Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Valaki el tudná magyarázni,...

Valaki el tudná magyarázni, miért dudál sok ember az autóval, amikor elmegy valahonnan?

Figyelt kérdés

Pl otthonról, vendégségből, stb.

3 család van az utcában, akik így mennek el.

Egész nap megy a dudaszó.

Gondoltam már teletömöm éjjel száraz kiflivel a kipufogójukat, amíg rájönnek, addig is csend van.

2022. jan. 15. 18:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Elköszönés. Csak udvarias. Emiatt nem kell kibuknod...
2022. jan. 15. 18:20
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól még dudálni tud.
2022. jan. 15. 18:31
 3/11 anonim ***** válasza:
16%
Betegek.
2022. jan. 15. 18:55
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
Mondjuk a duda nem a kipufogón keresztül szól , vagy nem értem az össze függést.
2022. jan. 15. 22:03
 5/11 A kérdező kommentje:

Bedugott kipufogóval egy darabig elköszörül az önindítóval, mire rájön, nem indul a verda.

Egyelőre átneveztem a wifit anyukádnakdudáljál-ra.

2022. jan. 16. 02:15
 6/11 Cubina ***** válasza:

Én szólnék nekik a helyedben. Szépen, udvariasan közölni, hogy három család csinálja ezt, és nagyon zavar az egész napos dudaszó, ráadásul büntetés is jár érte. Álljanak ki az ablakba az otthon maradt családtagok és integessenek a kocsi után, meg az autós is integessen nekik.

A KRESZ szerint: Hangjelzést adni csak balesetveszély esetében, egy baleset megelőzése érdekében, valamint - lakott területen kívül - az előzési szándék jelzése céljából szabad.

A rendőr keményen büntet is az indokolatlan dudálásért, ha épp arra jár.

Ezeket mind közölni kell a dudamániás szomszédokkal, esetleg megemlíteni, hogy ha nem változik a helyzet, kihívod a yardot vagy a közterületeseket a dudálgatások időpontjában. Már arra is rögtön kijönnek, ha valaki beszól, hogy az utcán kiabálnak.

2022. jan. 16. 09:28
 7/11 A kérdező kommentje:

Azt figyeltem meg, itt a környéken mindenki ezt csinálja. Ez az úgynevezett csordaszellem, vagy nem tudom mi a hivatalos neve.

Párszor dühösen kinéztem az ablakon, ezt észrevették, azóta mintha mégjobban csinálnák.

Lehet, az a baj, nem bratyiztam le velük már az elején 2 éve, mikor idejöttünk.

Kicsit ilyen bumburnyák népség, de hát, a ház is olcsó volt. :)

Budapesten meg azt figyeltem meg, szinte senki se használja a dudát, mert ott túl jól tudja mindenki a KRESZ-t, lehet. Aszerint csak baleset megelőzésre lehet.

Egyik szomszédomnak meg csengője nincs, hozzá folyamatosan mennek, ott meg azért dudálgatnak. Ráadásul hajnalban 4 körül is, viszi valami munkásbrigád.

De a francnak kell nekem idegeskedni. :)

2022. jan. 16. 09:43
 8/11 anonim ***** válasza:
58%

Minden percben mennek el ismerősök valamelyik szomszédtól, hogy ennyire zavar?

Vagy egy nap ötször dudálnak, te meg előadod a nagyhalált?

2022. jan. 16. 09:48
 9/11 A kérdező kommentje:

Gondolom te leszarnád, ha épp éjszakás vagy, és arra ébredsz, hogy valami barom a dudán tehénkedik....

Vagy ez így ok?

2022. jan. 16. 09:54
 10/11 anonim ***** válasza:
57%

Akkor mégsen egész nap dudálnak.

Amikor én látom, hallom, hogy ilyen célból dudálnak az soha nem tart tovább 1-2 másodpercnél. Egyáltalán nem zavaró.

Nálunk járnak mozgóárusok, azok végigdudálják az egész utcát.

Javaslom, hogy ha régi az ablak a szobán, cseréld le egy újra! Ég és föld a különbség hangszigetelés szempontjából. Redőny is javasolt.

2022. jan. 16. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!