Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Visszaköltözés külföldre? Aki...

Visszaköltözés külföldre? Aki volt hasonló helyzetben, megtenné,hogy ír?

Figyelt kérdés
Hazajöttem kb. egy hónapja és mivel nem állnak túl jól a dolgaim anyagilag, úgy néz ki itthon ragadtam. Eléggé összetett sztori, de a lényeg: a járvány elején kezdődött a mélyrepülés, kénytelen voltam felélni a tartalékaimat, magas albérletárat fizettem, tehát rossz döntések és balszerencsék sorozata. Viszont ami pozitívum, tanult vagyok, diplomás, kint két munkahelyem is lett végre, mindenhová várnak vissza és szeretnék is menni de egyszerűen most úgy néz ki meg vagyok lőve. A családomtól már többször kértem kölcsön, ők már nem tudnak segíteni és máshoz (barátok stb) se szeretnék fordulni. Új szállást vennék ki, ami lényegesen olcsóbb,plusz a két munkával már biztos nem kerülnék ilyen mélyre. Ha a gazdaság közbe nem szól, ettől is tartok,ha újra lezárások lesznek, mihez kezdek? Muszáj volt hazajönnöm,haláleset miatt, viszont pont előtte rendeződtek volna az anyagi dolgaim. Tudna valaki tanácsolni bármit, mit tegyek hogy pár százezer Ft-ot szerezzek, akár kölcsön is felvennék kinti banktól, ha sikerülne. Ettől is tartok, nincs hitelem, de most úgy gondolom muszáj lenne és majd a keresetemből visszafizetném. A családom már előre örül, hogy belebuktam és nem megyek vissza egy jó darabig, de én nem szeretnék itthon ragadni.
2021. aug. 27. 14:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Karantén nem kell, ha be vagy oltva.
2021. aug. 27. 15:42
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem pártolom az oltást és egyelőre nem is fogom.
2021. aug. 27. 16:05
 13/17 anonim ***** válasza:
Nos, akkor roviden: így jártál.
2021. aug. 27. 16:09
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja, ha nem partolod az oltast, akkor nem tapintatoskodom, talalnak mast, miert a csoro magyar?
2021. aug. 27. 19:34
 15/17 anonim ***** válasza:
53%

A helyzeted az, hogy a körülményeidet nézve itthon fogsz még ragadni, legalább 2 - 3 hónapot, mire össze tudsz szedni pár 100 ezer forintot ill. muszáj itthon munkát találnod, minnél hamarabb, ha annyira sürgős.

Még tehetsz próbát, hogy barátoktól kérsz kölcsönt, de annak kevés az esélye, hogy adnának, most sokan megvannak szorulva, de még ha adnának is, talán csak keveset az meg kevés lenne, igy továbbra is itthon vesztegelnél.

A bank meg nem ad egy fillért sem, ha nincs melód.

A megoldás az, hogy keress itthon munkát, talán picit könnyebb helyzetben vagy, ha van diplomád, de akkor is legalább 2 havi fizudat kell oldalra tenni, hogy anyagi biztonsággal ki tudjál utazni Angliába ill. ott tartózkodni, ha az ottani munka még sem jönne össze, meg aztán karantén, tesztek, albérlet, kaukciók, kaja ezekre legyen elegendő a rongy.

Na és munkanélküli segély nem jár neked? Úgy tudom havi 161 ezer Ft, talán 2 év bejelentett ledolgozott év után jár.

Azt irtad, hogy alig költesz, mert szüleidnél tanyázol. Bár ha oldalra is teszel mondjuk 2 havi segélyt 200 ezret, szerintem ez kevés lenne az angol újrakezdéshez.

2021. aug. 29. 21:37
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó a hasznos választ. Azt értem,hogy most egy hónapja nem dolgozom, de ahogy írtam két céggel is van szerződésem, áll mindkettő a mai napig, ez senkit nem érdekel...? Már képes lennék hitelhez is folyamodni csak elkerülhessek innen. Meg is érdeklődöm holnap.
2021. aug. 29. 23:47
 17/17 anonim ***** válasza:

"Azt értem,hogy most egy hónapja nem dolgozom, de ahogy írtam két céggel is van szerződésem, áll mindkettő a mai napig, ez senkit nem érdekel...?"

De, ez érdekelte azt a valaszado, aki megemlítette a fizetés előleg témát, de te xartal rá, ugye.

2021. aug. 30. 06:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!