A szomszédunk ma közölte, hogy fel akar jelenteni minket, mert zavarja a haszonállataink szaga. Megteheti- e ezt, és ha igen, milyen következménye lesz?
A trágya veszélyes hulladéknak számít, és nagyon szigorú szabályok vonatkoznak a tárolására.
Igen, tudom, hogy vidéken nem foglalkoznak ezzel, van trágyadomb és kész.
De a törvény akkor is előírja a megfelelő trágyakezelést, és a zárt trágyatároló létesítését.
"Az istállótrágya tároló kapacitásának legalább 6 havi trágya tárolására elegendőnek kell lennie, szivárgásmentes, szigetelt alappal és a trágyalé összegyűjtésére is alkalmas
csatornákkal, illetve aknákkal ellátva.
A trágyatárolók befogadó képességére és műszaki követelményeire vonatkozó értékeket az 59/2008. FVM rendelet 5. melléklete tartalmazza."
Ez a rendelet szövege pontosan.
Tehát hivatalosan, törvény szerint nem tarthatod a trágyát csak úgy egy halomba lerakva.
Ha tényleg feljelent a szomszéd, téged kötelezhetnek megfelelő trágyatároló kiépítésére, azt nem tudom, hogy meg is büntethetnek-e.
A 3-as mindent leírt, amit tudni kell.
Viszont tökéletesen megértem a szomszédaidat, és sem szeretném a szomszéd trágyabüzében tölteni az életemet.
" trágya helye az ő házuk felőli oldalon van. "
Oldd meg, hogy ne közel legyen.
Egyébként én se örülnék h pont a szart a közelünkba raknál...
Elég gyökér szomszéd amelyik így kezdi,hogy feljelentget.
Simán mondhatta volna,hogy találjatok valami megoldást,mert zavarja.
Szóval találjatok megoldást,mert addig úgysem nyugszik.
Más kérdés,hogy ha ezt megoldottad utána mi lesz a következő?
Sajnos vannak ilyen emberek, akinek mindig lesz egy újabb ok,hogy épp mi zavarja.
Ha túlzásba viszi a s.ggfejkedést akkor mondanám neki hogy ne aggódjon áruljuk a házat,egy népesebb roma család fog ide költözni,majd velük megbeszéli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!