Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tudok tenni, ha nem...

Mit tudok tenni, ha nem találok nekem tetsző albérletet?

Figyelt kérdés

Idén nem kaptam kollégiumot, ezért albérletbe kell mennem. Az ingázást hosszú távon szerintem nem tudnám megoldani (oda-vissza napi 4 óra tömegközlekedéssel), ezért mindenképpen jobb megoldás lenne az egyetem városába költözni. Eddig soha nem nézegettem az albérlet hirdetéseket, hiszen nem volt rá szükségem. Most viszont nagyon el vagyok keseredve sajnos.

Egy szobát szeretnék bérelni, amire maximum kb. 50 ezer forintot (plusz rezsi) tudnék szánni. Azt gondoltam, hogy egy vidéki egyetemvárosban (ráadásul nem is kizárólag a belvárosban) ennyiért azért csak lehet találni egy normális szobát. Ehhez képest nagyon kevés ilyen hirdetést láttam és a kiadó lakások, szobák nagy része eléggé lelakott, régies, “retro” szépen fogalmazva. Olyan bútorok vannak a legtöbb helyen, amiket én maximum a Szomszédokban láttam, nincs kifestve stb. A kollégiumi szobám is fényévekkel jobban nézett ki, ráadásul sokkal olcsóbb is volt.

Nyilván tisztában vagyok az anyagi lehetőségeimmel, nem egy luxusingatlant keresek. Ugyanakkor nem is erre a felhozatalra számítottam és most csalódott vagyok nagyon.

2021. júl. 17. 17:10
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
90%

Leírom újra "Az ingatlan kiadás/eladás egy üzlet."

Senkit nem érdekel hogy szerinted mi éri meg és mi nem. 60 ezer forintot kérnek a szobáért mert annyit fognak is adni érte. Annyit ér az a szoba amennyit adnak érte.

Budapesten 36 négyzetméteres panellakás 30 millió forint. Azért kerül ennyibe mert egy 6x6-os betonkocka összeállítása ennyibe kerül?

Nem

Azért kerül ennyibe mert lesz olyan vevő aki megfizeti.

Szervusz

2021. júl. 19. 12:55
 22/34 A kérdező kommentje:
Ezt eddig is értette mindenki, nem kell leírnod 7 milliószor ugyanazt, semmi szükség nincsen rá. Én csak azt mondom, hogy szerintem ez undorító. Te meg próbáld meg ezt megérteni.
2021. júl. 19. 13:07
 23/34 anonim ***** válasza:
89%
A kérdésed az volt, mit tudsz csinálni. Megkaptad a választ több különböző embertől is. Igazságtalannak érzed, értjük. Fogadd el, lépj túl rajta. Sikeres keresgélést.
2021. júl. 19. 13:09
 24/34 anonim ***** válasza:
91%

Kit érdekel, hogy szerinted undorító vagy nem? :D

Te tényleg nagyon éretlen vagy... igaza volt annak aki ezt írta...

2021. júl. 19. 13:20
 25/34 anonim ***** válasza:
91%
Ha valaki neked tetszően berendezné és emiatt (jogosan) több kauciót kérne akkor meg azért sírna a szád. Nőj fel...
2021. júl. 19. 13:24
 26/34 A kérdező kommentje:
Nem vagyok értetlen, csak nem értek egyet azzal, hogy ma ez lett a divat, hogy munka nélkül akarunk megélni.
2021. júl. 19. 13:27
 27/34 anonim ***** válasza:
91%

éretlen nem értetlen...

A te rongyos 60 ezredből akar majd valaki megélni? Ne röhögtesd már ki magad... Nyilván azt sem tudod hogy milyen költséggel jár egy ingatlan kiadása.

Le lett már az is írva, hogy hogyan működik az ingatlanpiac, hihetetlen hogy még mindig nem fogtad fel.

Már azt is bizonyítottad hogy nem csak éretlen de még nagyon buta is vagy...

2021. júl. 19. 13:32
 28/34 A kérdező kommentje:
Senki nem az én rongyos 60 ezremről beszél, hanem azokról akik több százezer forintért adnak ki egy barlangot is.
2021. júl. 19. 13:34
 29/34 anonim ***** válasza:
93%
Mutatsz egy többszázezért kiadott barlangot?
2021. júl. 19. 13:35
 30/34 A kérdező kommentje:
Nem vagyok sem értetlen, sem buta. Ugyanakkor azt gondolom természetes módon frusztrál és zavar az, hogy amíg a kollégiumi felvételi eljárás során elutasítanak, mert nem számítok arra rászorulónak, addig reális összegért cserébe nem kapok normális albérletet. Én szerencsére még megtehetem azt, hogy kifizessem, de attól még zavar, mert a még 20 ezer forintot el sem érő kollégiumi szobák színvonalát sem tudja megütni még egy 60 ezer forintos szoba sem.
2021. júl. 19. 13:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!