"Magyarországi magyarok" to hogyan viszonyultok más országban élő magyarokhoz?
Figyelt kérdés
Nem is tudom hogyan fogalmazzam meg. Felvidéki vagyok, az anyanyelvem magyar, az egész családom magyar, viszont mivel Szlovákiában élünk, más a kiejtésünk. Éppen ezért kaptam sok negatív "visszajelzést", hogy nem vagyok magyar (Magyarországon élő magyaroktól) de nem vagyok szlovák sem (szlovákoktól) és igazából nem tudom az emberek többsége, mármint akik Magyarországon élnek, hogy hozzánk, felvidéki, kárpátaljai,... magyarokhoz milyen a hozzáállásotok. Itt Szlovákiában azt éreztetik velünk, magyarokkal (legalábbis azon a környéken ahol én élek) hogy nem tartozunk ide, viszont ha elmentünk kirándulni Magyarországra, az emberek ott is ujjal mutogattak ránk, hogy "tótok" és mikor megszólaltunk magyarul akkor megdöbbentek. Csak kíváncsi lennék így látatlanban mások véleményére.2021. dec. 8. 21:04
11/13 anonim válasza:
Mint az itthoniakhoz. Sok külhoni magyar barátom van. Nem az határozza meg az embert, hogy hol született.
12/13 anonim válasza:
Felvidéki magyar vagyok, de én eddig nem találkoztam semmiféle kiközösítéssel itt. Mondjuk itt (Dunaszerdahelytől 15km-re) szinte csak magyarok vannak. Sok magyarországi ismerősöm volt régebben, de egyszer se szóltak meg e miatt. Sőt szerbiai magyarokat is ismerek és már voltam is ott.
2-es: ebben igazat adok neked, nekem, mint külföldinek semmi közöm nincs szavazni. Ez csak a Zorbán szavazat vásárló trükkje.
A másik, hogy Zorbán óta már én is inkább szégyenlem a magyarságom. (Ezt csak mellékesen említem meg.)
13/13 anonim válasza:
Én azt vallom, hogy Szlovákia nem létezik. Én felettébb örülnék, ha külföldi magyarral kerülnék barátságba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!