Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Valaki (rosszakaró?) álhíreket...

Valaki (rosszakaró?) álhíreket terjeszt rólam/rólunk?

Figyelt kérdés

Az elején leszögezném, hogy fehér, magyar ember vagyok, ahogy a családom összes tagja.

Ma este a következő történt: locsoltam éppen a gyepet a kertben, amikor egy nagyapa az unokáját tolta az utcán. A kisgyerek mindig rámutatott egy adott házra, és az idős férfi azonnal mondta, hogy kik laknak benne. Amikor a mi házunkhoz értek, és rámutatott a kisfiú, a bácsi azt felelte, hogy "ott cigányok laknak"...

Nagyon rosszul esett már a téves feltételezés is, azóta is ezen rágom magam, hogy ilyeneket gondolnak rólunk. (Ráadásul, nincs egy cigány sem a környéken.)

Arra jutottunk egy barátommal, hogy nincs más logikus magyarázat erre, minthogy valaki álhíreket terjeszt rólunk. Merthogy vannak rosszakaróink, de nem tudom, konkrétan melyikük hazudozhat a családomról.

28/F

2021. jún. 30. 23:05
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

03:50

Az általam ismert skinheadek azok. Tudom, hogy csak egy részük rasszista. Már régen utánaolvastam. (Egyszer én is kipróbáltam egyébként a kopaszságot.)

Ez majdnem egyértelműen szókiforgatás volt a részedről. Minek is magyarázkodok, hebegek-habogok, utálom ezt tenni.

Sajnos szinte mindig is sokat jelentett az idegen személyek véleménye számomra.

05:54

Ez valószínűleg igaz.

06:53

Igen, azt kellett volna mondanom, de ehelyett magamban tartottam a dolgot.

Érdekes, nem tudom, miért akarnak egyesek mindenáron "cigányt csinálni" a fehér emberből... (Pedig nekünk nemcsak a bőrszínünk fehér, hanem a viselkedésünk is ahhoz méltó. Jó, néha vannak viták, veszekedések, de az ilyesmi minden családban előfordul.) Véletlenül nem valahol az Alföldön laksz?

2021. júl. 1. 09:14
 12/17 kovpet ***** válasza:
97%

Mennyire rendezett a házatok és a kertetek?

Lehet, nem is jól hallottad az egészet és nem cigányt mondott. Vagy simán hülye.

2021. júl. 1. 09:49
 13/17 A kérdező kommentje:

09:49

Teljes mértékben rendezett a házunk, és a kertünk is.

Örülnék neki, ha nem hallottam volna jól.

2021. júl. 1. 09:52
 14/17 anonim ***** válasza:
95%
Lehet, hogy nagypapa szerint a hazatok ugy nez ki, mintha. Vagy ti. Vagy semmi.
2021. júl. 2. 21:41
 15/17 A kérdező kommentje:

21:41

Pedig semmi nem néz ki úgy. Semmi, ahogy te is írtad.

2021. júl. 2. 21:54
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, még értelek, de felesleges ezen rugózni.

Akkor most én is elmesélnék egy történetet.

Múlt héten, ahol dolgozom, nem volt munkám azon az állomáson ahol dolgozom, így kölcsön lettem adva 1 hétre egy másik területre.

Ott se nagyon volt munkám így többedmagammal leültünk beszélgetni 2 lánnyal.

Az ottani csapatból odajött beszélgetni hozzánk egy roma srác.

Kérdezte tőlem is, meddig leszek ott, mondom csak a héten.

Szó esett a ci.okról hogy ő full az és amikor rám nézett, ilyet szól, te (én) tuti ci

Ny vagy vagyis van benned (bennem).

Kikerekedett a szemem, ugyanis olyan fehér vagyok mint a hyporeklám, semmi ilyen jellegzetes dolog nincs sem a külsőmön,sem a viselkedésemben, semelyik rokonom nem az, soha senki nem mondott, vagy gondolt rólam ilyet.

Kinevettem és ennyi. 😊

2021. júl. 3. 15:54
 17/17 A kérdező kommentje:

15:54

Igaz, talán lazábban kellene hozzáállnom.

2021. júl. 3. 18:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!