Szabolcs megyében milyen élni?Milyenek az emberek?
1. Általában az ország nyugati végéhez vizonyítva alacsonyabb jövedelműek, bár a megélhetési kiadások is alacsonyabbak, az emberek mégis „szegényebbek”.
2. Ugyanakkor tapasztalatom szerint viszont sokkal többet segítenek egymásnak, önzetlenebbek, közvetlenebbek, barátságosabbak.
3. Iszonyat mennyiségű alkohol fogy; ha nem iszol elég sokat, szinte nem is számítasz embernek. Ha egyáltalán nem fogadod el a kínálást, azt nem is értik, sőt meg is sértődnek (kb. mint Erdélyben).
+1. Néha volt még egy olyan érzésem, hogy gyakran nem „kerek perec” kommunikálnak egymással, hanem szimbólumokkal vagy csak ráutaló magatartással – aztán ha te mást olvastál ki a tettekből, mint ahogy szánták, akkor így jártál… De ezt nem tudom, mennyire általános.
Aztán, hogy a fentiek mennyire függenek össze, vagy következnek egymásból, azt nem tudom megítélni.
"a megélhetési kiadások is alacsonyabbak"
Falun. Talán. Ha háztájizol.
"sokkal többet segítenek egymásnak, önzetlenebbek, közvetlenebbek, barátságosabbak"
Szabolcsi vagyok 40 éve, de nem ezt tapasztaltam.
A piálás stimmel, sajnos. Kevés az egyenes ember, szintén sajnos. Összességében az ország egyik szegényebb, elmaradottabb, leszakadó régiója, munkalehetőség alig van, az is főleg a nagyobb városokban. Az emberek nem feltétlen rosszabbak, mint máshol, csak a kilátástalanság miatt nagyobb a feszültség/bizalmatlanság. (emiatt isznak, ill. tanusítanak "ráutaló magatartást")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!