Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » "Magyarországi magyarok" to...

"Magyarországi magyarok" to hogyan viszonyultok más országban élő magyarokhoz?

Figyelt kérdés
Nem is tudom hogyan fogalmazzam meg. Felvidéki vagyok, az anyanyelvem magyar, az egész családom magyar, viszont mivel Szlovákiában élünk, más a kiejtésünk. Éppen ezért kaptam sok negatív "visszajelzést", hogy nem vagyok magyar (Magyarországon élő magyaroktól) de nem vagyok szlovák sem (szlovákoktól) és igazából nem tudom az emberek többsége, mármint akik Magyarországon élnek, hogy hozzánk, felvidéki, kárpátaljai,... magyarokhoz milyen a hozzáállásotok. Itt Szlovákiában azt éreztetik velünk, magyarokkal (legalábbis azon a környéken ahol én élek) hogy nem tartozunk ide, viszont ha elmentünk kirándulni Magyarországra, az emberek ott is ujjal mutogattak ránk, hogy "tótok" és mikor megszólaltunk magyarul akkor megdöbbentek. Csak kíváncsi lennék így látatlanban mások véleményére.

2021. dec. 8. 21:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
23%
Inkább szlovákok vagytok, oda születtél, ott nőttél fel, ezért sokkal inkább oda kötődsz.
2021. dec. 8. 21:09
 2/13 anonim ***** válasza:
52%

Amíg nem pofátlankodsz ide SZAVAZNI, addig irígyellek.

Ha idejössz szavazni, akkor meg CENZÚRÁZVA.

2021. dec. 8. 21:10
 3/13 anonim ***** válasza:
79%
Én utálom a magyarországi magyarok többségét is, ritka primitív népség.
2021. dec. 8. 21:15
 4/13 anonim ***** válasza:
70%

Én a felvidékieket konkrétan irigylem abban a tekintetben, hogy milyen a két ország. A nagy részét sajnálom, mert kB majdnem mindenhol van némi elnyomás (talán Szlovákiában már nincs de javíts ki)... Az viszont engem is felidegesít, amikor egy öreg Orbánista székely bácsi előadja, hogy neki több köze van az én hazámhoz, mint nekem...

Röviden annyi, hogy szívesen látlak titeket, de ne gyertek, mert ez egy rossz hely

2021. dec. 8. 21:17
 5/13 anonim ***** válasza:
81%

Nekem szimpatikusak a más országba szakadt magyarok. Tapasztalataim szerint sokkal kedvesebbek, alázatosabbak mint a Magyarországon élő magyarok.

Plusz sajnálom is őket hogy így "kint rekedtek" egy igazságtalan döntés miatt, meg azért is amit írsz, hogy kint sem fogadják el őket, meg bent sem fogadja el őket a primitívebb fajtája amiből sajnos sok van. Nem is értem igazából hogy miért nem költöztek az új határon belülre akkoriban. Vagy akár most is. Én biztos Magyarországon belülre vágynék ha magyarként a határon kívül kéne élnem.

A különböző ízes dialektusok kifejezetten tetszenek.

2021. dec. 8. 21:18
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanúgy mint az itteniekhez.

Ez ami meg ami a nyelvváltozatokhoz való hozzáállással van, meg egy probléma itthon. hogy valamiért elterjed egy olyan dolog, hogy kevésbé jó egy másik változat. pedig ez nincs így. Nyelvészetileg sem jobban vagy rosszabbak ezek. És szegényíti a magyar nyelvet ha ezek elvannak nyomva. Külföldön nem jellemző ez a hozzáállás pedig sokkal nagyobb kiejtésbeli különbségek vannak tájegységenként, mint nálunk. Szóval szerintem bátran használjátok a ti változatotokat! Én örülnék neki, ha ezek megmaradnának, szerintem színesíti a nyelvet. Tök rossz amikor valaki átszoktatja magát a tvben beszélt verzióra (amúgy valószínűleg pont a tv a fő hibás ebben, hogy egy kiejés csak a helyes sokak szerint).

2021. dec. 8. 21:18
 7/13 anonim ***** válasza:
78%

Rajta van a bakancslistámon, hogy kiutazok olyan területekre, ahol sok magyar él, viszont Magyarországon kívül van, mert érdekel ők hogy élnek másképp, miben másabb a mentalitásuk..stb

Magyarországon élő magyarok bizonyos rétege nagyon előadja, hogy ő mennyire hazafi és csordaszellem, de ha nem él Magyarországon, nem tökéletes a helyesírása és nincs egy bazi nagy turulmadár a mellkasára tetoválva akkor az már idegen számukra.

21/L

2021. dec. 8. 22:02
 8/13 anonim ***** válasza:
70%
Én Mo.-on születtem, itt nőttem fel és még jelenleg is itt élek, de még így is már-már szégyellem, hogy magyar vagyok és nem értem az olyan embereket, mint ti, akik letagadhatnák, van bármi közük is ehhez a csöves országhoz, de ehelyett még büszkék is rá.
2021. dec. 8. 22:44
 9/13 anonim ***** válasza:
51%

Általánosságban semmi bajom velük, sokukra azt mondanám, hogy jó nekik, mennék én is.

Az erdélyi magyarokkal viszont hadilábon állok. Sok erdélyit ismerek és akaratlanul is az a helyzet, hogy mindegyikben megvan az az undok, öntudatos, dacos hiszti, amitől viszket a tenyerem. Én sosem hittem abban, hogy valami jellemző egy népcsoportra kollektíven, de ez kikészít).

2021. dec. 9. 01:46
 10/13 anonim válasza:
100%
Én nagyon jól viszonyulok a külhoni magyarokhoz, tekintettel arra, hogy én is az lennék ma, ha a nagyszüleimet nem telepítik ki Kassáról erőszakkal, amit akkoriban "lakosságcserének" hazudtak. Támogatom az autonómia törekvéseket, és mindent. Az egyik kedvenc alter zenekarom a jóvilágvan felvidéki, nagyon jónak tartom, hogy ápolják az ottani magyar kultúrát. Amikor Szlovákiában a határközeli vidékeken járok, akkor mindig felmelegíti a szívem, hogy rengetegszer hallok magyar szót. Nagyon jól esik. Az, hogy ki milyen nyelvjárásban beszél, nem határoz meg semmit, sőt, színesíti a nyelvet. Magyarországon is mindenki nyelvjárásban beszélne, ha nem lenne televízió, ami ennyire manipulálja a nyelvet és kiírtotta a szögedi és egyéb nyelvjárásokat is. Az ostoba emberekkel meg ne foglalkozz, akik letótoznak. Valószínüleg nincs nagy történelmi tudásuk és empátiájuk sem lehet sok. Határok nélküli Európában meg már nem határoz az meg semmit, hogy ki milyen országban él. Az, hogy szlovák állampolgár vagy, nem határozza meg az identitásodat. Ha meghatározná, akkor a történelmi Magyarország nem bomlott volna fel, és nem lettek volna a nemzetiségieknek szeparatista politikai motivációjuk, hanem magyaroknak mondták volna magukat és beállnak mellénk harcolni '48-ban, nem ellenünk indulnak... Te egy felvidéki magyar vagy, kedves kérdező, az, hogy Szlovákiában élsz, nem határoz meg semmit, csak azt, hogy milyen közigazgatási egység alá tartozol.
2021. dec. 10. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!