Budapest miért néz ki olyan gettósan?
Rengeteg régi, romos ház és piszok, mindenhol hajléktalanok.
Vidékről jöttem fel Pestre egyetemre. Az egész város nagyon nyomasztó.
Egy vidéki megyeszékhely sokkal élhetőbb. Zalaegerszegen pl nem látom azt a nyomort, amit Pesten.
Pesten élek, de a családom borsodi, Sárospatak. Úgyhogy vidéket is ismerem.
Amikor a belső kerületekben vagyok, mindig nézelődök, mert az architektúra nagyon szép a stukkós épületekkel és neobarokk stílussal. A belső kerületi sima bérlakások is kívül - belül díszesek, még a lépcsőházak is olyanok a kovácsolt vas korlátokkal, futónövényekkel, mint történelmi filmek helyszínei, múzeumok. Mint minden nagyváros, Budapest is két oldalú. Szépséget ne Kőbányán keress, vagy Erzsébetvárosban. De elárulom a legtöbb nagyvárosnál jobb a helyzet. Ha azt hiszed Pesten sok a csöves, nézz meg egy dokumentumfilmet Los Angelesről, konkrétan úgy néz ki néhány része, mint egy háborús övezet. Sátortáborokból is sok van. Sokszor az utca mellett sorban. Nálunk legalább elvonulnak az erdőkbe. Veszélyesség terén is jobb, Londonban előbb megkéselnek, cigányok ide, vagy oda. És ezt a nyugati turisták is mondják. Budapest egy viszonylag biztonságos város.
Nyilván nem a megyeszékhelyekhez kell hasonlítani, mert az egyszerűen nem fair, ugyanis a legnépesebb megyeszékhely sem közelíti meg a lakosságát.
Aki pedig nem szereti a zsúfoltságot, az élhet a külső részen. Én rákosmentei vagyok, ez konkrétan olyan, mint egy falu, családi házak, sok régiépítésű, kinézek az ablakon ott a szántóföld. Fél óra alatt bent vagyok a város belsejében és fél óra alatt kint vagyok a Pilisben túrázni. Ez az amit az emberek szeretnek itt, minden közel van. Sokkal gyorsabban megy az ügyintézés.
A tömegközlekedés pedig lefedettség tekintetében nem hagy kívánnivalót maga után. Kocsi nélkül is simán el tudsz jutni bárhova háromféleképpen is és ha le is késed a buszt, jön másik. A minőségét tekintve szintén nem értem mire fel a hiszti. Nyilván nem a sterilitás mintapéldája, de sokat javult gyerekkorom óta.
Szerintem sokaknak nem tetszik, hogy Budapest mennyire központi szerepet tölt be és milyen túlméretezett az országhoz képest, de ne felejtsük, hogy ennek az az oka, hogy nem ekkora országhoz épült. Ettől függetlenül úgy látom, hogy a nagy része hiszti.
Igazad van, nem is értem, hogy tudok ilyen proli helyen dolgozni, tanulni és sportolni, mindezt maximum 20 percre az otthonomtól. Tényleg szörnyű érzés ez a sok kosz és beton, de majd valahogy túlélem, hogy nektek maradjon hely ott vidéken és el tudjatok jutni a boltba időben vagy meg tudjátok rendelni a terméket időben, ha egyáltalán szállítanak vidékre. :)
ma 13:20
Téged valami nagyon komoly lelki trauma érhetett Budapesten, hogy ennyire ki vagy tőle még mindig. Bécs az egész bolygó egyik, ha a nem legélhetőbb városa. Senki se tagadja ezt el. Értelemszerűen Budapest nem egy ligában van vele, ettől függetlenül még közel se akkora trágyadomb, mint ahogy előadod.
Ha te nem akarod pestet a megyeszékhelyekhez hasoblitgatni, akkor tegyél meg egy szívességet, több milliós varosokat ne hasonlitgasd budapesthez. :D
24: nyugodj meg, én menőbb városban élek mint Budapest :D és ami pesten van egy pnafing ehhez képest
Én leszarom, hol élsz. Az fix, hogy sehol máshol nem élnék Magyarországon belül. Külföldhöz meg hülyeség hasonlítgatni a várost, külföldön nem elmebeteg nácik lopják szét az országot.
Elfelejtettél képet küldeni arról, hogy milyen redva van ott egy nagyobb eső után, drágám. Gondolom a mentő is kiér azonnal meg a kaja is. Fogd fel, hogy más ezekben a kupakházakban csak azt a sok nyűgöt és a távolságot képes látni. Laktam egy évig vidéken, ennél szebb helyen ráadásul (Bakony) és menekültem onnan, pedig a munkám Home Officeban volt. Mégsem húzom le kényszeresen azt a helyet, mint te. Valamiért fáj neked ez a bp téma csak tudnám miért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!