Ha az alsó szomszéd cigifüstje bejön hozzám, mennyezeti ventilátor megoldás lehet?
A klíma oké lenne, de szeretek nyitott ablaknál aludni nagyon. Klíma mellett nem igazán.
Azért gondoltam a mennyezeti ventilátorra.
Nem olyan óriási öszeg, megérne nekem annyit, ha hatásos.
Szerintem az ablakba kéne kitenned egy ventilátort, ami talán távolabb fujná, a felfelé áramló füstőt, az ablaktól.
Érzésből, egy mennyezeten forgó ventilátor szerintem nem túdna ezen segíteni.
Figyelj, utolsó, nem viccből vannak kitiltva, hanem, mert egyes embereket zavar, amikor folyamatosan kapják a füstöt az arcukba.
A busznál más az, ha pár másodpercig érzed a füstöt, amíg elhalad egy dohányos melletted meg más az, hogy amíg 10 percig várod a buszt, más füstjét kell szagolnod.
A lakásban is azt csinálsz amit akarsz, amíg másokat nem zavarsz.
Most én is hagyhatnám a kutyáknak, hogy vonyítsanak reggeltől estig, mert 8-19 úgy zajonghatok, ahogy akarok, de könyörgöm, a kutyát én magamnak fogadtam be, a szomszéd nem akart velem közös kutyát, had ne őket kelljen hallgatnia.
Ugyanúgy, ahogy ne azt hallgassa, hogy ordít a tv napközben, mert az elég zavaró.
Ugyanúgy hadd ne azt szagoljam én, a saját lakásomban, hogy nás cigizik.
Szerintem ez szimpla szimpátia kérdése.
Dohányos voltam és simán le tudtam menni az utcára cigizni.
És .egmondom a tutit. Én régen dohányoztam, aztán ecigis lettem. Mostár a szagát se bírom a sima ciginek.
Egyszer egy láncdogányos szomszéd áthívott, mert srgítség kellett neki - informatikában jártas vagyok, meki a gépével volt gondja.
Hát én alig bírtam megmaradt a lakásban. Szó szerint állt bent a füst, azt hittem megfulladok.
Nem is mondtam, hogy viccből van kitiltva, sőt, maximálisan egyet is értek vele.
"A lakásban is azt csinálsz amit akarsz, amíg másokat nem zavarsz."
Majdnem. Ezen az alapon mindenki mehetne valami miatt verni a tam-tamot, hogy őt a kutya zavarja, őt a gyerek vinnyogás, őt meg az, hogy Julika néni reggel 7-kor főzi a büdös pacalt nyitott ablakkal és jön be a kajabűz. Mindent nem lehet megtiltani és bekorlátozni. Nyilván tudni kell alkalmazkodni, bizonyos szintig. Az, hogy már a saját otthonodban is meg akarják tiltani, hogy rágyújts, több mint nevetséges kategória.
Az, hogy te le tudtál menni, az a te döntésed. Nem mindenkinek van kedve esőben/szélben/hóban/késő este, bepunnyadva, pizsiben, kócos vagy épp zsíros hajjal felöltözni és lemászkálni vagy épp napjában 10x több emeletet fel-lesétálni, hogy rágyújthasson. Az utcán meg a gyalogosokat fogja zavarni és lentről ugyanúgy el kezd felfele szállni a füst, akkor most menjen ki a városból, amíg nem talál egy olyan helyet, ahol senki nincs...? Nyilván nem fog, hanem rágyújt otthon.
17, ez már csak a keressünk valami ritkaságot, hogy azt mondjassuk, hogy a bagósoknak joga van bagózni.
Panelben lakom, egyik szomszédom kutyaszőre se jött be se hozzám, se máshoz.
A cigifüst, ahol voltam mindenütt jelen volt.
Plusz ahhoz, hogy jelentős mennyiségű szőr szálljon be, mindent amit lekefélt a kityáról, ki léne vágnia az erkélyről.
Valóban nem csinálhatsz korlátlanul a saját lakásodban azt, amit akarsz.
Csak azt, amivel másokat nem zavarsz.
Nincs jogod elárasztani a feletted lakót a cigarettafüsttel,
mert mint passzív dohányzót veszélyezteted az egészségét.
Az illető oldja meg másképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!