Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A településeteken milyen a...

A településeteken milyen a polgármester és a képviselő testület tevékenysége?

Figyelt kérdés
Én egy ~5.000 fő körüli településen; falu/nagyközség(kinek hogy tetszik) élek, nagyon nem vagyok elégedett a település vezetésével, semmi nem történt szinte a választások óta, minden projektet még az előző vezetés indított ami most lett készen.Álmodoznak össze-vissza, visszalépés van sok területen(közmunkaprogram, orvosi ellátás).Olvasom a jegyzőkönyveket a település honlapján de siralmas, felesleges ingatlan vásárlások, álproblémák "kezelése", tesze-toszaság.Dolgoztam az önkormányzatnál tudom nem könnyű de ez kritikán aluli ami megy.

2021. júl. 17. 11:05
A kérdező szavazást indított:
Elégedett vagyok a település vezetésével, jó irányba mennek a dolgok.
Nem vagyok elégedett a település vezetésevel, rossz irányba mnnek a dolgok.
27 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A mi 4000 fős településünk vezetése, és a polgármester munkája mintaszerű. Nagyon sokat fejlődött a falú, mióta ez testület, és polgármester van. Rengetegen építkeznek, új utcákat adnak át, utakat aszfaltoznak, az egészségházat felújították, az óvodát bővítették, bölcsödét építenek, polgárőrség, önkéntes tűzoltó szolgálat működik, 2km-es kerékpárutat adtak át, évente egyre több rendezvény van, a polgármesterünk nem riad vissza a fizikai munkától sem, néha maga csinál bizonyos dolgokat, buszváró öblöket, és várókat is csináltattak, napelemes közvilágítást. Szinte mindig megnyerik a pályázatokat amiket beadnak, pedig nem fideszes, hanem független a vezetés többsége. A polgármester jobbikos volt régen, azóta ő is független. Próbál egy összetartó közösséget kialakítani a falu lakóiból, facebook oldalunk is van, ahol fel lehet tenni kérdéseket is, és panaszokat kiírni, és a polgármester válaszol rá, de persze személyesen is be lehet hozzá menni a hivatalba, és bizalommal lehet hozzá fordulni, mert tudja mindenki, hogy amiben tud álatalában segíteni szokott. Nagy szívügyének tartja a település tisztaságát, és zöldítését, virágosítását. Több ezer tő virágot szokott neveltetni a közmunkásokkal. Valamelyik évben, településünk lett az első a megyében az egy főre jutó jövedelmek tekintetében. ( Gondolom mert egyre több tehetős ember választja lakóhelyéül községünket)
2021. júl. 17. 11:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehetne olyan lehetőség is hogy: Semmilyen irányba nem mennek a dolgok."
2021. júl. 17. 11:53
 3/9 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam rajta, de a semmilyen irány az rossz irány szerintem.
2021. júl. 17. 12:25
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
Ha minden jó a településen és az nem változik, akkor az miért rossz irány?
2021. júl. 17. 12:35
 5/9 A kérdező kommentje:
Lehet itt szőrszálat hasogatni, nyilván ha lenne gyomrom hozzá én is láthatnám jónak ami megy, mert itt is vannak ilyenek, pl. akinek megvette az önkormányzat a telkét, hogy majd bölcsöde lesz rajta(nem lesz), vagy megkapta az önkormányzat földjeit tartós bérbe, satöbbi...ezek amúgy jogilag nem támadhatók , erkölcsi, oldala az kérdéses, amúgy nincs ezzel gond csak előbb utóbb lesz valami következménye.Amúgy beszédes, hogy idevaló fiatalok a szomszéd településen néznek inkább házat, pedig az se egy nagy szám hely, csak rendezettebb valamivel ami itt is megvalósítható lenne egy minimális odafigyeléssel.
2021. júl. 17. 15:10
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Kritikán aluli
2021. júl. 17. 16:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

2500 fős település. Legutóbb 2 polgármester indult, a régi és egy fiatalabb nagyobb tervekkel, végül a régi maradt. Viszont a fiatalabb nem adta fel, elkezte megvalósítani a terveit, ezzel a jobb irány felé terelni a falut.

Az öregek és az 'aljanép' a régit, a fiatalok inkább a fiatalt szeretnék. Sajnos emiatt megosztó a lakosság, mondható úgy is, hogy két polgármestere van a településnek, így ameddig ez nem dől el, addig nem tud egy irányba sem elindulni.

Ha nincs a járvány helyzet, valószínűleg már a testület is feloszlott volna.

2021. júl. 17. 22:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok elégedett. De erről inkább privátban lenne jobban érdemes eszmecserét folytatni...
2021. júl. 31. 05:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Én elégedett vagyok, kb 4-5000-es település, a megválasztása óta csinálnak bicikli utat, szépül a falu, az iskolában is lettek változások, bár erről sokat nem tudok, hisz már rég nem járok oda, gyerekem meg nincs, ahhoz túl fiatal vagyok. Azt hiszem az óvóda is újul. Ami zavar, hogy kicsit konzervatív szerintem és emiatt sok emberrel nem jön ki jól, pl a sulinknak volt egy díszvendége, aki vissza-vissza járt és vele volt egy konfliktusa, amiről a fél falu beszélt, majd egy évzárón egymás mellé ültették őket és látszott a "szeretet".

Amúgy elég megosztó személyiség, nagyon szorgalmas, progresszív, nem tudom újra lesz-e választva, de 100% jobb volt, mint az előző polgármester, aki alatt annyi történt csak, amit a képviselők kiharcoltak maguknak, meg épült valami emlékmű, ami miatt fákat kellett kivágni.

2021. aug. 10. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!