Hajdúszoboszlón. Ez mennyire reális?

Figyelt kérdés
Releváns válaszok érdekelnének olyan személyektől akik mindkét helyen laktak vagy jelenleg is laknak huzamosabb ideig, így van összehasonlítási alapjuk.

2022. ápr. 28. 13:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

9

Ez a válasz a kérdező kérdésére. Nem drágább Debrecenben, vagy Szoboszlón az élet, mint Pesten. Mindenhol van lehetőség megtalálni az olcsót. Nem az van, hogy a pesti Sparban 10000-ért ugyanazt veszed meg, mint a szoboszlói Sparban, csak ott 13500 forint.

2022. máj. 3. 08:12
 12/16 A kérdező kommentje:

Ahj minden szempontból van igazság persze. Nem járok piacra. Itt szoboszlón egyébként is egy van. Gondolom a multikban azért azonos az ár. Így az hogy miket veszek a pennyben vagy a sparban szerintem nem releváns ebből a szempontból.Viszont példa kedvéért a választás előtt pénteken a sparban három darab szafaládét 800 forintért vettem, nem volt 15 dkg... Ezért mondjuk nem ártana tudni hogy egy itteni piacon vagy maszek boltban mennyivel térhetnek el az árak a fővárosihoz képest. Erre vagyok kíváncsi. Ezért kérdeztem úgy hogy ki az aki esetleg innen származott oda, de Debrecenből költözés is hasznos összehasonlítási alap lehet. Az árak ott is az egekben. Itt pedig a fürdő és a túristák miatt vannak nyugati árak azt hallani. Vagy van olyan fórum ahol ezt megtudom kérdezni?

Albérletes csoportban olvastam hogy van aki 250 nettóból albiban pesten még félre is tud tenni.?

2022. máj. 3. 08:56
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

12

Persze. Ha 100-ért bérel egy poclyukat valami félreeső kerületben.

Buta vagy, vagy mi van? Oké, a multik ára közel azonos, de te most komolyan egy szafaládé miatt költöznél Pestre? Vagy mert drága a lángos a strandon? Hátha ott olcsóbbak az ilyen dolgok? El vagy te tévedve.

Pesten is ugyanúgy kimész aug. 20-ra és elköltesz 2500 forintot egy fél literes szutyok limonádéra. A kajáról már nem is beszélve.

2022. máj. 3. 09:12
 14/16 A kérdező kommentje:
🤣Ezt csak a példa kedvéért írtam.
2022. máj. 3. 09:18
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

A szolgáltatási árak is eltérhetnek. Kerékpárjavítás, gázsszerelés, vagy egyéb egyéni vállakozóknál, boltoknál.

Ez függ sztem, hogy mekkora város, mekkora konkkurencia van egy adott szolgáltatás terén és attól, hogy a fizetőképes kereslet mekkora.

Hiába kicsi a település, de ha csak egy Coop van, vagy vegyesbolt, az drága lesz. hiába szegények lakják, akkor is, mert nincs konkurencia.

és ez mindennel így van.

Budapesten 10szer 100szor annyi hely van és biztos, hogy van köztük olcsóbb,ha elég kitartóan keresel.

Sok múlik, hogy te mennyire vagy hajlandó spórolni.

Ha csak azért költesz, mert van rá lehetőséged, akkor nem fogsz tudni megtakarítani :)

2022. júl. 16. 13:17
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

15

Akkor tegyük hozzá, hogy pesten egy fodrász, kozmetikus, vagy körmös majdnem, ha nem pontosan 2x annyiért dolgozik. Én itt Hajdú-Biharban 5000/töltésért is találok jó körmöst, pesten 8000 alatt nem találtam színvonalasat.

2022. júl. 16. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!