Miért kérnek rendszeresen szivességet olyanok, akiktől én nem?
Két szomszédom is ilyen. Ha látják, hogy a házam előtt nyírom a füvet akkor megkérnek, hogy gyorsan az ő házük előtt is nyírjam le, télen ugyanez a hóeltakarítással. Tudják, hogy kéthetente szombatonként járok vásárolni, olyankor szinte mindig jön valaki, hogy hozzak már neki ezt-azt a városból, vagy csak vigyem be. Szerszámaimat kölcsönkérik, mikor legutóbb disznót vágtak nem volt hely a hűtőjében és megkért, hogy raktározzak el neki 20kg húst. Persze azt soha nem mondják, hogy nesze fél kiló máj kóstolóba. Olyan is volt, hogy 10kg krumplit kellett hozzak valakinek, aztán problémázott, hogy más fajtát kapott. Akkor már ideges voltam és megmondtam, hogy onnan vettem ami nekem útbaesett, mert nem fogok kilómétereket autózni a városban 10kg krumpliért. Akkor azthittem, hogy ezzel már sikerült lekoptatni, de most hétvégén megint átjött, mert disznót vágott és hirtelen kellett volna neki valami a városból. Már szinte kiabáltam vele, hogy biztos nem fogok csak amiatt bemenni a városba, hogy neki vásároljak.
Komolyan, én még csak annyit sem kérdeztem tőlük soha, hogy mennyi az idő, nemhogy bármi szivességet kérjek.
Meg kell mondani, hogy nem és kész.
Világ életemben faluban éltem, jóban is voltam a környéken lakókkal, de sosem volt ilyen, hogy valaki csak úgy megkért, hogy nyírjam le a füvét, mert "én már úgyis nekiálltam". Nyilván speciális esetekben lehet segítséget meg szívességet kérni (betegség, sérülés stb.), de nem így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!