Valaki (rosszakaró?) álhíreket terjeszt rólam/rólunk?
Az elején leszögezném, hogy fehér, magyar ember vagyok, ahogy a családom összes tagja.
Ma este a következő történt: locsoltam éppen a gyepet a kertben, amikor egy nagyapa az unokáját tolta az utcán. A kisgyerek mindig rámutatott egy adott házra, és az idős férfi azonnal mondta, hogy kik laknak benne. Amikor a mi házunkhoz értek, és rámutatott a kisfiú, a bácsi azt felelte, hogy "ott cigányok laknak"...
Nagyon rosszul esett már a téves feltételezés is, azóta is ezen rágom magam, hogy ilyeneket gondolnak rólunk. (Ráadásul, nincs egy cigány sem a környéken.)
Arra jutottunk egy barátommal, hogy nincs más logikus magyarázat erre, minthogy valaki álhíreket terjeszt rólunk. Merthogy vannak rosszakaróink, de nem tudom, konkrétan melyikük hazudozhat a családomról.
28/F
03:50
Az általam ismert skinheadek azok. Tudom, hogy csak egy részük rasszista. Már régen utánaolvastam. (Egyszer én is kipróbáltam egyébként a kopaszságot.)
Ez majdnem egyértelműen szókiforgatás volt a részedről. Minek is magyarázkodok, hebegek-habogok, utálom ezt tenni.
Sajnos szinte mindig is sokat jelentett az idegen személyek véleménye számomra.
05:54
Ez valószínűleg igaz.
06:53
Igen, azt kellett volna mondanom, de ehelyett magamban tartottam a dolgot.
Érdekes, nem tudom, miért akarnak egyesek mindenáron "cigányt csinálni" a fehér emberből... (Pedig nekünk nemcsak a bőrszínünk fehér, hanem a viselkedésünk is ahhoz méltó. Jó, néha vannak viták, veszekedések, de az ilyesmi minden családban előfordul.) Véletlenül nem valahol az Alföldön laksz?
Mennyire rendezett a házatok és a kertetek?
Lehet, nem is jól hallottad az egészet és nem cigányt mondott. Vagy simán hülye.
09:49
Teljes mértékben rendezett a házunk, és a kertünk is.
Örülnék neki, ha nem hallottam volna jól.
21:41
Pedig semmi nem néz ki úgy. Semmi, ahogy te is írtad.
Kérdező, még értelek, de felesleges ezen rugózni.
Akkor most én is elmesélnék egy történetet.
Múlt héten, ahol dolgozom, nem volt munkám azon az állomáson ahol dolgozom, így kölcsön lettem adva 1 hétre egy másik területre.
Ott se nagyon volt munkám így többedmagammal leültünk beszélgetni 2 lánnyal.
Az ottani csapatból odajött beszélgetni hozzánk egy roma srác.
Kérdezte tőlem is, meddig leszek ott, mondom csak a héten.
Szó esett a ci.okról hogy ő full az és amikor rám nézett, ilyet szól, te (én) tuti ci
Ny vagy vagyis van benned (bennem).
Kikerekedett a szemem, ugyanis olyan fehér vagyok mint a hyporeklám, semmi ilyen jellegzetes dolog nincs sem a külsőmön,sem a viselkedésemben, semelyik rokonom nem az, soha senki nem mondott, vagy gondolt rólam ilyet.
Kinevettem és ennyi. 😊
15:54
Igaz, talán lazábban kellene hozzáállnom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!