Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit csináljak hogy ne rugdossa...

Mit csináljak hogy ne rugdossa a ház falát a gyerek?

Figyelt kérdés
Falun élünk a telkeket maga a ház választja el ergo kerítésként is szolgál.A szomszédunkban minden szünetben nyaral egy 13-14 éves már nem kicsi fiú.Megkértem még tavaszi szünet alatt hogy ne rugdalja a házunk falát labdával mert nálunk a házban olyan mintha egy hatalmas kalapáccsal vernék a falakat.Azt hittem hogy megértette (az én fiam is 13 éves nem kell 20× elmondanom neki mindent) szóltam a nagyszüleinek is akik annyit mondtak hogy már ők is rászóltak ezért majd legyintettek...most ismét itt van 1 hete mindennap rugdalja,a nagyszülők is látják mégse szólnak már én érzem kellemetlenül magam hogy szóljak a gyereknek.Nem szeretnék haragot de ha így folytatódik tovább felrobbanok az idegbe.Arról nem is beszélve hogy persze a levert vakolatért szólnak,hogy a mi házunkról van és azonnal szedjük össze csak azt felejtik el hogy a drága kisunoka veri le a rúgásaival.Mondja azt valaki hogy ez nem egyedi probléma.Mit tehetnék a szép szóra tesznek magasról.

2021. jún. 25. 10:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

371. § (1) Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el.

A rendelkezés a rongálás törvényi tényállását szabályozza. A rongálás jogi tárgya a tulajdonjogjog. Az elkövetési tárgy az elkövető számára idegen, értékkel bíró ingó vagy ingatlan vagyontárgy lehet.

Ne hagyjátok magatokat! A kölök rongálja a TI házatokat, és még ti takarítsatok fel utána, és vakoljátok újra? Hát nem!

2021. jún. 25. 11:27
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ha a jegyzò sem, kérd meg a másik szomszédjukat, hogy csinálhassatok egy egyérintő bajnokságot mikor nagypapai-nagymami otthon tévézik/vacsorázik
2021. jún. 25. 11:27
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem lehetsz ennyire impotens..Az ő unokájuk veri le a TE vakolatodat, te pedig mész szép engedelmesen és még össze is söpröd?
2021. jún. 25. 11:28
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mit kell csinálni, de ez az egyik rémálmom szomszédügyileg.
2021. jún. 25. 11:30
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus Átkosban megrekedt gondolkodású vén hülyék, a "kisonokának" mindent szabad, a szomszédnak kuss a neve. Inkább az ő fejüket kéne egyszer jól leüvölteni, aztán vehetnek hallókészüléket.
2021. jún. 25. 11:32
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Készíts hangfelvételt (ha jól tudom, nem szabad levideóznod a gyereket akció közben, mert akkor felveszed őt és az ő kertjüket meleegyezés nélkül) ahogy jól hallatszik a labda csattanása a falon.

Mondjuk a labda hagy egy jellegzetes nyomot, így mindenképp a te szavad lesz hihetőbb, de így még a nyugalom megzavarását is tudod bizonyítani.

Mindenképp fordulj jegyzőhöz. Rendes voltál, megpróbáltad békésen lerendezni, nem sikerült. Most egyék meg, amit főztek.

2021. jún. 25. 11:39
 17/23 A kérdező kommentje:
Na és itt jön képbe hogy miért vagyok teljesen tanácstalan.A szomszédunk a helyi polgármester rokona.Van ahol ez nem bír nagy jelentőséggel de itt igen szóval mint ahogy az egyik kommentelő írta így a hivatal felé kuss a nevünk.Rászóltam ismét.Leokézta és beszaladt a házba.Szóltam hogy többet ne csinálja.Jelenleg kb. ennyit tehettem de ha a szülei majd valamikor eljönnek szólok nekik is.
2021. jún. 25. 12:14
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagypapám annak idején a lakótelep réme volt. :) Pont egy fedett átjáró mellett földszinti lakás volt az övék, és ha megjelentek ott a fiatalok, és elhangzott pár hangosabb szó, nagyapám kirontott, ordítva elküldte őket melegebb éghajlatra, és nyugi volt hetekig. :) Mikor megörököltük tőlük a lakást, mivel mi nem vagyunk ennyire tökösek, nagyobb lett a hangzavar is.

Itt nekem, konfliktuskerülőként is egyértelmű a megoldás. Minden egyes alkalommal, ahogy a gyerek csak egyet is rúg, azonnal kimész a kerítéshez, és átordítasz neki, hogy a durvaanyád büdöskölke, nemmegmondtammár? Nem kedvesen, bunkón és ordenárén. Használni fog.

2021. jún. 25. 12:36
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Utolsonal a pont, ereszd ki a hangod.

amugy nem kell elajulni a polgarmestert is valasztjak, neki ciki kell hogy legyen ha ilyen a pereputtya. Ha nem is rogton, de elobb-utobb ez neki is nagyon szivornya lesz.

2021. jún. 25. 14:10
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

"Bözsi néni, szóljon már az unokájára, ne nekem kelljen rendőrt hívnom!

És ha már arra jár, akkor takarítsa fel, amit a kölyök levert! A javítási költségeket meg majd megbeszéljük! "

2021. jún. 25. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!