Mennyire könnyű vagy éppen nehéz új életet kezdeni Svájcban; mondjuk Zürichben?
Sokat olvasgattam a neten Svájcról, és nekem a politikai és a katonai semlegesség nagyon tetszik. Mennyire szeretik ott a külföldieket? Zürichben nagyon eltérő a tájszólás, mint Németországban, vagy meg lehet azért érteni egymást? Mik az alapvető különbségek?
Nyáron és télen szokott lenni Zürichben sakkverseny (igazolt sakkozó vagyok) és arra gondoltam, hogy egyszer (még idén) kimehetnék egy versenyre Zürichbe. Aztán persze beszélgetnék helyiekkel, kérdezgetnék munkáról, ottani életről, stb. (Persze ha a sima németet értik)
(Egyébként alapfokon angolul is beszélek a sakk miatt, mert oda nemzetközibb nyelv kell; a német meg középfok-felsőfok között tenném) Persze korántsem maradnék ott azonnal, de 1-2 barátot nem ártana összeszedni, mielőtt arra tenném a voksot, hogy odaköltözöm.
De egyáltalán szeretik ott a külföldieket? Lehet munkát kapni? (Műszaki területen dolgozom, azon belül is a gyártásban)
Mennyire barátságosak?
Köszi a válaszokat.
Szóval, ahhoz, hogy albérletbe menjek, ahhoz munkahelyet kell szerezni először? És addig hol lakok, hetekig, hónapokig? Hotelben?
"Szóval, ahhoz, hogy albérletbe menjek, ahhoz munkahelyet kell szerezni először? És addig hol lakok, hetekig, hónapokig? Hotelben?"
Ezért írtuk többen is, hogy szerződés nélkül ne gyere ki. Munka nélkül amúgysem tudnád finanszírozni a költségeidet, pláne hotelben. Max akkor van esélyed szerződés nélkül ha van ismerősöd aki befogad, bejelentkezhetsz hozzá és vállalja hogy fizeti a költségeidet, ehhez azonban igazolnia kell hogy évi legalább 60 ezer frank jövedelemmel rendelkezik.
Aha oké köszi. Ez azért elég bonyolult, mivel ismerős nincs.
Hát majd megpróbálkozok ismeretségre szert tenni egy sakkversenyen.
Én amúgy alapvetően barátságos típus vagyok, könnyen ismerkedek, barátkozok.
Remélem a zürichi közösség is befogad úgy hogy első körben csak standard németül szólalok meg.
Egy versenyre elmenni végülis akkor nem hülyeség és ott barátkozni, ismerkedni, aztán kérdezősködni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!