Szerintetek mikor fogja elérni a magyar lakosság 10%-át a muszlimok aránya?
"Ez egyáltalán nem igaz. Trágyázzák a földet de még a vetés előtt. Nem akkor mikor a termést begyüjtik. Szóval nem a répára öntik az ürüléket."
Mit gondolsz, mi lesz az állatok kakijával, miután rászórták a földre? Elpárolog? Nem, tévedés! Belemegy a földbe és abból nő a finom répa és krumpli. És továbbra is ezeknek a növényeknek a húsát eszed meg. Pfuj, mondhatnánk a te disznós gondolatmeneteddel.
"Lehet a csirke sem a legtisztább de ezerszer tisztább a disznónál. Egyébként is a csirkéket normál esetben magokkal, tápokkal etetik. A disznókat meg sok esetben moslékkal. Sőt, a levágott állatok fel nem használható belsőségeivel és hadd ne részletezzem"
Lehet, hogy nem tudod, de a táp úgy készül, hogy megannyi fehérjét tartalmaz, amit pedig elhullott állatok tetemeiből nyernek. Itt úgy érzem, hogy óriási a szakadék az általad elképzelt és a valós világ között. Azt képzeled, hogy a táp az valami szép helyen terem, de valójában egy undorító folyamat, ahogy készül. Amit a boltban kapsz, azon már nem látszik, tehát ha nem látszik, akkor nincs is. Micsoda gondolatmenet... Csak téves sajnos.
"Akkor kérdezz meg egy orvost hogy a csirkehúst javasolja vagy a disznóhúst. Aztán kérdezed meg hogy szerinte az a jobb ha egyáltalán nem iszol alkoholt vagy ha iszol. Szóval de, amit leírtam tudományos tényeken alapuló abszolút igazság."
A szomszédom háziorvos, délelőtt meg is kérdeztem. A válasza pedig az volt, hogy remek fehérjeforrás mindkettő. A probléma az, ha valaki egysíkúan táplálkozik, és valamilyen elképzelt indokkal kizár az étrendjéből dolgokat. Nincs sem a disznóval, sem a csirkével semmi baj. A kiegyensúlyozott étrend részei lehetnek. Persze mértékkel csak. Az aljohollal is az a helyzet, hogy ebéd után egy pohár bor kifejezetten hasznos is. De nem több! Tehát itt is a mérték a lényeg. És persze autóvezetés közben ne legyen az ember ittas, most csak az élettani dolgokat mondom.
Az abszolútnak beállított tényeid vélemények csupán. Mint mondtam, nincs abszolút igazság. Egy-egy dolog különböző szempontból lehet egyszerre igaz is és hamis is. Hogy ezt belásd, le kéne venned a szűklátókörűség szemellenzőjét! Gyanítom, nem fog menni
"Mit gondolsz, mi lesz az állatok kakijával, miután rászórták a földre? Elpárolog? Nem, tévedés! Belemegy a földbe és abból nő a finom répa és krumpli. És továbbra is ezeknek a növényeknek a húsát eszed meg. Pfuj, mondhatnánk a te disznós gondolatmeneteddel."
Egyáltalán nem. A trágya lebomlik a földben. A növények ebből van amit hasznosítanak. A disznós példában meg ugye az állat eszi meg az ürüléket, te pedig ennek a húsát eszed.
"Lehet, hogy nem tudod, de a táp úgy készül, hogy megannyi fehérjét tartalmaz, amit pedig elhullott állatok tetemeiből nyernek. Itt úgy érzem, hogy óriási a szakadék az általad elképzelt és a valós világ között."
Lehet van ilyen táp is amit leírtál de biztosan van csak növényi táp is. A háztáji csirkét meg búzával etetik meg magokkal.
"A szomszédom háziorvos, délelőtt meg is kérdeztem. A válasza pedig az volt, hogy remek fehérjeforrás mindkettő. A probléma az, ha valaki egysíkúan táplálkozik, és valamilyen elképzelt indokkal kizár az étrendjéből dolgokat."
Ezt sajnos nem tudom elhinni. Egy normális orvos a kettő közül a csirkét fogja javasolni, azt meg soha nem fogja mondani hogy egyél már disznót is.
"Az aljohollal is az a helyzet, hogy ebéd után egy pohár bor kifejezetten hasznos is. De nem több! Tehát itt is a mérték a lényeg. És persze autóvezetés közben ne legyen az ember ittas, most csak az élettani dolgokat mondom."
A mérték a lényeg? :) Te tudod egyáltalán hogy mit beszélsz? Az alkohol nagyon könnyen okoz súlyos függőséget. Csak Magyarországon 1 millió alkoholfüggő van. Továbbá az alkohol több tucat betegséget okoz, sokaknak rámegy az egészsége, vagyona, családja, és sajnos az élete is. Egy részeg ember ön és közveszélyes. Teljesen egyértelmű hogy be kellene tiltani. A alkoholfüggők is ebéd után egy pohár borral kezdték és mivel könnyen függőséget okoz, nem tudnak leállni egy pohárnál. Az állam csak azért engedélyezi mert hatalmas adóbevételt hoz plusz inkább jobb az államnak ha az emberek leisszák magukat mint hogy az utcán tüntessenek. Szerinted mégis miért tiltja az iszlám a tudatmódosító szereket?
Szóval de, amit leírtam tudományos tényeken alapuló abszolút igazság.
"Egyáltalán nem. A trágya lebomlik a földben. A növények ebből van amit hasznosítanak. A disznós példában meg ugye az állat eszi meg az ürüléket, te pedig ennek a húsát eszed."
Tehát a földben nagyobb mágja van mint amit a gyonorsacak és emésztő enzimek művelnek? Mesélj még... :D
"Lehet van ilyen táp is amit leírtál de biztosan van csak növényi táp is. A háztáji csirkét meg búzával etetik meg magokkal."
A háztáji csirke a trágyadombon is kapirgál. És a tescoban amikor csirkefarhátat vagy akár csirkemellfilét veszel, az biztosan nem ilyen. Hanem olyan, hogy több ezer csirke egymás hegyén hátán, tápon tartva, nem magokon. Saját ürülékén felnevelkedve. A vízióid helyett, látogass el egy csirketelepre, és csodálkozz rá a valóságra.
"Ezt sajnos nem tudom elhinni. Egy normális orvos a kettő közül a csirkét fogja javasolni, azt meg soha nem fogja mondani hogy egyél már disznót is."
Szerencsére a tudomány és a hit más kérdés :)
"A mérték a lényeg? :) Te tudod egyáltalán hogy mit beszélsz? Az alkohol nagyon könnyen okoz súlyos függőséget. Csak Magyarországon 1 millió alkoholfüggő van. Továbbá az alkohol több tucat betegséget okoz, sokaknak rámegy az egészsége, vagyona, családja, és sajnos az élete is. Egy részeg ember ön és közveszélyes. Teljesen egyértelmű hogy be kellene tiltani. A alkoholfüggők is ebéd után egy pohár borral kezdték és mivel könnyen függőséget okoz, nem tudnak leállni egy pohárnál. Az állam csak azért engedélyezi mert hatalmas adóbevételt hoz plusz inkább jobb az államnak ha az emberek leisszák magukat mint hogy az utcán tüntessenek. Szerinted mégis miért tiltja az iszlám a tudatmódosító szereket?"
Egy komoly (nem fotelből okoskodó) táplálkozási szakival is beszéld meg azt a véleményed, hogy nem segít az emésztésben étkezés után napi egy pohár bor. Ha már az én háziorvosomnak nem hiszed el. De amúgy, mint mondtam, ez nem hit kérdése. Ez nem valami vallás, amiben vakon kell hinni.
A másik fele, hogy miért tiltja az iszlám a szereket (szerintem is helyesen) és Magyarországon miért szabad. Szeribted itthon azért szabad, hogy ne menjenek az emberek tüntetni. De akkor ezen a logikán az iszlám meg azt akarja hogy tüntess? Furcsán használod ezt az összehasonlítást. De a valóság ennél egyszerűbb. Javaslom occam borotvája dolgot megvizsgálásra. Lehet hogy parasztlázadás lenne ha nem lehetne inni vagy bagózni. Mondom ezt úgy, hogy egyikkel sem élek.
Szóval az a tény számodra amire te is azt írod, hogy "nem hiszed" vagy hogy "azt hiszed". Hú bakker, türelmes vagyok, de ez kezd sok lenni 😆
"Tehát a földben nagyobb mágja van mint amit a gyonorsacak és emésztő enzimek művelnek? Mesélj még... :D"
A növényeknek jót tesz a trágyázott föld. A trágya lebomlik a földben a növények meg egyes tápanyagokat hasznosítanak. Ha viszont a malacka befalja az ürüléket az egy az egyben beépül az állat húsába vagy legalább is jelentős mértékben és nem tesz jót neki sem neked ha megeszed. Biztos feltünt hogy nem etetik ürülékkel a disznókat szándékosan.
"A háztáji csirke a trágyadombon is kapirgál. És a tescoban amikor csirkefarhátat vagy akár csirkemellfilét veszel, az biztosan nem ilyen. Hanem olyan, hogy több ezer csirke egymás hegyén hátán, tápon tartva, nem magokon. Saját ürülékén felnevelkedve. A vízióid helyett, látogass el egy csirketelepre, és csodálkozz rá a valóságra."
Így is ezerszer tisztábbak mint a disznók.
"Szerencsére a tudomány és a hit más kérdés :)"
Ki beszél hitről? Egy normális orvos sem mondaná hogy egyél már disznót.
"Egy komoly (nem fotelből okoskodó) táplálkozási szakival is beszéld meg azt a véleményed, hogy nem segít az emésztésben étkezés után napi egy pohár bor. Ha már az én háziorvosomnak nem hiszed el. "
Elhiszem hogy van minimális jótékony hatása de az eltörpül a káros hatásai mellett. Több tucatnyi betegséget okoz az alkohol a függőségről és társadalmi károkról nem is beszélve. Például nem hiszem hogy téged vigasztalna hogy javított az emésztéseden az alkohol ha kiderül hogy májrákot okozott vagy ha egy ittas sofőr elgázolta valamelyik rokonod.
"De amúgy, mint mondtam, ez nem hit kérdése. Ez nem valami vallás, amiben vakon kell hinni."
Én továbbra is tudományos tényekről beszélek. Az alkohol egészségkárosító hatása tudományos tény. Hogy nagyon könnyen súlyos függéseget okoz, tudományos tény. A társadalomban okozott pusztító hatása tudományos tény.
"Szeribted itthon azért szabad, hogy ne menjenek az emberek tüntetni. De akkor ezen a logikán az iszlám meg azt akarja hogy tüntess? Furcsán használod ezt az összehasonlítást."
Az iszlám nem akarja tudatmódosító szerekkel manipulálni az embereket. És mivel az iszlám az élet kb minden területét szabályozza, van megoldás a problémákra.
"Lehet hogy parasztlázadás lenne ha nem lehetne inni vagy bagózni. Mondom ezt úgy, hogy egyikkel sem élek."
Persze mert ezek az emberek függők. Vannak olyan muszlim országok ahol tilos az alkohol mégsincs parasztlázadás. Vagy Magyarországon például tilos a kábítószer mégsincs parasztlázadás emiatt mert kevés a kábítószerfüggő. Ha legalizálnák a kábítószert, többen használnák és több lenne a függő is.
"Szóval az a tény számodra amire te is azt írod, hogy "nem hiszed" vagy hogy "azt hiszed". Hú bakker, türelmes vagyok, de ez kezd sok lenni "
Szóval de, amit leírtam tudományos tényeken alapuló abszolút igazság.
"A növényeknek jót tesz a trágyázott föld. A trágya lebomlik a földben a növények meg egyes tápanyagokat hasznosítanak. Ha viszont a malacka befalja az ürüléket az egy az egyben beépül az állat húsába vagy legalább is jelentős mértékben és nem tesz jót neki sem neked ha megeszed. Biztos feltünt hogy nem etetik ürülékkel a disznókat szándékosan."
Sőt, kiemelem jobban:
"ürüléket az egy az egyben beépül az állat húsába"
Érdemes utánanézned az emésztésnek. De úgyse fogsz, hiszen van egy ilyen hited, hogy a disznósejtekben kakidarabok vannak. Ez megalapozatlan, de ezt sem fogod elhinni. Nos? Akkor hogyan tovább? Maradsz a buta hitedben, vagy hajlandó leszel - szigorúan nem nálam - utánanézni több forrásból az emésztés témakörnek. Különös tekintettel a bélrendszer, tápanyagkörforgás, sejtmembrán, stb és rokon fogalmaknak. Ha utóbbit választod, akkor kérlek linkelj legalább 5 olyan különböző oldalt, ahol erről van szó.
"Így is ezerszer tisztábbak mint a disznók."
Milyen mérés volt ez, ahol kijött ez az ezres szám. Nyilván nem a te fejedben született a vakhitből, hanem megalapozott tudományos dolgot hozol - ahogy szoktál :)
"Ki beszél hitről? Egy normális orvos sem mondaná hogy egyél már disznót."
Nahát. Én ezt úgy értettem a következő mondatod, hogy te hiszel vagy nem hiszel valamit:
"Ezt sajnos nem tudom elhinni."
Az iszlámos témában kerlek válaszolj a logikai bukfencedre. Ide teszem ujra az írásom segítségül
"Szerinted itthon azért szabad inni, hogy ne menjenek az emberek tüntetni. De akkor ezen a logikán az iszlám meg azt akarja hogy tüntess? Furcsán használod ezt az összehasonlítást"
Nem értem a két okfejtés közötti kapcsolatot. Értsd: magyar kormány vs iszlám. És ezek italozáshoz való viszony.
A te okfejtésedre vagyok kíváncsi, ne keretezd át a kérdést!
"Szóval de, amit leírtam tudományos tényeken alapuló abszolút igazság."
Még a te véleményeden kívül egyetlen megerősítést sem láttam. Ez igy egy hiten alapuló vélemény. A vélemény meg olyan mint a kaki (vagy a lyuk ahol kijön): mindenkinek van, de igazából senkit sem érdekel a másik emberé.
"Érdemes utánanézned az emésztésnek. De úgyse fogsz, hiszen van egy ilyen hited, hogy a disznósejtekben kakidarabok vannak. Ez megalapozatlan, de ezt sem fogod elhinni. Nos? Akkor hogyan tovább? Maradsz a buta hitedben, vagy hajlandó leszel - szigorúan nem nálam - utánanézni több forrásból az emésztés témakörnek. Különös tekintettel a bélrendszer, tápanyagkörforgás, sejtmembrán, stb és rokon fogalmaknak. Ha utóbbit választod, akkor kérlek linkelj legalább 5 olyan különböző oldalt, ahol erről van szó."
Ezen a ponton már muszáj megkérdeznem. Te tényleg ennyire buta vagy? :) Az ürülék tele van káros anyagokkal amiknek ki kell ürülnie a szervezetből. Ezért fontos hogy minden nap elvégezd a nagydolgodat. Ezek szerint ez neked új információ :) Na most képzeld el hogy ezt a disznó megeszi. Az a sok káros anyag beépül a disznó húsába te pedig megeszed.
"Milyen mérés volt ez, ahol kijött ez az ezres szám. Nyilván nem a te fejedben született a vakhitből, hanem megalapozott tudományos dolgot hozol - ahogy szoktál :)"
Ez tény. A szárnyasok sokkal tisztább állatok mint a disznó.
"Nahát. Én ezt úgy értettem a következő mondatod, hogy te hiszel vagy nem hiszel valamit:
"Ezt sajnos nem tudom elhinni."
Azt jelenti nem hiszek neked. Ezen mit nem értesz? :)
"Az iszlámos témában kerlek válaszolj a logikai bukfencedre. Ide teszem ujra az írásom segítségül"
Ebben nincs semmiféle logikai bukfenc. Sőt te magad is írtad hogy ha Magyarországon betiltanák az alkoholt, kitörne a lázadás. Ezért engedi a magyar állam hogy idd le magad. Addig sem tudsz foglalkozni az ország gonjaival és még egy rakás adót is fizetsz az alkohol után.
"Még a te véleményeden kívül egyetlen megerősítést sem láttam. Ez igy egy hiten alapuló vélemény. A vélemény meg olyan mint a kaki (vagy a lyuk ahol kijön): mindenkinek van, de igazából senkit sem érdekel a másik emberé."
Tehát azt akarod mondani hogy még sosem halottál az alkohol káros hatásairól, az alkoholizmusról, az alkoholfüggők problémájáról, stb. Ha pedig én ezeket felsorolom, az a válaszod hogy ez egy hiten alapuló vélemény? :))))
"valahogyan az utolsó kommentem elkerülte az iszlamistákat :("
Melyik? Ez:
"Ha ennyire okos sz iszlám,akkor miért nem sikeresek az iszlamisztàni országok? Miért robbangatják 🤯 fel magukat? Miért az iszlámvallásúak az illegàlis bevándorlók az EU-ban?"
Hát te egy igazi észlény vagy. A muszlim országok az elmúlt 1400 évből 1000 évig fejlettebbek voltak mint Európa. Igazából cask az utóbbi 300 évben mondhatjuk azt hogy Európa megelőzte. Akik felrobbantják magukat azok terroristák és tetteiknek semi köze az iszlámhoz. Ráadásul az ilyen iszlamista terrorszervezeteket az USA hozta létre hogy kamu háborús oka legyen arra hogy megtámadhassa a muszlim országokat. Illegális bevándoró meg van mindenféle vallású. Csak ugye a magyar iszlámellenes kormányprpaganda szól úgy hogy muszlimok az illegális bevándorlók, a hülyék meg beveszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!