Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan vészeljem át vagy...

Hogyan vészeljem át vagy hogyan tehetném jobbá az albérletet, lakótárssal?

Figyelt kérdés

Eddig minden évben kollégista voltam és azt nagyon szerettem, de idén nem vettek fel és kénytelen voltam albérletbe menni. Egyedül sokkal drágább lett volna és azt gondoltam én sem szeretnék teljesen egyedül lakni, ezért mindenképpen egy vagy több lakótársban gondolkoztunk. Így most egy ismeretlen lánnyal költöztem össze. Lehetséges, hogy egy hét után még korai kijelenteni, hogy nem tetszik és nem érzem így jól magam, de egyelőre ez a helyzet. A koli esetében mindig vártam a beköltözést, kik lesznek a szobatársak, szívesen mentem vissza, szerettem ott lenni stb., de most éppen ellenkezőleg.

Egyrészt úgy érzem, hogy albérletben lakva némileg kimaradok az egyetemi élet egy részéből. Legalábbis én a koliban szerettem azt, hogy mindenhol egyetemisták vettek körül, csomó emberrel találkoztam, mindig volt valami kis mozgás és olyan igazi egyetemistának érezhettem magam. Teljesen máshogy viszonyultunk egymáshoz, szóval pl. bármikor át lehetett kopogni a szomszédba egy serpenyőért most mondtam valamit, mindenben segítettünk egymásnak és a szobatársakkal is közelibb volt a kapcsolat, beszélgettünk, együtt főztünk stb. Ehhez képest itt nem ismerek senkit, nem is igazán találkozok senkivel és a lakótársamat is keveset látom, ha itthon is van csak bezárkózik a szobájába, még nem is beszélgettünk semmit, kb. semmit nem tudok róla, azt sem tudom mit tanul vagy úgy egyáltalán bármit. Nem túl barátságos.

Másrészt pedig úgy érzem sokkal több a macera. Mindent a tulajjal kell egyeztetni, mindenre rá kell kérdezni, sok dolgot nem tudunk egyedül elintézni mert ő is kell hozzá (pl. az internet), de nem ér rá stb. Illetve a lakótársam is mindent rajtam kér számon, nekem panaszkodik, hogy neki ez nem jó, neki az nem jó stb., mivel én voltam az első és én ismerem a tulajt. Némileg a helyzetünk is kiszolgáltatott és egymásra vagyunk utalva, hiszen közösen osztozunk az albérleti díjon és a rezsin.

A szerződés egy évre szól, a kauciót elveszíteném a korábbi felmondás esetében és egyébként sem lenne lehetőségem kollégiumba menni, tehát sok mindent nem tudok tenni ezzel. Ebben a félévben kevesebb órám van és már a hét közepén hazamehetnék a szüleimhez, de rossz érzésem lenne azzal kapcsolatban is, hogy akkor meg a szüleim tulajdonképpen feleslegesen fizetik az albérletet, miközben nem is vagyok ott.

2021. szept. 5. 11:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A szobatársad inkább tűnik annak.
2021. szept. 7. 08:24
 12/13 anonim ***** válasza:
54%
(Az introvertált nem ugyanaz, mint az aszociális)
2021. szept. 7. 11:42
 13/13 anonim ***** válasza:
67%

introvertált jelentése

Nehezen barátkozó, befelé forduló típusú, külső világtól elforduló.

2021. szept. 7. 16:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!