Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen feltételek mellett...

Milyen feltételek mellett laknál szívesebben társasházban?

Figyelt kérdés

2022. jan. 19. 16:19
A kérdező szavazást indított:
Ahol mindenkivel szemben alacsonyabbak az elvárások. Például hangszórón hallgatod a zenédet, de a szomszéd is.
Ahol mindenkivel szemben magasabbak az elvárások. Például fülhallgatón hallgatod a zenédet, de a szomszéd is.
52 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Második. Nem mindenki ugyanakkor akar zenét hallgatni. Ha én pihenni akarok, nem az üvöltő bulira vagyok kíváncsi, de ugyanez igaz visszafelé is.
2022. jan. 19. 16:33
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
Utóbbi természetesen. Haveroméknak még a lakásavatóra is azt mondták, hogy felejtse el, amikor körbekérdezte, hogy nem bánnák-e, ha egyetlen este lenne egy kis buli. Persze többek között pont azért ment oda, mert hogy csendes hely :-)
2022. jan. 19. 16:41
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
Második opció. Jelenleg az első működik nálunk, baromi kellemes reggel 5-kor arra kelni, hogy a szomszéd kis p.csa Biliájlist hallgat suliba készülődéshez. Délután meg, amikor pihennék, az önjelölt DJ fószer nyomja a mosógépzenét. Minden nap az idegbaj határán vagyok tőlük, a szép szóból nem értenek.
2022. jan. 19. 16:42
 4/13 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem arany középút. Az se jó ha folyton zaj van, de az se, hogyha minden kisebb összejövetelnél már rádhívják a rendőrséget. Mindkét féle embert ismerek és mindkettő idegesít. Amúgy meg legyen a falaknak jó a hangszigetelése.
2022. jan. 19. 16:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Második opció. Akiket nem zavar mások zajos életvitele, költözzenek az első típusú társasházba, akik meg csendre vágynak, legyenek a kettesben. Nagyon jó lenne, ha ez a gyakorlatban is működne, és tényleg léteznének ilyen házak és pl. nem házirendet, hanem valami szerződésfélét íratnának az emberekkel, hogy vállalják, hogy tényleg betartják a szabályokat saját érdekükben. Mert sajnos a házirend a legtöbb helyen csak papíron létezik, sokan magasról tesznek rá.
2022. jan. 19. 16:51
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen a 2.

Sose értettem, miért jó üvöltetni a zenét bele a vakvilágba. :D

2022. jan. 19. 17:17
 7/13 anonim ***** válasza:
93%

Én sosem értettem, hogy az emberek miért nem használnak fejhallgatót, fülhallgatót. Nyilván van társasági összejövetel, az más. De akik egyedül bömböltetik a bármit, azt sosem értettem miért teszik.

Biztos majd megkapom, hogy "jajj hát próbálj már meg egész nap fejhallgatóban lenni" meg iztos edzenek, dolgoznak, főznek és "nem lehet egész nap a gép előtt ülni".

De hát elérhető áron vannak baromi jó zajszűrős-mindenes, vezeték nélküli fejhallgatók.

Én magam simán elvagyok fejhallgatóban, kényelmes.

És hát kizárja a szomszéd zenéjét.

2022. jan. 19. 17:31
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy fejhallgatóban azt szeretem, hogy kimegyek a budira, konyhába főzni, akkor is hallok mindent rendesen, nem kell felhangosítani, nyitva hagyni az ajtót.

Volt már, hogy zuhanyozni is úgy álltam be amikor nem akartam hajat mosni, csak felfrissíteni magam.

2022. jan. 19. 17:33
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is vezeték nélküli fejhallgatóm van, ami teljesen kényelmes és praktikus, mert nem kell megállítani a videót, zenét, ha pl. kimegyek mosdóba, és mert közben tudok főzni, pakolászni stb. és másokat sem zavarok vele, emellett olyan hangosan hallgatok mindent, ahogy akarok.

Nekünk volt olyan szomszédunk, aki valami lövöldözős játékkal játszott este nyolctól reggel hatig, és hangfallal hallgatta a játék hangjait... Na, azt nem hagytuk annyiban, mert egyrészt nem létfontosságú dolgot csinált, és nem is értettem, miért olyan fontos max. hangerővel hallgatni az ilyesmit. Mi viszont egész éjjel hallgathattuk, hogy bumm-bummm, bummm-bumm... bumm-bumm.

Ugyanez van a zenével is. A saját lakásában akkor és azt hallgat mindenki, amikor és amit akar, de úgy, hogy nem kényszerít másokat arra, hogy ugyanezt hallgassák. Számomra amúgy elképesztő, hogy ezek az emberek egy kicsit sem gondolnak bele, hogy másokra is tekintettel kéne lenni, főleg éjjel.

2022. jan. 19. 17:55
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozok az előttem szólókhoz, a vezeték nélküli fülhallgató az egyik legjobb találmány a kerék óta. :D
2022. jan. 19. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!