Mit tudok tenni, ha nem találok nekem tetsző albérletet?
Idén nem kaptam kollégiumot, ezért albérletbe kell mennem. Az ingázást hosszú távon szerintem nem tudnám megoldani (oda-vissza napi 4 óra tömegközlekedéssel), ezért mindenképpen jobb megoldás lenne az egyetem városába költözni. Eddig soha nem nézegettem az albérlet hirdetéseket, hiszen nem volt rá szükségem. Most viszont nagyon el vagyok keseredve sajnos.
Egy szobát szeretnék bérelni, amire maximum kb. 50 ezer forintot (plusz rezsi) tudnék szánni. Azt gondoltam, hogy egy vidéki egyetemvárosban (ráadásul nem is kizárólag a belvárosban) ennyiért azért csak lehet találni egy normális szobát. Ehhez képest nagyon kevés ilyen hirdetést láttam és a kiadó lakások, szobák nagy része eléggé lelakott, régies, “retro” szépen fogalmazva. Olyan bútorok vannak a legtöbb helyen, amiket én maximum a Szomszédokban láttam, nincs kifestve stb. A kollégiumi szobám is fényévekkel jobban nézett ki, ráadásul sokkal olcsóbb is volt.
Nyilván tisztában vagyok az anyagi lehetőségeimmel, nem egy luxusingatlant keresek. Ugyanakkor nem is erre a felhozatalra számítottam és most csalódott vagyok nagyon.
É R E T L E N --> ezt írtam...
Buta vagy mert azt hiszed, hogy az ingatlanpiac a te értékelésed alapján fog mozogni.
SENKIT nem érdekel, hogy te milyennek látsz egy szobát vagy lakást.
KERESLET-KÍNÁLAT
Többszázezres barlang hol van?
Azt írtad, hogy többszázezrekért adnak ki a barlangot. Nem tudsz ilyet mutatni, tehát hazudtál. Egyébként a hangsúly nem jön át írásban.
Leírták már korában, hogy mitől függ egy ingatlan ára, bérletidíja. Amit te "irreális összegnek" tartasz azt más kifogja fizetni.
Az ingatlanok adásvételi értékével arányosan mozognak a bérletidíjak és ezzel arányosan mozognak a szobák bérletidíjai is. Nem a szobaszekrény fogja beárazni...
Arról meg egyébként nem a bérbeadó tegyen már hogy nem mindenki tudja kifizetni azt amit ő bérbe ad.
A most bérleményt kereső diákok szülei is tehetnek arról, hogy a rendszerváltás óta itt ilyen kormányok vannak. Ok és okozat.
Mindegy, úgysem érted az egészet nagyon É R E T L E N vagy még.
Részemről befejeztem, ezeket majd olvasd vissza 10 év múlva ha felnőttél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!