Magyarországon is működne a kerítés mentes élet a külvárosokban mint Hollandiában vagy az USA-ban?
Napokban azon gondolkodtam mivel virtuálisan szoktam építeni sokszor gondolkodom ezen hogy valójában Magyarországon is működhetne-e így mint pl Hollandiában vagy netán az USA-ban vagy ha néhol előfordul ott is valamilyen elkerítés az is sokkal alacsonyabb
Mert szebb is tudna lenni szerintem!!
USA-ban sem mindenhol és Hollandiában sem mindenhol működik
itt is lenne ahol működne, sőt van is olyan hely ahol van ilyen, de a legtöbb helyen ez nagyon nem lenne biztonságos
Vannak Magyarországon olyan vidéki falvak (pontosabban utcák), ahol a mostani új építésű házak előtt nincs kerítés.
Itt jellemzően az egész utcában 20-40 eves emberek laknak, kisgyerekekkel (csokos negyed).
Mikor autóval bemegyek egy ilyen utcába, mindig olyan érzésem van, mintha egy amerikai filmben lennék.
Mert az USA-ban mindenki tudja, hogy jól seggbe lőhetik ha másnak a telkére megy hívatlanul, ezért nem kell a karítés.
Nálunk meg csak ott nincsen kerítés ahonnan már azt is ellopták.
Azért a Holland kerítésmentességnek elég prózai oka van: nem igazán van kertjük, amit körbe tudnának keríteni. Jellemzően családi sorházak vannak egymás mellett egy kis miniudvarral elől, de igazából ott nincs mit bekeríteni, mert csak a bejárati ajtóhoz tudsz odamenni max 3-5 méter megtételével. A házak mögötti pici udvart (ami jellemzően nincs összekötve a ház előtti résszel) pedig jellemzően magas palánkkerítés veszi körül. Illetve a másik gyakori eset, hogy kerítés helyett a csatorna veszi körül a telket hátulról vizesárokként.
A gazdagoknak és a farmeroknak pedig, akiknek nagy kertjük van a ház körül, jellemzően ugyanúgy kerítésük van, mint ahogy Magyarországon is megszoktuk.
A kutyás kommentelőknek mondom, hogy 1,5 év alatt nem láttam még udvaron kutyát Hollandiában, csak az utcán sétálva és a házakban az ablakon keresztül.
Hát, nyilván attól függ, milyen a környezet.
Nálunk működne, mi csomószor nyitva hagyjuk a kaput, soha nem volt belőle gond.
A kinti kutyatartással nem kompatibilis ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!