Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Meddig szabad várni az albérle...

Meddig szabad várni az albérlet kereséssel (egyetem miatt)?

Figyelt kérdés

Tegnap derült ki, hogy nem kaptam kollégiumot. Már előtte is nézegettem albérleteket, de ugye mindenképpen meg akartam várni a kolis eredményeket és azokat mostanra már rég elvitték. Most is nézegetem őket, de eddig nem találtam olyat, ami kimondottan szimpatikus lenne. Nem tudom, hogy szabad-e még várni hátha lesz még új, ami esetleg jobban megtetszik vagy innentől kezdve már csak fogynak a lehetőségek (most ugye csomó ember hozzám hasonlóan nem kapott kolit, hamarosan kiderülnek a ponthatárok, majd az elsősök koli eredményei, tehát gondolom akkor megint nagy lesz majd a roham). Nem szeretném az utolsó pillanatra sem hagyni és legkésőbb augusztus végén már szeretnék beköltözni.

Valamint van még egy másik kérdésem. Csak egy szobát szeretnék bérelni és egyedül költöznék, de jelenleg nem sok lakótársat keresnek, inkább üres lakások vannak. Ebben az esetben célszerű mondjuk kibérelni akkor először egy egész lakást egyedül, aztán majd valamikor jön egy másik bérlő is? Vagy nem tudom. A legjobb az lenne, ha tudnék csatlakozni valakikhez, akik már ott laknak, csak ugye ilyet nem nagyon találtam.

2021. júl. 7. 13:46
 1/8 anonim ***** válasza:
34%

Azt sem tudjuk mi lesz szeptemberben, oktoberben.

Annyira szerintem ne eld bele magad, jogosan lehet attol tartani, hogy megint bezarnak majd a sulik 1 - 2 honapra ra hogy kinyitottak a koznevelesi intezmenyek, egyetemek.

Nezd meg a tendenciakat UK-ban, Hollandiaban. 1 het alatt kozel 400%-os emelkedes tortent a fertozottek szamaban, es tavaly amikor ugyanigy nyitott minden, akkor kb. szinte nem volt fertozott, most meg 1000 - 2000 jut egy napra nagyjabol - Hollandia.

2021. júl. 7. 14:01
 2/8 anonim válasza:
100%
Mint volt ingatlanos mondom, már MOST kezd el!
2021. júl. 7. 14:17
 3/8 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
100%

Én drágának mondható albérletünkre 12 órán belül találtam lakót, mert korrekt, rendezett, jó környéken van, teljesen felszerelt, és míg ők nézték, írtak vagy húszan. A nagyon jók hamar elkelnek, érdemes a főbb 5-6 Fb-s albis csopiba belépni, és naponta pörgetni.

Nektek most ez azért nehéz, mert mi van ha megint online oktatás lesz?

Lehet neked érdemes lenne egy pici, olcsóbb, max 1 havi kauciósat keresni.

2021. júl. 7. 14:28
 4/8 anonim ***** válasza:
85%
Facebook-on van egyeteimstáknak lakótárs kereső csoport, esetleg ott is tudsz nézelődni, de abban is nagy potenciál van, amit az #1 válaszoló ír.
2021. júl. 7. 14:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ha már albérlet, akkor mindenképpen költözöm, online oktatás esetén is. Úgyhogy ez most szerencsére nem szempont. Annyi, hogy ugye szeptemberre mindenképpen jó lenne már ott lakni.

Beléptem az összes albérletes csoportba, amit találtam és aktív. Csak kb. az összesben ugyanaz van, ahogy nézem. Kiadó lakás van pár, de lakótársat egyelőre nem igazán keresnek, csak elvétve van egy-két ilyen hirdetés. Ezért is kérdezem, hogy esetleg később talán több ilyen lenne vagy sem, nem tudom mire lehet számítani. Jelenleg nincsen olyan szoba, ami egyértelműen megfogott volna és azt mondanám rá, hogy igen, ide szívesen beköltöznék, most rögtön. Például sokan a nappalit akarják kiadni szobának, de én annyira nem díjaznám, ha rajtam keresztül járkálna át a lakótársam és hasonlók vagy egy kanapén kellene aludnom. Úgyhogy szívem szerint még várnék, csak lehet jobbak nem lesznek később sem. Eddig nem laktam albérletben ezért nem tudom mi szokott lenni a felhozatal. Bár korábban még láttam olyat, ami szimpatikus volt, úgyhogy reménykedek.

Amúgy nincsenek nagy igényeim. Annyit szeretnék, ha lenne egy külön szobám és normális állapotú, felszereltségű lenne a lakás (nem kell semmi extra, csak az alap dolgok), lehetőleg nem a város másik végében helyezkedne el és normális lakótársam vagy lakótársaim lennének. Árban is ilyen 60 körül húztam meg a maximumot (plusz rezsi), annyiért azért találni ilyesmit ahogy néztem.

2021. júl. 7. 15:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

MOST kezdd el, mert pillanatok alatt elkapkodják vagy már el is kapkodták a jó helyeket.

Emellett a kiválasztott helyet meg kell nézned,fontos, hogy a főbérlőnek is szimpatikus légy, várólista is lehet, ne húzd mert lemaradsz.

2021. júl. 8. 12:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Más: olcsóbb egy lakótárs, valóban.

Nos, éltem együtt egy ideig egy lánnyal, aki oké, normális volt, de hajnali négykor már felkelt, hogy hétre elkészüljön.

Értsd:

- minden másnap hajat mosott, hajat szárított, sminkelt, azaz vagy kétórán át elfoglalta a fürdőt

- félórán át kotlott a wc-n

- zörgött a zacskókkal, csapdosta a hűtőajtót, morgott mindenre, hiába szóltam rá kismilliószor...

Azóta soha többet idegennel. A párommal szeretjük egymást, de így is néha egymás agyára megyünk :D

2021. júl. 8. 12:05
 8/8 A kérdező kommentje:

Elkezdtem keresni, csak egyelőre nem találtam megfelelőt.

Mindenképpen szeretnék lakótársat magam mellé, egyrészt a kiadások miatt is és egyébként sem szeretnék egyedül lakni. Eddig kolis voltam, ott hozzászoktam már ahhoz, hogy milyen másokkal együtt lakni.

2021. júl. 8. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!