Kisebbség a szomszédban. Mit lehet tenni?
Nagyvárosi társasházi lakásban lakunk, ahol a szomszéd lakásban egy idős bácsi élt. 85 évesen feleségül vett egy 30 éves kisebbségi nőt gyerekkel, elmondása szerint azért, hogy ne legyen magányos. Szerintem már akkor sem volt normális. Amíg élt, a nő alig lakott vele, a gyerekét egyébként is más nevelte, mert a gyámhatóság ideiglenesen nevelőszülőkhöz helyezte.
Pár hónapja meghalt az öreg, azóta a mi szolid, csendes, kevés lakásból álló társasházunkban elszabadult a pokol. A nő odahozta az összes rokonát, egyik sem dolgozik, éjjel-nappal megy az ordítás, a dübörgés, a "megöllek", és még lehetne sorolni. Pokollá vált az életünk. Többről tudjuk, hogy már bőven megjárták a börtönt. Szóltunk szépen, szóltunk csúnyán, elküldtek a jó büdös francba bennünket, hogy velük úgy sem tud mit kezdeni a rendőrség, de még az atyaúristen sem. A 4-5 éves kislány most ott van velük, hall mindent. Fogalmam sincs, hogy került megint a nőhöz, gondolom most már van fedél a feje felett, ezért nála lehet.
Összesen három évig voltak együtt az öreggel, állítólag nincs végrendelet.
Mit lehet ezekkel a tisztes, intelligens, pedánsan viselkedő és dolgozó, jó magyar állampolgárokkal kezdeni, hogy elhúzzanak innen a p...ába? Miért kell ezt tűrni? A lakásaink értéke meredeken zuhant, holott eddig ez egy jó közösség volt.
Ilyenkor mindent a felesége örököl? Van az öregnek egy lánya, de azt állítólag kitagadta.
Bármilyen törvényes és kevésbé törvényes megoldás érdekel, ha célravezető! Köszönöm annak, aki válaszol.
Ha nincs végrendelet, akkor a lányát nem tudta kitagadni az öreg, ez ellentmondás.
#10 Az onbucman alatt ugye az ombudsmant érted?
Épp ez a baj az országgal, ha neki mész a "kissebbségnek" egyedül, akkor egyből 8-al találod szemben magad, ha odamentek 8-an, akkor meg kapjátok, hogy n*ci rasszisták vagytok.
Komolyan mondom, ahol ez a kissebbség megjelenik, ott csak rossz történik, az ingatlanok elértéktelenednek, ha felszállnak pl a buszra, akkor büdös lesz utánuk, és hallgathatod az ordibálásukat, nézheted ahogyan másokat csesztetnek.
Komolyan mondom ezek nélkül jobb lenne a világ, lehet jönni nekem az arányokkal, akkor is a világ sokkal jobb hely lenne nélkülük, alapítsanak egy saját országot aztán boldogítsák egymást ott.
Köszönöm az eddigi válaszokat. A nincs végrendeletet azért írtam, mert az öreg nem hagyott hátra külön végrendeletet, ezt pár héttel a saját halála előtt mondta, akkor még lehetett vele beszélni. Az öreg lányát soha nem láttuk, ő mondta, hogy kitagadta a saját lányát, fogalmam sincs, mit értett ezen.
Úgy tudom, ilyenkor is van köteles rész az örökségből a lánya felé, de lehet, hogy rosszul tudom. Illetve fogalmam sincs, ha nincs végrendelet, 3 év házasság után minden az asszonyé??? Annak semmije nem volt, most meg azt ordibálja, hogy van egy lakása, garázsa, kocsija és földje, az jogosan az övé, mert a felesége volt az öregnek. Ez így működik??
A gyereket nem bántják, egymást püfölik a kisebbségek és ordítanak, függetlenül a napszaktól. Az már nekem is eszembe jutott, hogy ha így fognak élni, márpedig így élnek, akkor meg lehet fenyegetni azzal, hogy bejelentjük a gyámhatóságnál, milyen közegben él a gyerek.
A cigány nő az öreg felesége volt, gondolom ezen a jogcímen él a lakásban, a többieket pedig egyszerűen odacsődíti, mint ahogy náluk szokás. Sokszor kivehetetlen, hányan ordítanak. A nő készpénzként kezeli, hogy övé a lakás, rákérdeztünk, amikor meghalt az öreg, azt mondta, meg akarja tartani. Minden lakónak égnek állt a haja és azóta is sokkban vagyunk, mi a fenét lehet ezzel a helyzettel kezdeni. Mindenki kezdje el árulni a lakását?? Nonszensz!
Kitagadni örökségből csak nagyon nyomós indokkal lehet - nem ártana tudni, hogy az öreg csak szóban tagadta ki a lányát, azaz ezt szajkózta, vagy történt valami olyan, hogy jogilag is ki tudta tagadni. Pl. az életére tört, vagy mittomén... bűnöző lett, és ezért méltatlan az örökségre.... Pontosan le van írva a jogszabályban, hogy milyen okok alapján lehet kitagadni valakit. Ennek utána tudsz nézni...
Amit a luvnya mond, annak nem kell hinni.... Lehet, hogy az öreg lánya a törvényes örökös, csak a c-ok nem engedik be....
A feleség csak az ingóságokból kap egy gyermeknyi részt a törvényes öröklés rendje szerint. Az ingatlanból nem.
Még az unokatestvérek is előrébb állnak az öröklési rendben, mint egy ilyen többedik feleség! Haszonélvezeti joga viszont lehet a romnyinak...
Irod, hogy „jo pár hónapja“ halt meg az idös úr. Lehet, hogy már megvolt a vagyonmegesztas és a földhivatalban bejegyzesre került (?)
Le kell kérni a tullapot. Evente 2X ingyenes.
Igy legalabb megtudjatok kivel alltok szemben.
Nem gondolom, hogy az elhalálozott a lányát kitagadta ( ügyvéd, költsegek, macera - ezt nem vállalják be)
Én még arra is mernék gondolni, hogy össze sem hazasodott a fiatal roma növel csak elettarsa volt.
Nyomozzatok utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!