Milyen szabolcs megyében élni?
Tényleg nehéz munkát találni?
A fizetések nagyon alacsonyak?
Születésemtől kezdve itt élek (26 éve). Nekem a várossal nincs bajom. Bár programokban nem bővelkedik szerintem. Igen, nehéz munkát találni. A fizetések is alacsonyak sajnos. De ami van, azt el kell fogadni. Oktatással nekem nem volt gondom.
Viszont ha lemegy a covid és sikerül még gyűjtögetnem, lehet költözni fogok. Párom már az ország másik végében kamionozik, mert nem talàlt munkát itt. (Ő fehérgyarmati)
Nyíregyházán élek már 20+ éve, a közeli kisvárosban születtem.
Valóban nem egyszerű az élet, de hol az? Viszont rengeteg a nagyon gazdag ember. A legújabb, legdrágább lakóparkban, a Báthory lakóparkban 10 millió egy telek. Az elmúlt 4 évben legalább 20 vadonatúj ház épült fel itt.
A Csongor utcán kastélyok vannak, az ország első Bentley tulajdonosa nyíregyházi.
Hogy miből? Az már egy másik kérdés.
Lemaradt. Én nagyon szeretek itt élni, komolyan. A vidék gyönyörű, és szerencsére nem túl felkapott, mert a többség azt hiszi, Szabolcs valamiféle Mordor. Így a látnivalók körül nincs hatalmas tömeg.
A Tiszát egyszerűen imádom, a Túron rendszeresen vízitúrázunk, a várakat folyamatosan újítják fel, a Bátorligeti ősláp pedig egész egyszerűen fantasztikus, mostanság virágzik benne az orchideamező. De van ebben a megyében panoptikum is a Báthory család kastélyában, a nyíregyházi vadaspark Európai színvonalú, a gazdag termálvíz készletnek köszönhetően minden városban van gyógyvizes strand.
A határmenti települések még számunkra is felfedezésre várnak, idén sor is kerül rá szerintem.
A jófajta termőföldnek köszönhetően pedig elsőosztályú zöldség termeszthető, a szabolcsi alma és besztercei szilva méltán híres. Akár frissen, akár lekvárként, akár pálinkaként. Szatmári szilva, Panyolai elixír, stb...
A töltött káposzta nálunk csak szabolcsi lehet, de a zúzos lé is egyedülállóan Tiszavasvári étel.
Egy csomó híresség innen származik: Farkas Bertalan, Szabó Győző, Béres József, Eszenyi Enikő, Hegedűs D. Géza, Dzsudzsák Balázs, Kótai Mihály, Mészáros Árpád Zsolt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!