Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szereted Budapestet? Éltél/éln...

Szereted Budapestet? Éltél/élnél ott?

Figyelt kérdés
Ha nem vagy megelégedve a mostani lakóhelyeddel, hová költöznél Magyarországon belül?
2022. márc. 23. 20:55
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Gondolom.
2022. márc. 24. 17:12
 22/35 anonim ***** válasza:
31%

ne hidd el. Rengeteg incel van, csak nézz körül a GYK-s kérdések között csórikám.

35F incel

2022. márc. 24. 17:17
 23/35 anonim ***** válasza:
93%
OK, most már értem mit jelent ez az incel dolog, azt hogy troll :D Ezt a kérdést tuti sikerült széttrollkodni.
2022. márc. 24. 19:08
 24/35 anonim ***** válasza:
20%

A szerb hatarrol, susogosgatyaban felvonatozott tosgyokeres budai kulturgyerekek trollkodtak szet.

Amugy meg:

[link]

A Rozsadombtol legvonalban 400 meterre keszult a video. Bar ma mar rehabilitaltak a kornyeket (Moszkva teri gyerek vagyok), de ezeket az "elemeket" a mai napig nem lehet onnan kiramolni, akarmennyire is torekszik az elitista onkormanyzat. Regebben egymast ertek a talponallo "kesdobalok". A piacon volt a Dasty (ami megvan most is), a Kontyos Korcsma es meg ketto. Aztan a Szena teren a Ketlyuku, a Dekan utcaban a Szasza, a Retek utca vegen a Tabdi borozo.

37F incel

2022. márc. 25. 05:33
 25/35 anonim ***** válasza:
96%
Túristaként szeretek ott lenni, például várost nézni, vásárolni. Lakni viszont nem laknék ott, legfeljebb csak kintebb az agglomerációban. Meg vagyok elégedve a mostani lakhelyemmel, megyeszékhelyen lakom, szép kis város, nem vágyom többre. Munkalehetőség mondjuk nincs sok, szóval ha lehetne, inkább az osztrák határhoz költöznék.
2022. márc. 25. 17:04
 26/35 anonim válasza:
66%

Családom faluból költözött a szomszédos kisvárosba (~15e fő), onnan én oda egyetemre a legközelebbi vidéki """nagyvárosba""". Azt hittem ott vagyok a leghepibb, olyan balfasz voltam, mint az első válaszoló, irritáltak a valódi nagyvárosi dolgok, mint a kéregetők, meg tudni, hogy éppen hol a f.szban vagyok.

Aztán munka kapcsán 3 hónap alatt megszoktam és rádöbbentem, hogy marhára elpazaroltam az életem első huszonpár évét, mert döbbenetes, hogy mennyivel több lehetőség, látni- és tennivaló van Budapesten, mint bárhol máshol.

A költözés után tovább léptem, éltem külföldön még nagyobb városban, amit szintén nagyon szerettem, de előrejutási lehetőség miatt visszatértem és a jelenlegi helyzetemben továbbra is boldog vagyok itt, de lejjebb akkor sem adnék ebből, ha ez a kijelentés vérig sértené a 15-20 évvel ezelőtti énemet.

2022. márc. 26. 02:45
 27/35 anonim ***** válasza:
86%

"Túristaként szeretek ott lenni, például várost nézni, vásárolni."

Én valahol pont ezért szeretek itt élni, minden nap lehetek turista :D

Akár munka után is gondolok egyet es elmehetek felfedezni városrészeket, számomra új dolgokat.

2022. márc. 26. 10:22
 28/35 anonim ***** válasza:
27%
Én meg a túristákat utálom. Ha valami rosszabbá teszi a helyet, akkor ők :D (a másik réteg meg, aki sír hogy milyen rossz Budapest, kiköltözik aglomerációba majd bejár autóval és ő teszi ezzel rosszabb helyjé Budapestet.)
2022. márc. 26. 11:32
 29/35 anonim ***** válasza:
29%

Rühellem. Itt nőttem fel, annyi, hogy 17 éves koromig volt nyaralónk, a nyarakat kvázi ott töltöttem, így betekintést nyertem, milyen egy élhető község (40 percre a Nagykörúttól, nem a legszegényebb környéken).

Nekem szerintem max 100 ezres település való.

Lakásba bezárva kell élned. Tömegnyomor van az utcán. Konkrétan helyenként az a benyomás, hogy meg kellene tanulnom görkorizni, mert hajtani se kellene, sodorna a tömeg. A tömegközlekedés lassú (igen, ez a nagyvárosi közlekedés sajátja 50-70-es tempó mellett, sok megállóval, de ez nem vigasztal), sok helyre a bicaj is gyorsabb, akár fele, de van, ahova a gyaloglás is (majdnem) ugyanannyi. Ha a szabadban akarsz lenni, nincs saját kerted, hanem egy tömött parkig kell elbumliznod. Az emberek annyira hozzászoknak a konstans tömegnyomorhoz, hogy a járművön képesek 2 centire állni akkor is, ha lenne bőven hely vagy ha ti vagytok a 2 álló utas az egész járművön. Szerintem sok nagyvárosinak konkrétan nincs intim szférára igénye. Lakhatsz kertesházban is, de onnan több idő bejárni, mint a Pilisből vagy a Dunakanyarból vagy a Velencei-tó mellől, de legalább kényelmetlenebb is. Ja, a fővárosi házak áráról ne is beszéljünk. Kisebb településből ki tudsz menni sétálni, futni, kutyát sétáltatni, tudsz menni embermentes területre, Budapesten maradnak a parkok és mindenhol sokan vannak.

Attól függetlenül, hogy egy lakásban poshadsz, lehet, hogy 30 perc szombaton 1-kor a legközelebbi gyógyszertár és 30 perc mindig a legközelebbi drogéria. Ezt a kis község is tudta, 10-20 perccel.

Ráadásul a belváros legalábbis koszos, lepukkant, tényleg húgyszagú. Sok a hajléktalan (a méltatlanul élő is, mert aki igyekszik, őket segítem is, ha tudom), a "szemetet összefújja a szél".

Nem látom a szükséges fejlődést, kivéve egy-két kerületet.

Az emberek valahogy idegesek, türelmetlenebbül közlekedünk mi, pestiek, rosszabb vendéglátók vagyunk.

Kiteszem a lábam, már átenged az autós, amikor elsőbbségem van (Pesten ritkán), már nagyobb adag fagyit adnak és valahogy a rokonok, ismerősök is jobb vendéglátók.

2022. márc. 26. 12:17
 30/35 anonim ***** válasza:
39%

"Az emberek valahogy idegesek, türelmetlenebbül közlekedünk mi, pestiek"

Ez mondjuk szerintem pont nem mondható el Pestről.

Nyilván a nagy számok alapján több a türelmetlen de én azt látom, hogy ritmusa van a forgalomnak, sokan beengednek, megállnak, előzékenyek, elősegítik a haladást.

Én pont vidéken látom azt, hogy ott aztán mindenki megy ahogy a csövön kifér, bevág csak azért eléd hogy utána állóra fékezve befordulhasson a saját háza elé, és hasonlók. Egyszerűen nem figyelnek egymásra.

Gyalogosként is azt látom, hogy míg vidéken akár a zöld jelzésnél is simán át mennek előtted kocsival, addig Pesten erre egy fokkal jobban figyelnek.

Mind autósként mind gyalogosként azt tapasztalom, hogy jobb a helyzet.

Nyiván ettől még balkán vagyunk.

Bár a mondandód többi része is erősen kisarkított a fél órára lévő boltokkal meg lakásba bezártsággal.

2022. márc. 26. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!