Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszédunk ma közölte,...

A szomszédunk ma közölte, hogy fel akar jelenteni minket, mert zavarja a haszonállataink szaga. Megteheti- e ezt, és ha igen, milyen következménye lesz?

Figyelt kérdés
Egy vidéki nagyvárosban élünk, de olyan külvárosi részen, ahol az állattartás már megengedett. Tyúkokat és egy malacot tartunk, teljesen normális körülmények között. Ez a család két éve költözött a mellettünk lévő házba, idáig semmiféle ilyen jellegű panaszuk nem volt, erre ma közölték, hogy fel fognak jelenteni minket a rendőrségen, mert idén nyáron már nem hajlandóak elviselni az állataink szagát és szerintük szabálytalanok vagyunk, mert a telkünkön belül a trágya helye az ő házuk felőli oldalon van. Tényleg tehetnek feljelentést? Ha igen, kinek van igaza? Nekik, vagy nekünk? Mi úgy gondoljuk nincs semmi szabálytalan abban ahogy az állatokat tartjuk, de nem tudjuk, kihez fordulhatnánk segítségért. Ha mégis igazuk van, mi lesz a büntetésünk?
2022. márc. 12. 19:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%
A szomszédunk anno tartott disznót, szóltunk neki, teljesen megsértődött, a szag is kibírhatatlan volt, a legyekről nem beszélve. Most ő jelenthet fel, mert átkozott a szilvafaag, én csak szóltam.
2022. márc. 12. 19:36
 12/23 anonim ***** válasza:
70%
A mi szomszédunk is ezt csinálta, egész nyáron nem lehetett kint lenni az udvaron, mert érződött a szar szag. Hiába szóltunk, nem tett ellene semmit. Így nőttem fel. Szerintem tedd be a nappalidba és szagold te ha ennyire szereted.
2022. márc. 12. 19:42
 13/23 anonim ***** válasza:
65%
Ha normálisan tartanád az állatokat, nem lenne szag
2022. márc. 12. 19:45
 14/23 anonim ***** válasza:
74%
Azért tetted az ő háza mellé, hogy ne neked büdösödjön, most meg besértődsz rajta, mert neked kell a majd szagolgatni a saját sz444rszagodat :)
2022. márc. 12. 22:04
 15/23 anonim ***** válasza:
20%
Ezért kell jól utánajárni, hogy hova költözöl. A szomszédod ezt kicsit sem tette meg. Késő bánat, alkalmazkodjon ő.
2022. márc. 12. 22:24
 16/23 anonim ***** válasza:
90%
Nekem is volt egy ilyen szomszédom akitől áradt a bűz, engem mondjuk a szag nem zavart annyira, mert falusi gyerek vagyok, ott ez a 90-es években standard volt, viszont a legyek már igen gázak voltak. Szóltam neki szerintem százszor, normálisan, de elküldött a picsába, nem csinált semmit. No akkor jelentettem fel. Szerintem jogosan.
2022. márc. 13. 00:57
 17/23 anonim ***** válasza:
32%
15-ös: azt MIBÖL VONTAD LE, hogy a szomszéd költözött ezek mellé és nem fordítva, illetve, hogy a kérdezö mindig is tartott állatokat és a szomszéd mellé rakodta a trágyát????
2022. márc. 13. 08:43
 18/23 anonim ***** válasza:
29%
#17: "Ez a család két éve költözött a mellettünk lévő házba, idáig semmiféle ilyen jellegű panaszuk nem volt [...]" –> szerintem egyértelmű: a kérdező, aki eddig is tartott állatokat, új szomszédot kapott két éve, akik egyik napról a másikra bepöccentek rá. Talán ha a trágyát beljebb viszi a kertjébe és megfelelően tárolja, leszállnak róla.
2022. márc. 13. 22:39
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Mindegy, hogy ki volt ott előbb. Egyértelmű, hogy a kérdező szabálytalanul tárolja a trágyáját, amely miatt feljelentést tehet a szomszéd.
2022. márc. 14. 00:48
 20/23 anonim ***** válasza:
Menj be az önkormányzatban a jegyzőhöz és kérd ki szépen a tanácsát és fogadd meg, ennyi.
2022. márc. 14. 07:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!