Mit csináljak hogy ne rugdossa a ház falát a gyerek?
371. § (1) Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el.
A rendelkezés a rongálás törvényi tényállását szabályozza. A rongálás jogi tárgya a tulajdonjogjog. Az elkövetési tárgy az elkövető számára idegen, értékkel bíró ingó vagy ingatlan vagyontárgy lehet.
Ne hagyjátok magatokat! A kölök rongálja a TI házatokat, és még ti takarítsatok fel utána, és vakoljátok újra? Hát nem!
Készíts hangfelvételt (ha jól tudom, nem szabad levideóznod a gyereket akció közben, mert akkor felveszed őt és az ő kertjüket meleegyezés nélkül) ahogy jól hallatszik a labda csattanása a falon.
Mondjuk a labda hagy egy jellegzetes nyomot, így mindenképp a te szavad lesz hihetőbb, de így még a nyugalom megzavarását is tudod bizonyítani.
Mindenképp fordulj jegyzőhöz. Rendes voltál, megpróbáltad békésen lerendezni, nem sikerült. Most egyék meg, amit főztek.
Nagypapám annak idején a lakótelep réme volt. :) Pont egy fedett átjáró mellett földszinti lakás volt az övék, és ha megjelentek ott a fiatalok, és elhangzott pár hangosabb szó, nagyapám kirontott, ordítva elküldte őket melegebb éghajlatra, és nyugi volt hetekig. :) Mikor megörököltük tőlük a lakást, mivel mi nem vagyunk ennyire tökösek, nagyobb lett a hangzavar is.
Itt nekem, konfliktuskerülőként is egyértelmű a megoldás. Minden egyes alkalommal, ahogy a gyerek csak egyet is rúg, azonnal kimész a kerítéshez, és átordítasz neki, hogy a durvaanyád büdöskölke, nemmegmondtammár? Nem kedvesen, bunkón és ordenárén. Használni fog.
Utolsonal a pont, ereszd ki a hangod.
amugy nem kell elajulni a polgarmestert is valasztjak, neki ciki kell hogy legyen ha ilyen a pereputtya. Ha nem is rogton, de elobb-utobb ez neki is nagyon szivornya lesz.
"Bözsi néni, szóljon már az unokájára, ne nekem kelljen rendőrt hívnom!
És ha már arra jár, akkor takarítsa fel, amit a kölyök levert! A javítási költségeket meg majd megbeszéljük! "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!