Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szabolcs megyében milyen...

Szabolcs megyében milyen élni?Milyenek az emberek?

Figyelt kérdés

2021. jún. 20. 09:21
 1/2 anonim ***** válasza:
83%

1. Általában az ország nyugati végéhez vizonyítva alacsonyabb jövedelműek, bár a megélhetési kiadások is alacsonyabbak, az emberek mégis „szegényebbek”.

2. Ugyanakkor tapasztalatom szerint viszont sokkal többet segítenek egymásnak, önzetlenebbek, közvetlenebbek, barátságosabbak.

3. Iszonyat mennyiségű alkohol fogy; ha nem iszol elég sokat, szinte nem is számítasz embernek. Ha egyáltalán nem fogadod el a kínálást, azt nem is értik, sőt meg is sértődnek (kb. mint Erdélyben).

+1. Néha volt még egy olyan érzésem, hogy gyakran nem „kerek perec” kommunikálnak egymással, hanem szimbólumokkal vagy csak ráutaló magatartással – aztán ha te mást olvastál ki a tettekből, mint ahogy szánták, akkor így jártál… De ezt nem tudom, mennyire általános.

Aztán, hogy a fentiek mennyire függenek össze, vagy következnek egymásból, azt nem tudom megítélni.

2021. jún. 20. 09:51
 2/2 anonim ***** válasza:
87%

"a megélhetési kiadások is alacsonyabbak"

Falun. Talán. Ha háztájizol.

"sokkal többet segítenek egymásnak, önzetlenebbek, közvetlenebbek, barátságosabbak"

Szabolcsi vagyok 40 éve, de nem ezt tapasztaltam.

A piálás stimmel, sajnos. Kevés az egyenes ember, szintén sajnos. Összességében az ország egyik szegényebb, elmaradottabb, leszakadó régiója, munkalehetőség alig van, az is főleg a nagyobb városokban. Az emberek nem feltétlen rosszabbak, mint máshol, csak a kilátástalanság miatt nagyobb a feszültség/bizalmatlanság. (emiatt isznak, ill. tanusítanak "ráutaló magatartást")

2021. jún. 20. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!