Egyetemen könnyű barátokat szerezni?
Van egy olyan gyanúm, hogy idén sem lesz gólyatábor és én most érettségizek, jövőre kezdem (ha minden összejön) az egyetemet, ezért érdeklődnék, hogy mennyire egyszerű így ismerkedni, menyire nyitottak és barátságosak az emberek?
A középsulis osztálytársaimmal eléggé eltávolodtunk egymástól a karantén miatt és már alig beszélnek az emberek egymással (ez nem csak rám igaz, hanem kb mindenkire). Nagyon szeretnék sok új barátot szerezni, akikkel azonosak az érdeklődési köreink. Mennyire nehéz? Vannak közösségi programok? Vagy csak az órákon találkozunk a szaktársakkal?
Én kihagytam annak idején a gólyatábort, és semmit nem vesztettem vele. Sokkal könnyebben ment számomra az egyetemen az ismerkedés. Egyrészt azért, mert végre megszabadultam a gimis osztálytársaimtól, jobban el tudtam engedni magam, teljesen tiszta lappal indultam, senki nem ismert. A hallgatók többsége pedig szintén izgult az első napokban, nekik is új volt ez a környezet. Az órákon mindig más emberekkel voltam, így többeket megismertem. Aztán nyilván együtt is kellett dolgozni 1-1 projekten, akkor az megint összehozott bennünket. Szerveztek az elsősöknek kocsmatúrákat, voltak egyetemi bulik is, szóval volt program bőven. Mindenki közvetlen volt, barátságos. Sokkal könnyebb egy beszélgetést is elkezdeni.
"Neked is itt lesz órád?" "Megkeressük a termet?" "Melyik szakon vagy?" Stb. Ezer kérdést fel tudtok tenni a másiknak, mert már felnőttként mentek oda, és mivel azonos szakon tanultok, az érdeklődési körötök is nyilván egyezik valamennyire.
Nekem személyszerint könnyebb volt egyetemen barátságokat kötni, mint a gimiben.
Engem általánostól kezdve gimi végéig utáltak az osztályban és elég keményen szivattak, ráadásul alapból eléggé "socially awkward" vagyok és szerintem van egy enyhébb diagnosztizálatlan autizmusom is. Egyetemre konkrétan úgy mentem, hogy biztos ott is be fognak szólogatni és ugyanaz megismétlődik, mint előtte.
Ehhez képest 2 nap múlva már volt 3 "barátom" a csoportomból, akikkel együtt ültem órákon meg ilyesmi, meg más szakokról is szereztem pár ismerőst. Hidd el, ha nekem ment, neked biztos jobban fog menni :D
Szerintem könnyű, bár függ attól, mekkora az évfolyam, illetve mennyire állandó a csoportbeosztás, de amúgy nem nehéz egyáltalán, szerintem könnyű egyetemen barátkozni, mert az egyetem, az órák és előadások mint közös pont ott van, és baromi könnyű ezzel barátkozni és azért is, mert - főleg az elején - mindenki más is barátokat keres hozzád hasonlóan.
Onnantól kezdve meg már a többiek ismerőseit is könnyű megismerni, csak kicsit nyitottnak kell lenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!