Valaki (rosszakaró?) álhíreket terjeszt rólam/rólunk?
Az elején leszögezném, hogy fehér, magyar ember vagyok, ahogy a családom összes tagja.
Ma este a következő történt: locsoltam éppen a gyepet a kertben, amikor egy nagyapa az unokáját tolta az utcán. A kisgyerek mindig rámutatott egy adott házra, és az idős férfi azonnal mondta, hogy kik laknak benne. Amikor a mi házunkhoz értek, és rámutatott a kisfiú, a bácsi azt felelte, hogy "ott cigányok laknak"...
Nagyon rosszul esett már a téves feltételezés is, azóta is ezen rágom magam, hogy ilyeneket gondolnak rólunk. (Ráadásul, nincs egy cigány sem a környéken.)
Arra jutottunk egy barátommal, hogy nincs más logikus magyarázat erre, minthogy valaki álhíreket terjeszt rólunk. Merthogy vannak rosszakaróink, de nem tudom, konkrétan melyikük hazudozhat a családomról.
28/F
Kedves második válaszoló:
Hogyan tehette volna, ha mi fehérek vagyunk?
Egyébként abban igazad van, hogy "rasszista", mert skinhead rokonai is vannak, ahogy láttam. Ő maga sem egy "átlagos külsejű".
Viszont nekem is vannak ellenérzéseim a cigánysággal kapcsolatban.
23:45
Senki sem lakott ott előttünk. Régen lápvidék volt a helyén, amit később feltöltöttek. 1987 körül kezdték el a szüleim építeni a házat.
Mint rengetegszer leírtam, NEM vagyok roma.
Igen, számítanak a külsőségek IS.
23:59
Köszönöm a válaszod. Igazad van.
"cigány neked a jó édes anyád!" ennyit odaszólni és kész.
Amúgy a mi szomszédunkra is azt mondják hogy cigányok, pedig nem azok. Nem tudom mi ebben a poén valakinek...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!