Van olyan aki Budapestre költözött videkről és megbánta?
Igen és nem is (már külföldön élek).
Aminek örültem, hogy 2 órás utazás helyett 20 perc alatt munkában voltam. Éjszaka könnyű volt közlekedni (agglomerációba, ahol laktam előtte fél 12 után semmi nem járt csak taxi max), a boltok közel, a bevásárlóközpontok is, nem kellett 40-50 percet utaznom egy turiba vagy nagyobb üzletközpontba.
Amit rühelltem: betontenger, kutya- és emberürülék random, szmog, bűz, tömeg a villamoson és mikor mindent egyszerre újítottak fel, ahol éltem, na akkor a tömegközlekedés kuka volt, bringával jártam mindenhová.
Bár nem konkrétan Pestre
Hanem Pest mellé költöztem a páromhoz, de igyis 10 percre vagyunk a nagyvárostól
Borsodból költöztem fel
Soha nem utaltam ennyire semmit mint itt élni....
A szívem szakad meg hogy elkoltoztem Borsodból
Én munkahely szempontjából nem érzek változást
Nagyjából ugyanazt a bért kapom mindenhol mint vidéken csak itt kissé drágább az élet
Nyilván nagyobb város így több a lehetőség
Ha nem találsz munkát ott ahol élsz akkor jó eséllyel itt fogsz
Van sok gyár, bolt stb ahova mindig kell ember
Viszont ha tudsz munkát szerezni ott ahol élsz akkor én nem költöznék
De mindenki máshogy éli ezt meg
Nekem csak annyi volt, hogy fél évet kellett Pesten töltenem oktatás miatt. Hát nem volt valami kellemes.
Utána teljesen máshogy láttam a saját városomat (sokkal pozitivabban).
Tatáról költöztem Budapestre. Igaz nem olyan nagy táv, de nem mindegy, hogy napi 1,5 órát utazom vagy feleennyi idő alatt beérek a munkába. Igazán már az első héten mentem volna haza: rengeteg az ember, ami olyan hely lenne, hogy azt gondolná az ember, el tud bújni a világ zajától (pl. erdős rész, parkok), ott sem lehetsz igazán egyedül, mert tele van másokkal.
Kertes házba költözés a város szélső kerületében valamelyest segített, de igazából mindig honvágyam van. Hiányzik a kisvárosi hangulat, hogy nem tudok nyugodtan elmenni biciklizni, sétálni, kikapcsolódni, hisz minden telis tele van betonnal, rosszarcú emberekkel és kosszal, rossz a levegő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!